Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@19:10:13 GMT

پادکست‌ها جای کتاب کاغذی را نمی‌گیرند!

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۷۱۲۶

پادکست‌ها جای کتاب کاغذی را نمی‌گیرند!

به‌طور طبیعی میزان مطالعه در بین مردم کشور ما از درصد بسیار پائینی برخوردار بوده و یکی از دغدغه‌های مسئولین فرهنگی کشور همیشه این است که سرانه مطالعه تا حد استاندارد فاصله زیادی دارد اما نکته دیگر این است که با روی کار آمدن پدیده‌هایی چون کتب صوتی و پادکست‌ها همان عدد و رقم پائین هم این روزها بر میزان مطالعه مردم ایران تاثیر منفی گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گفت و گو با ناشران و دست اندرکاران حوزه کتاب این آسیب جدی را بررسی می‌کنیم.

علیرضا رئیس دانا، از مدیران باسابقه نشر و مدیر موسسه انتشارات «نگاه» در گفت و گو با خبرنگار سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا به بررسی عوامل کاهش و پائین بودن سرانه مطالعه کشور و اضافه شدن پادکست‌ها و کتاب‌های صوتی پرداخت و در پاسخ به این سوال که چرا امروزه مردم علاقه زیادی به کتاب خواندن ندارند آیا این مسئله به مواردی چون نوع نگارش، طراحی، گویش یا نبود جذابیت‌های بصری در کتاب مربوط می‌شود یا دلایل دیگری دارد؟ بیان کرد: باید گفت دوران قبل توسط مسئولان برای ممیزی کتاب بسیار سخت‌گیری شد و تا جایی‌که توانستند مانع پخش آن‌ها با مواردی چون ممیزی و حذف شدند و بسیاری از کتاب‌ها را اصطلاحا به پستو بردند که این مسئله بار منفی زیادی به ارمغان آورد به گونه‌ای که باعث شد کتاب‌های قاچاق و زیر زمینی زیادی روی کار بیایند و به طور غیر قانونی فروخته شوند که البته همچنان با رشد بالایی روبه‌رو هستند و این اتفاق باعث شد اعتماد مردم نسبت به کتاب‌هایی که ناشران رسمی منتشر می‌کنند کم شود.

او افزود: در 8 سال اخیر این مسئله کم‌کم رو به بهبودی رفت در واقع کتاب فروشی‌ها رونق گرفتند اما اعتماد از دست رفته مردم مانند قبل برنگشت. نکته بعد افت تیراژ کتاب‌هاست که به مشکلات اقتصادی بر می‌گردد. در واقع وضعیت اقتصادی خوب نیست و مردم در شرایط بدی به سر می‌برند به طوری که هر روز یک نوع مواد اولیه و خواربار از سبد زندگی‌شان کم می‌شود و علاوه بر این مسئله کرونا نیز تاثیرگذار بوده است. در حقیقت این مسائل عواملی هستند که باعث شدند سرانه مطالعه در کشور کم شود. اما در نتیجه مردم هنوز در این شرایط سخت و ناهنجار دست از کتاب خواندن بر نداشته‌اند و مطالعه دارند.

رئیس دانا در این خصوص که آیا با روی کار آمدن پادکست و کتاب‌های صوتی مردم به کتاب‌های مکتوب کمتر روی می‌آورند یا خیر ؟ تصریح کرد: در حقیقت هیچ کتابی، کتاب مکتوب و کاغذی نمی‌شود و پادکست و کتاب‌های صوتی نمی‌تواند جای کتاب کاغذی را بگیرد. من شخصا کتاب‌های مکتوب را بیشتر می‌پسندم و زمانی که حال روحی خوبی ندارم یا زمان‌هایی که خسته هستم سعی می‌کنم با خواندن کتاب‌هایی که از بار تفکر زیادی برخوردار نیست روحیه‌ام را تغییر دهم.

مدیر موسسه «نگاه» در پاسخ به این سوال که آیا کتاب‌های صوتی برای اینکه مردم کتاب مکتوب نخوانند و بیشتر به سراغ پادکست روند، مضر است یا خیر؟ گفت: مردم با هر شکلی از مطالعه چه از طریق پادکست و کتاب‌های صوتی و چه از طریق کتاب‌های مکتوب و کاغذی اگر بتوانند پیام اجتماعی و عاطفی را از آن به خود انتقال دهند خوب است چراکه به دانش آن‌ها افزوده می‌شود.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر برنا قاچاق رشد مشکلات اقتصادی کتاب ادبیات رشد فرهنگ و هنر قاچاق مشکلات اقتصادی برنا کتاب های صوتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم

مدیر دانشجویان در انجمن همبستگی یمن در ایران با بیان اینکه پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به جهانیان مخابره می‌کنیم، گفت: فرهنگ جهاد و مقاومت مردم یمن را به خوبی در نمایشگاه کتاب تهران معرفی می‌کنیم، هنوز برخی از ناشران یمن فعالیت خود را حفظ کرده‌اند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اسامه هزاع، مدیر دانشجویان در انجمن همبستگی یمن در ایران گفت: انتخاب یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران اتفاق خوبی است، هر چند که وضعیت نشر و کتاب در یمن به دلیل جنگ به‌سامان نیست و برخی از ناشران مجبور شدند که کار نشر را تعطیل کنند. جنگ و درگیری موجب شد تا کتاب و نشر بسیار به عقب برگردد.

وی ادامه داد: با وجود شرایط سخت حاکم بر یمن، همچنان برخی از ناشران فعال مانده‌اند و ما در نمایشگاه کتاب در تهران می‌توانیم پیام مقاومت مردم مظلوم یمن را به جهانیان مخابره کنیم. تلاش می‌کنیم تا فرهنگ مجاهدت و مقاومت مردم یمن به خوبی در نمایشگاه کتاب تهران معرفی شود.

هزاع که مدیر دانشجویان در انجمن همبستگی یمن در ایران است، عنوان کرد: دغدغه‌های فرهنگی یمن در نمایشگاه کتاب به خوبی قابل طرح و پیگیری است و دو کشور ایران و یمن نقاط مشترک زیادی دارند، کتاب‌های اسلامی و دینی و حتی آثاری که به دوران پیش از اسلام و پس از اسلام مربوط است میان دو کشور ارتباطات قابل توجهی را نشان می‌دهد.

وی در مورد «وعده صادق» و واکنش مردم یمن به آن گفت: در آخرین عملیات ایران علیه رژیم صهیونیستی اقدام کرد و این نه تنها موجب واکنش خوب مردم یمن شد، بلکه در کل منطقه تحسین برانگیز بود. موشک‌هایی که از مسجد القصی گذشت موجب شد تا مردم یمن تظاهرات حمایتی از این حملات داشته باشند و خوشحالی خود را بروز دادند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • سیستم‌های صوتی XTRIM VX | تجربه حضور در یک کنسرت اختصاصی
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کتاب «نقش ما» وارد بازار نشر شد
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • پیام مقاومت یمن را در نمایشگاه کتاب تهران مخابره می‌کنیم
  • پیام مقاومت مردم یمن را در نمایشگاه کتاب تهران به دنیا مخابره می‌کنیم
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟ (اینفوگرافی)