Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - نزدیک محله رضویه که می‌شویم، تک و توک معتادانی را می‌بینیم که بر روی چمن و حوالی حاشیه بزرگراه امام رضا (ع) بساط کرده‌اند. کمی آن‌طرف‌تر، بر روی تپه‌های معروف به کوه سنگی مقرر معتادان متجاهر را می‌بینیم.


به صف ایستاده‌اند، منظورمان صف گوشت و مرغ نیست؛ بلکه صف برای مواد مخدر که همان خوراک روزانه‌شان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک نفر با کیسه‌ای سفید، اول صف، از معتادان استقبال می‌کند. به او می‌گویند ساقی که جنس را در ساعات معینی بین مصرف‌کننده‌ها تخس می‌کند. نوبت به هر نفر می‌رسد، جنسش را می‌گیرد و همان حوالی دود می‌کند.

به ظهر چیزی نمانده که آژیر نیروی انتظامی خواب را از سر معتادان می‌پَراند. اول از همه ساقی این معتادان فلنگ را می‌بندد و دَر می‌رود. مابقی هم با آمدن نیروی انتظامی پراکنده می‌شوند. گروهی از این جمعیت روانه محله‌های مسکونی یا همان شهرک رضویه می‌شوند.

اما دسته‌ای دیگر به سمت کارخانه‌های اطراف این محل می‌روند. از ظاهر این دسته از افراد مشخص است که مصرف‌کننده‌اند، اما از نوع مصرف‌کننده‌های خاص! مثلاً با سویشرت سفید و عینک طبی از کوه پایین می‌روند، جنس‌شان را می‌گیرند و صاف و اتوکشیده برمی‌گردنند. در مقابل، اکثریت این طیف که درد اعتیاد را با گوشت و خون حس کرده‌اند، مصرف‌کننده‌اند.

بعضی‌هایشان توان راه رفتن ندارند و عفونت در خون‌هایشان رخنه کرده است. عصا به دست‌اند و پاهایشان را به سختی تکان می‌دهند. حتی در مقابل تخریب جا و مکانشان، فقط نگاه می‌کنند و دم از اعتراض نمی‌زنند.

وقتی آژیر نیرو انتظامی بلند می‌شود، کاسه و کوزه مصرفشان بهم می‌خورد و ناچارند محل را به صورت موقتی ترک کنند. به مکان زندگی این افراد که نگاه کنید، می‌بینید که حتی از پشت سنگ‌های برآمده از کوه، لانه‌ای درست کرده‌اند که هیچ شباهتی به مکان زندگی انسان ندارد.

اما همین مکان معتادان هم به وسیله بولدوزر تخریب می‌شود. ماشین برف‌روب شهرداری که هر روز مشغول پاکسازی محل است، مسیر‌های منتهی به معتادان را هموار می‌کند تا دسترسی نیرو انتظامی برای اجرای طرح ضربتی راحت‌تر صورت گیرد.


تاریخچه حضور معتادان در این محل به احداث گرمخانه اطراف گردنه تنباکویی برمی‌گردد. اهالی محل بر این باورند که همین گرمخانه قوز بالا قوز شد و پای معتادان را به این شهرک و منطقه باز کرد. با یکی از اهالی این محل که صحبت می‌کنیم، می‌گوید: خواست اهالی محل امنیت است. امنیتی که معتادان آن را از این محل گرفته‌اند.


این خانم که ۳۰ سال در این محل ساکن است، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: گاهی دلمان می‌خواهد زمین‌مان را مفت دهیم و از این محل فرار کنیم. بخدا بعضی مواقع با این دزدی‌ها، آبرویی برایمان جلوی فامیل نمی‌ماند.


اما در مقابل، عبدالوهاب علائی، رئیس کلانتری مشیریه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: روز و شب مشغول پاکسازی مکان معتادان هستیم و بنا بر این داریم با نصب روشنایی امنیت در این محدوده را چند برابر کنیم. معضل سرقت در این محل کمتر از گذشته است که می‌توانید این موضوع را از اهالی جویا شوید.

اما وقتی با یکی از اهالی این محل صحبت می‌کنیم، متوجه می‌شویم که وجود پاسگاه یا نیرو انتظامی که بتواند به طور مدام امنیت را در محل برقرار کند، به چشم نمی‌خورد؛ یعنی طرح‌های ضربتی مقابله با معتادان به صورت مقطعی است که نتوانسته به طور موثر برای اهالی محل راهگشا باشد.

در نهایت سرقت، تکدی‌گری، آلودگی زیست‌محیطی و تفکیک‌های زباله‌ای که به صورت غیر بهداشتی انجام شده، در این محل به چشم می‌خورد که نتیجه حضور معتادان در محله‌های مشیریه و رضویه است.


مهدی رحیمی، شهردار ناحیه ۴ منطقه ۱۵ تهران درباره اقداماتی که در محله رضویه انجام شده، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ۳۴۷ معتاد از ناحیه ۴ منطقه ۱۵ تهران به فشافویه منتقل شدند. در طرح آقای زاکانی قرار است کلانتری و شهرداری تهران با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر معتادان را به فشافویه منتقل کنند.

به گفته رحیمی، انتقال این تعداد از معتادان به فشافویه توانسته تعداد قابل توجهی از جمعیت آن‌ها را در کوه سنگی کاهش دهد؛ بنابراین در بحث معتادان اقدامات خوبی انجام شده است.


پیش از این، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران درباره محله رضویه در توییتی نوشت: «هرندی دیگری، این‌بار در جنوب شرقی‌ترین نقطه تهران! در اینجا معتادین متجاهر دژ مستحکمی داشته و مسلحانه از آن دفاع می‌کنند».

وقتی از نزدیک وارد این محله‌ها شوید، می‌بینید معتادان به راحتی از داخل محل رفت‌و‌آمد می‌کنند و حتی فاصله کودکان و نوجوانان با این افراد به کمتر از ۱۰ متر می‌رسد. اینجاست که وقتی موضوع امنیت کودکان را مطرح می‌کنیم، خانواده‌ها می‌گویند: خودمان بیرون از منزل امنیت نداریم، چه برسد به فرزندانمان! به این ترتیب، اهالی محل فقط یک خواسته دارند، آن هم تامین امنیت برای منطقه است.

بیشتر بخوانید
پذیرش معتادان متجاهر از ۱۰دی ماه در ۶ مرکز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رضویه معتادان متجاهر نیروی انتظامی باشگاه خبرنگاران جوان محله رضویه مصرف کننده اهالی محل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران

 

به گزارش تایناک به نقل از همشهری آنلاین، سرهنگ سیدهادی موسوی مشاور شهردار و فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در خصوص اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی افزود: در راستای اجرای تدابیر سلسله مراتب فرماندهی در فراجا و شهردار تهران، این یگان حسب وظیفه ذاتی خود پشتیبانی انتظامی لازم از واحدهای اجرایی و عملیاتی شهرداری تهران را در سازمان مدیریت پسماند و سازمان خدمات اجتماعی در طرح جمع آوری متکدیان، افراد کارتن‌خواب، معتادان متجاهر، کودکان کار و زباله‌گردهای غیرمجاز از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در دستور کار خود قرار داد.

فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در تشریح جزئیات اقدامات این یگان در حوزه برخورد و ساماندهی پدیده کودکان کار بیان کرد: در راستای ساماندهی کودکان کار که افراد زیر ۱۸ سال در این گروه قرار می‌گیرند و بیشتر تکدی‌گری و دستفروشی می‌کنند یا شیشه خودروها را پاک و یا اسپند دود می‌کنند، هزار و ۱۹۶ نفر از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با تاکید بر اینکه در میان افراد جمع‌آوری شده ۹۸۴ نفر دارای تابعیت کشورهای افغانستان و پاکستان را دارند که شامل ۹۵۱ نفر دارای تابعیت افغانستان و ۳۳ نفر دارای تابعیت پاکستان است، ادامه داد: از میان کل افراد جمع‌آوری شده ۸۹۷ نفر پسر و ۲۹۹ دختر بودند.

وی در ادامه یادآور شد: از مجموع هزار و ۱۹۶ نفر جمع‌آوری شده که ۱۷۵ نفر زیر ۶ سال، ۶۶۲ نفر بین ۶ تا ۱۲ سال، ۲۸۰ نفر بین ۱۲ تا ۱۵ سال و ۷۹ نفر بین ۱۵ تا ۱۸ سال مشغول به فعالیت در سطح شهر بودند که این افراد توسط عوامل یگان حفاظت شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با بیان اینکه از تعداد افراد جمع‌آوری شده در پایتخت ۲۱۲ کودک نیز تابعیت ایرانی داشتند، گفت: در جریان عملیات ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با محوریت ساماندهی کودکان کار، ۸۳ مورد پدیده مادر و کودک و ۷۵ مورد نیز پدیده پدر کودک مشاهده شد که این تعداد نیز با قرارگیری در گروه آسیب‌های اجتماعی برزگسالان جمع‌آوری شدند.

دیگر خبرها

  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم
  • تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهو
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانی در مدرسه علمیه رضویه قم
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • دستگیری سارقان سابقه‌دار در طرح «امنیت محله محور» در اسفراین
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو