Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدرس علوم اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با اشاره به اینکه در سیستم بانکی در سطح کلان روابط جای خود را به ضوابط و مقررات داده است، گفت: حجم بالایی از تسهیلات به گروه‌ها و افراد خاص پرداخت شده و عملا بازپرداختی صورت نگرفته است و با افزایش معوقات بانک‌ها در عمل زیان‌ده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن قدمی دمابی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نقش بانک‌ها در رشد اقتصادی و رونق تولید در کشور، اظهار کرد: پول یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در ساختار اقتصاد است، پول را در اقتصاد همانند خون در رگ‌های موجود زنده می‌شناسیم، یعنی همانطور که کم و زیاد شدن در بدن انسان در سلامتی او مشکل ایجاد می‌کند، در اقتصاد نیز بانک به‌عنوان سیستم اثرگذار این نقش را دارد.

مدرس علوم اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد افزود: ساختار بانک‌ها همانگونه که می‌تواند منجر به رشد اقتصادی شود، می‌تواند منجر به رکود اقتصادی نیز شود، به هر حال عملکرد و فعالیت بانک‌ها بر سطح عملکرد کلان اقتصاد تاثیرگذار است، یکی از اصلی‌ترین وظایفی که بانک‌ها دنبال می‌کنند، تامین منابع مالی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی است.

وی با بیان اینکه برای رشد اقتصادی باید تولید دارای رونق باشد، عنوان کرد: تولید بر عهده بنگاه‌های اقتصادی است، بنابراین برای اینکه بنگاه‌های اقتصادی بتوانند به فعالیت خود که همان تولید است، ادامه بدهند نیازمند پول هستند، اما متاسفانه در کشور به خاطر مشکلات سیستم بانکی و مشکلاتی که ناشی از رفتار بانک‌ها با حوزه اقتصاد وجود دارد، بانک‌ها نتوانسته‌اند کارایی لازم را داشته باشند.

قدمی ادامه داد: بانک‌ها در بسیاری از مواقع به جای اینکه کمک کننده به اقتصاد باشند، در بسیاری از حوزه‌ها به‌نوعی مانع رشد اقتصادی شده‌اند، اقتصاددانان انتظار دارند که بنگاه‌های اقتصادی با مراجعه به بانک‌ها برای تامین نیاز مالی خود تسهیلات دریافت کنند و کسب و کار خود را رونق دهند، اما متاسفانه در اقتصاد کشور اکثر بنگاه‌هایی که برای دریافت تسهیلات اقدام کرده‌اند در بازپرداخت اقساط دچار مشکل شده و بانک نیز آن بنگاه را پس از مدتی مصادره کرده است.

مدرس علوم اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد دولتی بودن بانک‌ها را اصلی‌ترین عامل برای به‌وجود آمدن مشکلات مالی و تاثیر منفی بر اقتصاد عنوان کرد و گفت: در همه جای دنیا بانک مرکزی به‌عنوان مادر سیستم بانکی از دولت مستقل است، وقتی بانک مرکزی از دولت مستقل باشد، سیاست‌گذاری نیز بر اساس منافع کلان شکل می‌گیرد، در کشور ایران بانک مرکزی زیر نظر دولت فعالیت می‌کند، بنابراین باید در زمین دولت بازی کند.

وی اضافه کرد: عموما بانک‌های زیرمجموعه بانک مرکزی دولتی هستند، همچنین در اقتصاد بانک خصوصی به‌معنای واقعی کلمه وجود ندارد، زمانی‌که بانک‌ها دولتی باشند، سیاست‌گذاری نیز دولتی است و چالش‌های زیادی را برای بانک‌ها ایجاد می‌کند، یکی از چالش‌های عمده تسهیلات تکلیفی است و دولت بانک‌ها را مجبور می‌کند بدون در نظر گرفتن سود و زیان تسهیلات پرداخت کنند.

قدمی در ادامه با اشاره به اینکه نرخ بالای سپرده‌های بانکی و تسهیلات مشکلاتی را در اقتصاد ایجاد کرده است، تصریح کرد: به‌طور میانگین بانک برای سپرده و تسهلات 20 درصد سود در نظر می‌گیرد، در بحث تسهیلات بنگاه‌های اقتصادی باید فعالیت خود را به‌گونه‌ای تنظیم کند که علاوه بر پرداخت سود بتواند حاشیه سودی نیز برای واحد تولیدی خود نیز داشته باشد، اما این میزان سوددهی در کشور جوابگو نیست، بنابراین بنگاه‌ها یا برای دریافت تسهیلات مراجعه نمی‌کنند یا در صورت مراجعه با چالش در بازپرداخت مواجه می‌شوند.

مدرس علوم اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد بیان کرد: همچنین بانک‌ها برای اینکه بتوانند به سپرده‌ها سود بالا پرداخت کنند  باید وارد فعالیت‌های پرسود شوند که این مسئله باعث افزایش نقدینگی در اقتصاد می‌شود، نقدینگی تبعات منفی بسیاری در اقتصاد مانند افزایش تورم را دارد.

وی با تاکید بر اینکه امروزه وصول مطالبات از دولت از عمده‌ترین مشکلات سیستم بانکی است، یادآور شد: همواره بانک‌ها حجم بالایی مطالبه و معوقه از دولت دارند که اکثرا وصول نشده است، قوانین گسترده‌ای از جمله قانون بانکداری بدون ربا، قانون پول و قانون اداره بانک‌های دولتی در کشور وجود دارد که این قوانین نتایج مطلوبی در بر نداشته است و بانک‌ها دچار موازی‌کاری شده‌اند.

قدمی با بیان اینکه به علت مشکلات موجود در سیستم بانکی ترازنامه بانک‌ها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی زیان‌ده است، توضیح داد: در چنین شرایطی وقتی رشد اقتصادی در کشور مطلوب نباشد، بنگاه‌هایی که تسهیلات دریافت کرده‌اند، توان بازپرداخت تسهیلات را نخواهند داشت و بانک نیز آن واحد را مصادره می‌کند، این کار علاوه بر اینکه برای بانک هزینه‌های جانبی دارد، بازگشت سرمایه نیز دچار مشکل می‌شود.

مدرس علوم اقتصاد در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد با اشاره به اینکه در سیستم بانکی در سطح کلان روابط جای خود را به ضوابط و مقررات داده است، تاکید کرد: حجم بالایی از تسهیلات به گروه‌ها و افراد خاص پرداخت شده و عملا بازپرداختی صورت نگرفته است و با افزایش معوقات بانک‌ها در عمل زیان‌ده می‌شوند، این مسائل و مشکلات دست به دست هم می‌دهند تا بانک‌ها نتوانند به وظایف خود به درستی عمل کنند.

وی تصریح کرد: شایعه ربوی بودن بانک‌ها در کشور وجود دارد، همواره صحبت از اقتصاد بدون ربا وجود دارد، اما در عمل نتوانسته‌ایم بانکداری اسلامی را پیاده کنیم، ساختار سیستم بانکی نیازمند دگرگونی است، این سیستم زیان‌ده و دچار ورشکستگی بوده و کارایی لازم را در اقتصاد ندارد.

قدمی در پایان با بیان اینکه در کشور با تعدد بانک و شعبه‌های آن مواجه هستیم، گفت: این تعدد باعث به‌وجود آمدن نقدینگی در اقتصاد، تورم و کاهش ارزش پول ملی می‌شود، قانونگذاری باید در حوزه بانکی اصلاح شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری سیستم بانکی تسهیلات بانکی بنگاه اقتصادی بنگاه های اقتصادی سیستم بانکی رشد اقتصادی بانک مرکزی بانک ها بنگاه ها زیان ده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، اين نشست با حضور مهرداد بذرپاش ، وزير راه و شهرسازي کشورمان و رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات و عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات، برگزار شد.

وزير راه و شهرسازي گفت: بعد از 10 سال کمیسیون مشترک دو کشور را برگزار ميکنیم که فرصتی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور است. امارات به عنوان دومین کشور شریک ایران، اهميت استراتژیک زيادي براي ما دارد.

بذرپاش ا اشاره به حضور ایران و امارات در مسیر کریدور شمال و جنوب گفت: دسترسی به بازارهای شمال و جنوب میتواند باعث بوجود آمدن فرصت بای دو کشور باشد.

رئيس ايراني کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات در ادامه افزود: توانمندی های فناوری نو و دانش بنیان میتواند فرصت برای توسعه روابط بر پايه نکنولوژی را فراهم کند. تشریفات گمرکی و حمل و نقل از مشکلات تجاری دو کشور بوده که لازم است این موضوع را برای گسترش روابط تجاری حل و فصل کنیم.

بذرپاش درباره مراودات بندري دو کشور گفت: در حال حاضر حمل و نقل از بندر شهید بهشتی و گمرک بازرگان در حال اجراست. تسهیل برای خروخ در ترانزیت کالا در حوزه جاده ای و ریلی بايستي گسترش یابد.

وزير راه و شهرسازي در پايان بر حل مشکل بانکی و مالی براي تسهيل روابط تجاري دوجانبه تاکييد کرد.

وزیر اقتصاد امارات در اين نشست گفت: برگزاري جلسه امروز نشان از توسعه و گسترش روابط اقتصادی دو کشور است. امارات بعد از چین، بيشترين ميزان روابط تجاری با ايران را دارد. ازرزش تجارت به ۲۷ میلیارد دلار رسیده و بسياري از شرکتهای ایرانی در امارات تشکیل شده است.این کمیسیون مي تواند بازار دو کشور برای همديگر فراهم آورد.

المری افزود: ايجاد فرصت هاي زیادی برای حمل و نقل و همکاري هاي بانکی ، از دستاوردهاي اين کمسيون هاست.

وزیر اقتصاد امارات با اشاره به عملکرد دولت امارات در زمينه سرمایه گذاری گفت: تصویب قانون تشکیل شرکتهای خارجی و تشویق در زمینه حمایت از شرکت‌هایی که در زمینه انرژی نو فعالیت میکنند با استفاده از زیر ساختهاي اين کشور، فرصت خوبی برای تجارت با امارات ايجاد کرده است.

وزیر اقتصاد امارات در پايان از فعالان بخش خصوصی ایران براي حضور در بازار امارت دعوت کرد.

 

دیگر خبرها

  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است