Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی در بسیاری از موارد جراحی گزینه‌ خوبی نیست و ممکن است ورزش، فیزیوتراپی و درمان‌های دارویی موثرتر باشد.

به نقل از یاهو نیوز، تعویض مفصل ران و زانو، جراحی سندرم تونل کارپال و سایر روش‌های ارتوپدی از رایج‌ترین جراحی‌های انتخابی امروزی است اما این روش‌ها هزینه، خطر و گاهی اوقات هفته‌ها یا ماه‌ها بهبودی را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج تحقیقی نشان داد که بسیاری از این جراحی‌ها با شواهدی از کارآزمایی‌های تصادفی تایید نمی‌شود؛ حتی زمانی که مشخص می‌شود جراحی موثر است، شاید جراحی به‌ طور قابل‌توجهی بهتر از مراقبت‌های غیرجراحی نباشد.

محققان بریتانیایی به بررسی ۱۰ عمل رایج ارتوپدی از جمله جراحی‌های زانو، لگن، شانه، ستون فقرات و مچ دست پرداختند. آنان شواهد خوبی از برتری جراحی نسبت به سایر درمان‌های سندرم تونل کارپال و تعویض کامل مفصل زانو یافتند اما برای ۶ جراحی رایج دیگر کارآزمایی‌های تصادفی‌ مزیت کمی نسبت به مداخلاتی مانند ورزش، کنترل وزن، فیزیوتراپی و درمان دارویی داشت. محققان هیچ کارآزمایی کنترل‌شده‌ای پیدا نکردند که تعویض مفصل ران یا ترمیم غضروف زانو را با مراقبت‌های غیرجراحی مقایسه کرده باشد.

دکتر اشلی بلوم، استاد جراحی ارتوپدی در دانشگاه بریستول انگلستان، می‌گوید: نتایج تحقیق ما نشان نمی‌دهد که این عمل‌ها باعث بهبود بیماران نمی‌شود و نمی‌گوید که اگر درمان‌ها توسط کارآزمایی‌های تصادفی و کنترل‌شده آزمایش نشده باشد، پاسخگو نیست بلکه فقط نشان می‌دهد برخی از روش‌های جراحی بهتر از بهترین درمان‌های غیرجراحی عمل نمی‌کند.

دکتر سام مرشد، استاد جراحی ارتوپدی در دانشگاه کالیفرنیا که در این تحقیق مشارکت نداشت، گفت: من تصور می‌کنم این عادلانه است که با همکاری اثربخشی برخی از این عمل‌ها را بررسی کنیم. همچنین اهمیت دارد که بفهمیم کجا درباره اثربخشی یا عدم کارایی درمان‌های جراحی رایج اختلاف داریم.

وی اظهار کرد: علاوه بر این مهم است که درک کنیم فقط به‌ دلیل اینکه کارآزمایی تصادفی‌ وجود ندارد که از یک درمان خاص حمایت کند، نباید بگوییم که درمان موثر نیست. جراحی لگن نمونه خوبی در این مورد است؛ شاید هیچ کارآزمایی تصادفی‌ برای جراحی ران وجود نداشته باشد اما مدارک مشاهداتی زیادی برای اثربخشی این روش در مقایسه با درمان غیرجراحی وجود دارد.

در سایر روش‌های رایج ممکن است نتایج متفاوت باشد. عمل آرتروسکوپی برای ترمیم رباط صلیبی قدامی(ACL) در زانو که در میان رایج‌ترین جراحی‌های آسیب‌های ورزشی در ایالات متحده قرار گرفته، در برخی از تحقیقات تا ۹۷ درصد موفقیت را نشان می‌دهد اما وقتی این عمل را با درمان‌های غیرجراحی مقایسه کردند، تفاوت کمی در میزان درد یا نیاز به درمان‌های جراحی یا غیرجراحی بیشتر نمایان شد.

محققان تحقیقات انجام شده برای ترمیم ماهیچه‌های گرداننده شانه، گروهی از تاندون‌ها و عضلاتی که استخوان بازو را در حفره شانه نگه می‌دارد را تجزیه و تحلیل کردند. نتایج نشان داد در مقایسه با ورزش و تزریق استروئید، تفاوت بالینی قابل‌توجهی در درد، عملکرد، کیفیت زندگی یا رضایت بیمار از نتایج وجود ندارد.

برخی از تحقیقات شامل کارآزمایی‌های تصادفی‌ و کنترل‌شده بودند که روی یک گروه از بیماران عمل جراحی واقعی و یک گروه همسان عمل بدل انجام دادند. در ۲ تحقیق از این قبیل در مورد جراحی گیرافتادگی شانه، وضعیتی که باعث درد در بالا بردن بازو می‌شود، هیچ تفاوتی بین جراحی واقعی و جراحی بدل در پیامدها یا عوارض جانبی گزارش شده توسط بیمار وجود نداشت.

در عمل رفع فشار مهره‌های کمری که عملی برای تسکین درد ناشی از پارگی یا برآمدگی دیسک است، نتایج سه تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد جراحی و درمان‌های غیرجراحی بهبودهای مشابهی را ارائه کردند.

هیچ تحقیقی وجود نداشت که ترمیم جراحی منیسک، غضروفی که زانو را می‌پوشاند، با مراقبت‌های غیرجراحی یا دارونما مقایسه کند اما در ۱۰ کارآزمایی تصادفی‌ که روش متفاوتی به‌ نام منیسکتومی یا برداشتن جزئی منیسک را با درمان سنتی‌تر مقایسه کردند، این عمل باعث بهبود معنی‌داری در درد زانو، عملکرد یا کیفیت زندگی نشد.

بلوم می‌گوید: بهترین مراقبت‌های غیرجراحی اغلب چندوجهی است و ممکن است ترکیبی از مداخلات فیزیکی، پزشکی و روان‌شناختی را شامل شود و نباید تصور کرد که این‌ها به‌ طور حتم ساده‌ترین یا مقرون‌ به‌ صرفه‌ترین گزینه‌ها برای بیماران است. پزشکان باید در مورد هر ۲ روش جراحی و بهترین مراقبت‌های غیرجراحی با بیماران صحبت کنند تا بیماران بتوانند همه گزینه‌ها را در نظر بگیرند و در نتیجه انتخاب‌های آگاهانه‌ای داشته باشند.

مرشد افزود: نتایج بیماران از این جراحی‌ها بسیار متفاوت است و این تفاوت‌ها مهم است. تحقیقات آینده استنباط‌های دقیق‌تری را در مورد تاثیر جراحی ارائه می‌کند زیرا ما در سطح بیمار ویژگی‌هایی را درک می‌کنیم که باعث می‌شود آنان کم و بیش به یک روش پاسخ دهد.

نتایج این تحقیق در مجله BMJ منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی زانو جراحي جراحی ها درمان ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

ایسنا/کرمانشاه شهردار کرمانشاه با انتقاد از صحبت‌های رییس شورای شهر و نادرست دانستن این صحبت‌ها در خصوص لایحه بودجه امسال شهرداری، گفت: سوال من این است اگر با بنده مشکل دارید، چرا باید شهر و شهرداری متضرر شود و بودجه شهر را نگه دارید.

به گزارش ایسنا، نادر نوروزی در نشست خبری امروز (۱۰ اردیبهشت) با اشاره به نشست خبری اخیر رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: توضیحاتی در خصوص بودجه در این جلسه داده شده که یا درست نیست و یا درست توضیح داده نشده و ایجاد شبهه کرده است.

نوروزی با اشاره به تحویل به موقع لایحه بودجه شهرداری به شورا، گفت: ما حتی زودتر از موعد مقرر لایحه را آماده کردیم، اما جلسات شورای شهر از مردادماه سال گذشته تا دی ماه همان سال کلا برگزار نشد و دی‌ماه بررسی لایحه آغاز شد.

شهردار کرمانشاه گفت: معاونین، شهرداران مناطق و روسای سازمان های شهرداری در جلسات شورا حاضر شده و پاسخگوی سوالات بودند اما بودجه به موقع مصوب نشد و با پیگیری های بسیار در نهایت کلیات بودجه پنجم اسفندماه مصوب شد، اما به فرمانداری ارسال نشد.

وی افزود: بازهم پیگیری کردیم و در نهایت مصوبه کلیات بودجه ۲۸ اسفندماه به فرمانداری ارسال شد و همین امر موجب تاخیر دوماهه در بحث بودجه شد، بعد هم که پیگیر شدیم متوجه شدیم شورا دو دوازدهم مصوب کرده که خلاف قانون است، چرا که کلیات بودجه از قبل مصوب شده است. این اعتراض را به کمیته تطبیق هم اعلام کردیم اما به خاطر شرایط شهر و شهرداری در نهایت این مصوبه تصویب شد تا کارهای شهر زمین نماند.

نوروزی گفت: اخیرا هم که طرح دو فوریتی لایحه بودجه امسال را به صحن شورا بردیم و باید بر اساس قانون دو فوریتی بودن آن به رای اعضای شورا گذاشته می شد، اما رییس شورا در یک حرکت عجیب که نقض قانون است، عنوان کرد که با اختیار خودم این کار را انجام نمی‌دهم و لایحه را باز به کمیسیون می‌فرستم که بررسی شود.

جوری حرف می‌زنند که انگار بنده ۴۲ میلیارد تومان غذا خورده‌ام!

شهردار کرمانشاه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص هزینه های عجیب در لایحه بودجه امسال و اصلاحیه بودجه سال گذشته گفت: قبل از شفاف سازی کُدهای بودجه‌ای، باید عنوان کنم که فلوچارت بودجه بر اساس یک ساختار مشخص که در تمام شهرداری‌های کشور یکسان است تدوین می‌شود و نمی‌توان کُدهای ساختگی به آن اضافه کرد.

وی افزود: از طرفی بجز شورای شهر کرمانشاه، ۱۱ نهاد نظارتی از جمله دیوان محاسبات و سازمان بازرسی بر عملکرد ما در بودجه و خرج و مخارج شهرداری کاملا نظارت دارند و کوچکترین تخلفی در این زمینه با دقت رصد می‌شود و باید به این نهادها پاسخگو باشیم و این طور نیست که هر کاری دلمان بخواهد انجام دهیم و طبق قانون بودجه تقسیم بندی و توزیع می‌شود.

نوروزی گفت: یکی از هزینه‌های عجیبی که در جلسه مذکور رییس شورای شهر عنوان شده بود اینکه هزینه بازدیدهای بنده ۶۴ میلیارد تومان شده است و این در حالی است که اصلا بازدید هزینه‌ای ندارد. بنده وقتی جایی می‌روم چه خرجی دارم که باید ۶۴ میلیارد تومان شود؟ بازدیدهای شهرداری ذیل کُد بودجه‌ای هزینه‌های پیش بینی نشده قرار دارد و این یعنی بنده یا معاونین یا شهرداران مناطق بازدید می‌رویم و اگر به‌طور مثال آسفالت کوچه‌ای خراب باشد یا مرکز فرهنگی نیاز به وسایل سرمایشی یا گرمایشی داشته باشد و یا هر مورد پیش بینی نشده‌ای که در بودجه برای آن برنامه‌ریزی نکرده ایم، از این محل انجام می‌شود.

وی افزود: مورد بعدی بحث هزینه غذا است که عنوان شده ۴۲ میلیارد تومان هزینه غذا داده‌ایم و جوری این را عنوان کرده‌اند که انگار بنده و معاونین در طول سال ۴۲ میلیارد غذا خورده‌ایم. شهرداری ۱۷۰۰ کارگر دارد که دو شیفت کار می‌کنند و باید در طول روز وعده غذایی دریافت کنند و اگر هزینه هر پرس غذا را با حداقل قیمت هم حساب کنیم در طول سال بیش از ۴۲ میلیارد تومان می‌شود.

نوروزی گفت: طبق محاسبات ما هزینه غذا حدود ۹۰ میلیارد تومان می‌شود اما ما مواد اولیه را گرفته و در رستوران شهرداری غذا را تهیه می‌کنیم که هزینه‌ها کمتر شود و عملا هزینه را به نصف کاهش داده‌ایم.

شهردار کرمانشاه در خصوص اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی برای «تشویقی موردی» گفت: هر نیروی پرسنل شهرداری می‌تواند دوبار در سال تشویقی معادل یک ماه حقوق دریافت کند و این اعتبار هم برای همین گذاشته شده است.

اعتبارِ آسفالت نه تنها نصف نشده که افزایش هم پیدا کرده است/ با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

وی درخصوص صحبت رییس شورای شهر مبنی بر نصف شدن اعتبار آسفالت و رسیدن اعتبار آن از ۱۴۰ میلیاردتومان به ۷۰ میلیارد تومان گفت: این عددها اشتباه است، چرا که ما سال گذشته ۲۹۰ میلیارد تومان برای آسفالت شهر هزینه کردیم و امسال هم این مبلغ را به ۳۲۰ میلیارد در لایحه بودجه رسانده ایم.

نوروزی با اشاره به مشکلاتی که برای شهر و شهرداری در پی تاخیر در تصویب لایحه بودجه امسال و لایحه اصلاحیه بودجه سال گذشته بوجود آمده، گفت: سوال من این است اگر کسی با بنده مشکل دارد چرا باید شهر و شهرداری دچار مشکل شود. چرا باید بودجه یک کلانشهر را به خاطر مشکلی که با بنده دارند نگه دارند.

در پایان این نشست با توجه به با توجه به اینکه شهردار کرمانشاه بسیاری از صحبت های رییس شورای شهر را رد کرده و عنوان کرد که اعداد و ارقام اشتباه بیان شده، اهالی رسانه از شهردار خواستند تا یک نشست دو نفره با رییس شورای شهر در حضور رسانه‌ها برگزار کرده تا حقایق این میان مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • صدای خُردشدن استخوان‌های صهیونیسم جهانی به گوش می‌رسد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است