Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری،در همین زمینه و با هدف حفظ نباتات، طرح توسعه تولید تجاری زنبورهای تریکوگراما و براکون با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اجرا درآمده است.

علیرضا نظری مدیرعامل شرکت محصولات بیولوژیک سبزآوران با اشاره به استفاده از این روش برای جمع‌آوری سوش زنبور زیستی و تخم‌گیری از میزبان واسط و افزایش ذخیره ژنتیکی استفاده می‌شود، ادامه داد: زنبورهای پارازیتوئید تریکوگراما و براکون در زمینه کنترل طبیعی آفات کشاورزی استفاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید انبوه و میلیونی این زنبورها هرساله با رهاسازی در مزارع گوجه فرنگی و ذرت صورت گرفته و باعث کنترل آفاتی مانند کرم هلیوتیس گوجه فرنگی و کرم ساقه‌خوار ذرت به صورت مؤثر می‌شود.

این فعالیت علاوه بر کاهش هزینه مبارزه کشاورزان، باعث کاهش مصرف سموم شیمیایی و عوارض وحشتناک بعد از آن می‌شود.

مبارزه میلیون‌ها زنبور با آفت‌ها

کاربرد این زنبورها در زراعت‌هایی است که آفات پروانه‌ای درجه یک، باعث نابودی محصول می‌شوند. زنبور تریکوگراما یک پارازیتوئید تخم آفت بوده و هر زنبور ماده به جستجوی تخم‌های میزبان می‌پردازد و با یافتن تخم‌های آفت میزبان، داخل تخم آفت تخم‌گذاری می‌کند. در نتیجه بعد از یک هفته از داخل تخم آفت یک زنبور بالغ تریکوگراما خارج می‌شود و پتانسیل خروج لارو آفت از داخل تخم از بین می‌رود. با رهاسازی میلیون‌ها زنبور، با توجه به تراکم آفت، می‌توان به راحتی جمعیت آفت را به صورت طبیعی کنترل کرد.

آسان شدن مرحله جمع آوری زنبور

از طرفی زنبور براکون این قدرت را دارد که لاروها یا کرم‌های آفات پروانه‌ای را در مزارع پارازیته کند. این زنبور یک اکتوپارازیتوئید است بدین معنی که روی بخش خارجی لاروهای آفت تخم‌گذاری می‌کند و لاروهای خارج‌شده زنبور از لارو میزبان تغذیه نموده و آن را متلاشی می‌کنند. کشاورزان به وضوح این پدیده را در مزارع مشاهده می‌کنند و بالطبع تمایل زیادی به استفاده از این عوامل کنترل طبیعی آفات دارند.

در این روش جدید بومی، نحوه جمع‌آوری سوش زنبور بیولوژیک و تخم‌گیری از میزبان واسط، با کارایی بهتری صورت می گیرد. جثه زنبور بسیار کوچک و در اندازه نیم‌میلیمتر است به همین دلیل جمع‌آوری آن سخت است. در این روش جدید، مرحله جمع‌آوری آسان‌تر می‌شود و تعداد بیشتری زنبور جمع‌آوری می شوند. هر چه جمعیت اولیه زنبورها بیشتر باشد، ذخیره ژنتیکی بیشتر شده و درنتیجه، قدرت، توانایی و کارایی زنبور موقع رهاسازی در باغ یا مزرعه بیشتر می‌شود.

اجرای طرح در 3 استان

این طرح هم‌اکنون در سطح وسیعی از باغ‌ها و مزراع سه استان همدان، قزوین و زنجان در حال اجرا است.

طرح توسعه تولید تجاری زنبورهای تریکوگراما و براکون، با دریافت تسهیلات مصوب معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش بنیان زنبور سموم کشاورزی آفات کشاورزی خبرخوب جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۹۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری از جمع آوری فرآورده روغن تفاله زیتون پالایش شده مخلوط با روغن زیتون بکر با نام تجارتی «سابرسو» در مراکز عرضه سطح استان که غیر قابل مصرف انسانی است خبر داد.

 مهدی پژوهش ۱۱ اردیبهشت در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۴۴۶ با عنوان «انواع روغن زیتون خوراکی- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون»، مخلوط روغن تفاله زیتون پالایش شده با انواع روغن زیتون بکر، قابلیت مصرف خوراک انسان را ندارد.

مدیرکل استاندارد استان افزود: مطابق قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ایران هرگاه اجرای استاندارد در مورد کالاهایی اجباری اعلام شود، تولید، تمرکز، ‌توزیع و فروش کالاهای مشمول اجرای اجباری استاندارد با کیفیت پایین‌تر از استاندارد یا بدون علامت استاندارد ایران ممنوع است.

وی تصریح کرد: فرآورده روغن تفاله زیتون پالایش شده مخلوط با روغن زیتون بکر با نام تجارتی «سابرسو» در مراکز عرضه سطح استان که غیر قابل مصرف انسانی بود جمع‌آوری شد.

پژهش در پایان از عموم هم استانی‌ها خواست که در صورت مشاهده کالاهای فاقد علامت استاندارد در مراکز عرضه استان، مشخصات کالا را با شماره تلفن ۱۵۱۷ به سازمان ملی استاندارد ایران اطلاع دهند تا بازرسان و کارشناسان استاندارد ضمن بازرسی، نسبت به جمع آوری آنها اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • مبارزه با آفت برگخوار ذرت و تمهیدات لازم برای برداشت گندم اُرزوئیه
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان