Web Analytics Made Easy - Statcounter

«معین الدین سعیدی»، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی بر این باور است که خط فقر در کشور با توجه به تراکنشش در شهرهای بزرگ، متوسط و روستاها متفاوت است اما با افزایش تورمی که وجود دارد اگر بخواهیم مجموع و میانگین آن‌ها را در نظر بگیریم چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان خط فقر، تقریبا می‌تواند واقعی باشد و براین اساس می‌توان گفت نیمی از جمعیت کشور ما زیر خط فقر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش نواندیش، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: خط فقر در کشور با توجه به تراکنشش در شهرهای بزرگ، متوسط و روستاها متفاوت است اما با افزایش تورمی که وجود دارد اگر بخواهیم مجموع و میانگین آن‌ها را در نظر بگیریم چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان خط فقر، تقریبا می‌تواند واقعی باشد و براین اساس می‌توان گفت نیمی از جمعیت کشور ما زیر خط فقر هستند.

او در پاسخ به این سوال که پیامدهای این خطر فقر رسمی در سیاست‌های اقتصادی و تعیین حداقل حقوق و معیشت مردم چه خواهد بود؟ افزود: نکته‌ای که معاون وزیر کار به آن اشاره کرد را باید از وی پرسید. باید از معاون وزیر کار این سوال را پرسید که آیا با این میزان درآمدی که ایشان عنوان کردند حداقل معیشت‌های خانواده‌ها را می‌توان تأمین کرد؟ آیا معاون وزیر کار می‌تواند با این رقم، حداقل‌های زندگی خود را بگذراند.

بنده بر این باورم که سخنان وی اصلا متناسب با داده‌های اقتصادی جامعه نبوده است. اگر قرار باشد دوستان بر این مبنا برای تامین معیشت دهک‌های پایین برنامه ریزی کنند آن زمان باید فاتحه این نوع برنامه ریزی و این نوع آمارسازی را باید خواند.

سعیدی ادامه داد: بنده سر سوزنی، سخنان معاون وزیر کار را درباره خط فقر قبول ندارم و معتقدم در شرایط فعلی کشور، چنین آماری درست نیست. در حال حاضر همان یارانه‌ای که در دهه ۸۰ به مردم پرداخت می‌شد حدود ۵۰ دلار ارزش داشت الان با همان یارانه نمی‌توان یک دبه ماست خریداری کرد. سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور کاهش پیدا کرده است. با این سخنان معاون وزیر کار، یک خانواده در ماه چند کیلو گوشت می‌تواند مصرف کند؟ لذا معتقدم نوع برنامه ریزی ما برای تأمین حداقل‌های دهک‌های پایین مبتنی بر واقعیت‌های اقتصادی باشد.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا حذف گوشت، مرغ، لبنیات و… را طبق آمارهای رسمی از سفره بخشی از ایرانیان و کاهش مصرف آن‌ها، نشان دهنده خط فقر رسمی و واقعی نیست؟ تصریح کرد: در سال ۹۰، خط فقر ما حدودا کمتر از یک میلیون بوده است و با همان یک میلیون تومان یک خانواده تأمین می‌شد. قدرت خرید خانواده برای کالاهای اساسی چقدر بود؟، بحث تغدیه، لوازم بهداشتی، پوشاک، سرپناه و… با حداقل یک میلیون می‌توانست برآورده کند در حال حاضر آیا این حداقل‌ها با کمتر از ۱۰ میلیون تومان می‌توان تأمین کرد؟! بنده احساس می‌کنم براساس برخی برآوردها، هزینه خانوارهای ایرانی از دهه ۸۰ تاکنون، چیزی حدود ۲۵ برابر شده است.

او ادامه داد: در بحث بودجه سال ۱۴۰۱ با حذف ارز ترجیحی بدین شکل، مخالف هستم چراکه منجر به شوک تورمی خواهد شد مگر اینکه دولت بیاید برخی از کالاهای اساسی مثل مرغ گوشت، روغن، برنج، شکر را در قالب کارت‌هایی با قیمت معقول در اختیار مردم به ویژه دهک‌های پایین قرار دهد. در واقع با حذف ارز ترجیحی، قیمت مرغ به بالای ۶۰ هزار تومان، تخم مرغ به بالای ۹۰ هزار تومان می‌رسد گوشت هم برای همیشه از سفره مردم حذف می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: خط فقر حذف ارز 4200 تومانی معاون وزیر کار میلیون تومان حداقل ها خط فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه معاون وزیر با تاج درباره اتفاقات اخیر

معاون توسعه‌ی ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان گفت: پیرو دستور وزیر ورزش و جوانان درباره برخی اتفاقات رخ داده در رقابتهای لیگ برتر، با قید فوریت در جلسه‌ای با حضور رئیس فدراسیون فوتبال و ارکان انضباطی و اخلاقی فدراسیون، اتفاقات مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از وزارت ورزش و جوانان، سید محمدشروین اسبقیان با اشاره به دستور وزیر ورزش خطاب به رییس فدراسیون فوتبال برای بررسی اتفاقات رخ داده در ورزشگاه‌ها، تصریح کرد: وزیر ورزش و جوانان بنده را برای پیگیری تا اخذ نتایج ملموس مکلف کرده است که در همین راستا، طی تماس تلفنی که با رئیس فدراسیون فوتبال داشتم، ایشان هم از این موضوع استقبال کرد و مقرر شد با قید فوریت جلسه‌ای با حضور اینجانب، رئیس فدراسیون فوتبال و ارکان انضباطی و اخلاقی به منظور ورود جدی به این مساله برگزار شود و بررسی و آسیب شناسی عمیق صورت گیرد.

معاون توسعه‌ ورزش قهرمانی و حرفه‌ای تاکید کرد: انتظار ما از مدیران باشگاه‌های ورزشی در سراسر کشور ‌در تمامی سطوح، این است که موضوعات فرهنگی دغدغه‌ی اصلی آنها باشد تا ورزش در مسیر ارزش‌ها در جامعه تسری باید.

اسبقیان در پایان گفت: نتایج جلسات و فرآیندهای بررسی این موضوع به مردم عزیز اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراسم تجلیل از معلمان برگزیده اهر باحضور معاون وزیر آموزش و پرورش
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • شهادت حداقل ۲۱ نفر از جمله ۴ کودک در بمباران بامدادی رفح
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • جلسه معاون وزیر با تاج درباره اتفاقات اخیر
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان در بانجول دیدار کردند: تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور