Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون در اثر طاعون، تعداد ۱۸۶ رأس کل و بز وحشی در حیات وحش مازندران، تلف شده‌اند؛ گفت: تا این لحظه گزارشی از بوتولیسم و مرگ مشکوک پرندگان در میانکاله نداشتیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که با عنوان "طاعون بزی" نیز شناخته می‌شود، یک بیماری کشنده حاد با واگیر بسیار بالا است که نشخوار کنندگان کوچک و شترها را درگیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علائم این بیماری، تب، ترشحات چشم و بینی، تورم دهان، اسهال، ذات‌الریه همراه با سختی تنفس بوده که گاهی منجر به مرگ نیز می‌گردد؛ عامل بیماری موربیلی ویروس از خانواده پارامیکسوویریده می‌باشد. بیماری PPR جزو فهرست بیماری‌های مهم در سازمان جهانی دام (OIE) است و کشورها موظف هستند که در صورت وقوع، بیماری را به این سازمان گزارش دهند.
انتقال ویروس به شکل ریز قطره‌های عفونی در هنگام عطسه، سرفه و استنشناق هوای آلوده توسط دام‌های سالم و همچنین تماس بین دام بیمار و سالم، مهم‌ترین راه انتقال این بیماری است؛ وجود ترشحات و تراوشات عفونی در محل زندگی دام مانند آبشخورها، آخورها و بستر نیز می‌تواند یکی از راه‌های انتقال بیماری باشد، اما موربیلی ویروس‌ها به مدت طولانی نمی‌تواند در بیرون از بدن میزبان، زنده بمانند.
همه‌گیری  PPR براساس کنترل جابه‌جایی حیوانات، دفع صحیح لاشه و استفاده از واکسن قابل کنترل است و موثرترین روش برای کنترل بیماری واکسیناسیون بوده که باید در مناطق اندمیک قبل از شروع فصول بارانی به‌صورت سالیانه تکرار شود.
عدم آمار دقیق تلفات به علت صعب‌العبور بودن و پوشش مناطق کوهستانی از برف
حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ در خصوص آخرین وضعیت این بیماری در حیات وحش استان اظهار کرد: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هنوز در استان مازندران متوقف نشده است و هنوز هم شاهد تلفات در حیات وحش استان هستیم.
وی افزود: همکاران ما به‌طور مرتب در حال پالایش و جمع‌آوری تلفات هستند اما هنوز متاسفانه متوقف نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: این بیماری در جنوب شهرستان چالوس و کلاردشت متمرکز است و خوشبختانه در هیچ نقطه دیگر از استان، گزارش نشده است.
این مسئول ادامه داد: البته به دلیل کوهستانی بودن محل زندگی کل و بزها و به‌ویژه پوشیده بودن این مناطق از برف، به دلیل مستور شدن لاشه‌ها در زیر برف و صعب‌العبور بودن مناطق کوهستانی، به یقین نمی‌توان در خصوص تعداد واقعی تلفات و کاهش سرعت تلفات، اظهار نظر کرد.
تعداد تلفات طاعون در مازندران از ۱۸۶ رأس گذشت
ابراهیمی کارنامی با  اشاره به کاهش یافتن تلفات طی ماه‌های اخیر، تاکید کرد: تاکنون در اثر این بیماری، تعداد ۱۸۶ رأس کل و بز وحشی در حیات وحش استان، تلف شده‌اند.
وی اعلام کرد: تنها راه مقابله با این بیماری، قطع کردن چرخه این بیماری است و خوشبختانه با مشارکت دامپزشکی، ارتباط دام‌های حیات وحش با دام‌های اهلی را قطع کرده‌ایم و این امر یکی از راهکارهای فوری برای کاهش تلفات است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران عنوان کرد: البته برای راهکارهای دیگر ممکن نیز دامپزشکی در حال مطالعه و پیگیری است تا ببینیم آیا می‌شود در حیات وحش نیز راه درمانی را دید یا خیر.           
تاکنون درمانی برای کنترل این بیماری در حیات وحش شناخته نشده است
ابراهیمی کارنامی گفت: تاکنون هیچ راه درمانی برای درمان این بیماری در حیات وحش، پیشنهاد نشده است و باید مراقیت کنیم تا این چرخه تا حد امکان محدود باشد.
وی متذکر شد: سردتر شدن هوا دلیلی بر گسترش این بیماری نیست و بلکه با سردتر شدن هوا باید این بیماری کنترل شود، ولی امسال متاسفانه علیرغم دمای پایین دما تاکنون این بیماری کنترل نشده است، در حالیکه در گذشته تجربه نشان داده بود که با سردی هوا این بیماری در حیات وحش کنترل می‌شده است.

تاکنون موردی از بوتولیسم گزارش نشده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران یادآور شد: این بیماری فعلا در غرب استان تداوم دارد و چیزی نیست که بشود با مداخله در طبیعت، جلوی آن را گرفت یا درمان کرد و باید با توجه به اینکه فعلا این ویروس در محیط است باید مراقبت‌های جدی برای عدم سرایت آن به دام‌های اهلی صورت گیرد.
گفتنی است از مهرماه امسال، بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در مرز مشترک مازندران با طالقان از استان البرز مشاهده شده است و کماکان هم در بخش غربی استان با شدت و ضعف وجود دارد.
ابراهیمی کارنامی در پاسخ به این سوال خبرنگار بلاغ که آیا تاکنون موردی از مرگ پرندگان مهاجر به دلیلی بوتولیسم در تالاب‌های استان گزارش شده است یا خیر؛ اعلام کرد: خوشبختانه تا این لحظه گزارشی از بوتولیسم و مرگ مشکوک پرندگان در میانکاله نداشتیم.
شایان ذکر است طی دو سال متمادی ۹۸ و ۹۹ بیش از ۸۰ هزار قطعه از پرندگان مهاجر در مازندران به علت سم بوتولیسم تلف شدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بیماری در حیات وحش طاعون نشخوارکنندگان ابراهیمی کارنامی ۱۸۶ رأس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۳۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است

سید محمد موسوی فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز در خراسان شمالی اظهار کرد: در استان، همواره تلاش این اداره کل بر حراست از عرصه‌های تحت مدیریت خود و حفاظت از حیات وحش آن بوده است.

وی با بیان اینکه نمی‌توان تمامی عرصه تحت مدیریت این اداره کل در استان را تنها با تکیه بر توان ۶۰ نیروی محیط بان حفاظت کرد، گفت: به طور مستمر تلاش شده است که علاوه بر اخذ مجوز بابت افزایش تعداد نیروهای محیط بان استان همچنین جلب همکاری جوامع محلی به عنوان همیاران طبیعت و آموزش همگانی نیز عملی شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی عنوان کرد: در سال گذشته هفت نیروی محیط بان از سهمیه ایثارگران جذب شدند همچنین شماری همیار جدید نیز به تعداد همیاران این اداره کل افزوده شدند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ به سه هزار و ۸۸۳ نفر و در سال ۱۴۰۲ نیز به دو هزار و ۳۶۳ نفر در قالب طرح آموزش یک ساعت با محیط بان در مدارس، آموزش‌های محیط زیستی ارائه شدند.

موسوی تصریح کرد: البته در زمینه ارتقای فرهنگ محیط زیستی در میان عموم علاوه بر اقدامات فرهنگی نیاز است که از ظرفیت موزه طبیعی نیز بهره گرفت.

وی تاکید کرد: هرچه زودتر موزه طبیعی مرکز استان در بوستان باباامان راه اندازی شود که بر آشنایی هر چه بیشتر عموم با ارزش‌های زیست محیطی بسیار موثر خواهد بود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به نتایج مثبتی که در کشور در زمینه اجرای قرق‌های اختصاصی تجربه شده است نیز اشاره و اظهار کرد: طی سال‌های گذشته، برخی از نقاط کشور که تحت مدیریت ادارات کل محیط زیست استان‌ها نیستند بلکه مناطق آزاد هستند، به عنوان قرق‌های اختصاصی به بخش خصوصی واگذار شدند.

وی خاطرنشان کرد: واگذاری قرق‌های اختصاصی با رویکرد ساماندهی این مناطق آزاد و البته با رویکرد حفاظت از حیات وحش این مناطق همچنین با رویکرد درآمدزایی اجرایی شد.

موسوی در ادامه بیان کرد: در این طرح، به بخش خصوصی که حفاظت از عرصه و حیات وحش مناطق هدف را انجام می‌دهد، اجازه داده می‌شود که پس از سرشماری جمعیت حیات وحش این مناطق، شکار مبتنی بر پروانه‌ای که صادر خواهد شد، انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد: مبتنی بر این تجربه ملی، جمعیت حیات وحش مناطق واگذار شده به بخش خصوصی افزایش یافتند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اعلام کرد: در این زمینه، خراسان شمالی نیز طی سال‌های اخیر برای دو منطقه هدف واقع در شهرستان‌های جاجرم و اسفراین طرح قرق اختصاصی را تهیه و طرح‌ها به سازمان محیط زیست کشوری ارسال کرده است.

وی گفت: اجرای این طرح در دو منطقه هدف منوط به تایید شورای عالی محیط زیست کشور است.

موسوی تصریح کرد: خراسان شمالی مناطق مستعد دیگری را نیز دارا است که می‌توان این طرح را در این مناطق اجرایی کرد.

وی در ادامه با تاکید بر این نکته که در استان همواره برای حفاظت از حیات وحش تلاش‌های بسیاری انجام شده و ادامه دارد، اظهار کرد: با این وجود، امر شکار صفر نمی‌شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره صید غیر مجاز آبزیان (زردپر)، ۳۶ فقره شکار غیر مجاز پرندگان، ۴۵ فقره شکار غیرمجاز پستانداران، ۱۰ فقره زنده گیری پرندگان، و طی سال ۱۴۰۲ نیز دو فقره صید غیرمجاز آبزیان، ۲۱ فقره شکار غیرمجاز پرندگان، ۳۹ فقره شکار غیرمجاز پستانداران و هفت فقره زنده گیری پرندگان کشف و شناسایی شدند.

وی همچنین گفت: در استان، طی سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ فقره اقدام به شروع به شکار، سه فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۱۹ فقره سلاح شکاری غیرمجاز و ۵۹ فقره سلاح شکاری مجاز کشف شدند.

موسوی افزود: در استان، طی سال ۱۴۰۲ نیز تعداد ۲۴ فقره اقدام شروع به شکار، پنج فقره نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده، ۳۷ فقره سلاح شکاری غیرمجاز، ۴۹ فقره سلاح شکاری مجاز و یک فقره سلاح جنگی برای شکار کشف و شناسایی شدند.

وی یادآور شد: طی همکاری با فراجای استان نیز در سال ۱۴۰۱ تعداد دو فقره و در سال ۱۴۰۲ نیز تعداد شش فقره تخلف فروش حیات وحش شکار شده و زنده‌گیری شده در فضای مجازی کشف شدند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی درباره زنده گیری پرندگان شکاری در استان نیز عنوان کرد: این نوع پرندگان مورد تقاضای سودجویان داخلی و مشتریان کشورهای عربی است.

وی گفت: با توجه به اینکه معمولا زنده گیری پرندگان شکاری از تیرماه شروع می‌شود، هر ساله طی هماهنگی با نهاد فراجا، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان و فرودگاه بجنورد گذرگاه‌های عبوری استان تحت پایش و نظارت قرار می‌گیرند تا از بروز احتمالی قاچاق پرندگان شکاری استان جلوگیری شود.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در خاتمه درباره بازدارندگی جرایم برای تخلف‌های زیست محیطی نیز عنوان کرد: هنوز مبالغ این جرایم به روزرسانی نشده است که امیدوار هستیم به روز شود.

موسوی همچنین خواستار شد: قوانین مربوط به حمل سلاح نیز اصلاح و به روز شوند تا قدرت بازدارندگی در برابر شکارهای مجاز را افزایش دهد.

خبرنگار:سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229139 برچسب‌ها سازمان محیط زیست استان

دیگر خبرها

  • حیات سراسر معرفت و فرزانگی امام جعفر صادق (ع)
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • افزایش تلفات فروریختن جاده در چین به ۳۶ نفر
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)