Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، بهرام دارایی رییس سازمان غذا و دارو در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 122 میلیون دُز واکسن در اختیار مردم قرار گرفته و تزریق شده است گفت: بر اساس پیش بینی ها بیش از 180 میلیون دُز واکسن در انواع مختلف خارجی و داخلی برای مصرف هموطنان تامین شده و ذخایر کشور ما برای پیشبرد اهداف کمیته علمی برای نیل به واکسیناسیون حداکثری کافی است اما برای تامین دُزهای تکمیلی و حتی در مواردی برای سفر به برخی کشورها نیاز به  تامین بیشتر برخی واکسن‌ها مثل آسترازنکا و اسپوتنیک داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه در ابتدای شروع پاندمی کرونا و تولید واکسن در دنیا مبالغ زیادی به سبد کواکس واریز شد که تا به حال واکسن‌های مناسب را در اختیار ما قرار نداده اند اما ما به جد پیگیر هستیم تا بتوانیم این دو نوع واکسن را از طریق داخل و خارج از کشور در دسترس متقاضیان قرار دهیم.

دارایی در خصوص واکسن MRNA تولید داخل گفت: از ابتدای پاندمی کرونا بسیاری از شرکت‌های داخلی دانش بنیان تلاش کردند واکسن کرونا را تولید کنند. با وجود تولید واکسن در داخل کشور باز هم از پلتفرم‌های دیگر غافل نبوده ایم . پیش از این، ساخت واکسن با پلتفرم MRNA در سلول خاص مطرح شد که تا جایی هم پیش رفت اما یکی از شرکت‌ها مدلی را پیشنهاد داده که در حال طی مسیر است . سازمان غذا و دارو با این شرکت در تماس مستقیم است و به آنها کمک می‌کند تا واکسن خود را عرضه کنند. چون ما به این پلتفرم‌ها برای بیماری‌های مختلف در آینده نیاز داریم.  

وی در پاسخ به اینکه آیا تدبیری برای کارت‌های واکسیناسیون جعلی که از سایت وزارت بهداشت صادر شده، اندیشیده اید؟ گفت: مواردی گزارش شده و همکاران ما در ستاد وزارت بهداشت در حال پیگیری هستند. تخلفاتی توسط برخی عوامل گزارش شده و کارت‌های جعلی هم وجود دارد که هردو غیرقابل قبول هستند.

دارایی تصریح کرد:  کار عظیمی با کمک مردم در کشور انجام شد تا بتوانیم به رکورد واکسیناسیون برسیم. در این بین ممکن است مشکلاتی هم پیش بیاید که پذیرفته شده نیست.

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه افزایش قیمت و کمبود برخی داروها تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ اظهار داشت: سازمان غذا و دارو هم مثل سازمان‌های دیگر برای تولیدات خود نیاز به پرسنل و مواد اولیه دارد که با افزایش هزینه‌ها در این حوزه طبیعتاً قیمت دارو هم افزایش می‌یابد. سازمان غذا و دارو بر خلاف سایر دستگاه ها این افزایش را نیمه دوم سال اعمال می‌کند. اما نگرانی بیشتر مردم از حذف ارز ترجیحی و تبدیل آن به ارز نیمایی است.

وی افزود:  ارز 4200 تومانی دارو که تامین نشده بود با دستور رییس جمهور تامین شد. اما همین وقفه در زنجیره تامین دارو اختلال ایجاد می‌کند که موجب کمبود مقطعی می‌شود و باید برای جبران آنها تمهیداتی مثل بسیج نیروها را در دستور کار قرار داد.

دارایی با اشاره به اینکه ارز ترجیحی به صورت مادام در دسترس نیست اظهار امیدواری کرد تا با اجرای سیاست‌های بهتر و پوشش کامل بیمه بتوانیم در مواقعی که این ارز در دسترس نیست دچار کمبود دارو نشویم.

وی درباره اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی اظهار داشت: اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی کاری بسیار بزرگ است. کشور ما وسیع است حدود 85 میلیون نفر جمعیت دارد و قابل مقایسه با کشورهای کوچک و کم جمعیت نیست. اما تا کنون بیش از 95 درصد نسخه نویسی الکترونیک در کشور انجام شده و برخی استان ها تا 100 درصد هم پوشش داشته اند. در برخی استان‌ها مثل تهران و خراسان رضوی آمار کمتر است. اما به مراحل نهایی خود نزدیک است.

رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد:  نسخه نویسی الکترونیک پیش زمینه ای برای ایجاد پرونده الکترونیک است. با تکمیل فرآیند مکانیزه شدن مطمئن خواهیم بود که چرخه توزیع و تامین دارو و سیستم درمانی تحت کنترل و شفاف بوده و از نشت دارو و تضییع حقوق بیماران جلوگیری می‌شود. ضمن اینکه بازار سیاه هم کوچکتر خواهد شد.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو ویروس کرونا واکسن آسترازنکا ویروس اومیکرون واکسن کرونا سازمان غذا و دارو نسخه نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۴۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو

روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت را که فاقد مجوز بهداشتی بوده یا ادعای درمانی داشته‌اند؛ اعلام کرد.

به گزارش ایسنا؛ روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای فرآورده گیاهی قطره تقویت جنسی Desi Mumy، فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomix و فرآورده تیزن مخلصه سعال حکیم مومن تبریز را به دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفا بخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu، شربت گیاهی تری تراپیست (مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان ۲ از سوی اداره کل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می شوند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلام اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.

در پایان، شماره تلفن 66462026روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • تکمیل راه آهن دورود - خرم آباد از منابع مختلف پیگیری می شود