Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، غلامعلی رخشانی مهر، ضمن اشاره به آغاز اجرای آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق از اول بهمن، تصریح کرد: در این مصوبه دو شاخص که مبنای قیمت گذاری است و از پیشتر هم در قبوض وجود داشت، هیچ تغییری نکرده است.

وی با بیان این که الگوها و پایه قیمت گذاری بر مبنای الگو مانند گذشته ثابت است، گفت: آنچه که تغییر کرده، پله‌های مصرفی است به طوری که پله‌های مصرف اکنون به مصرف تا سطح الگو، ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ برابر الگو، تا ۲ برابر الگو و بیش از دو برابر الگو تقسیم شده است.

رخشانی مهر در خصوص عدم تغییر الگوی مصرف با بیان اینکه اکنون و در فصل غیرگرم به طور مثال در تهران و بیشتر مناطق کشور الگوی مصرف ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که نسبت به قبل تغییری نداشته است، افزود: بر اساس آمار سامانه‌های پرداخت قبوض، در این فصل بیش از ۷۵ درصد از مردم در سطح این الگو یا حتی کمتر، برق مصرف می‌کنند که تغییری در مبلغ قبوض برق این گروه ایجاد نخواهد شد.

معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به اینکه در تابستان تنها ۱۵ درصد از مشترکان هستند که بیشتر از الگو مصرف دارند، گفت: در تابستان نیمی از برق مصرفی کشور یعنی حدود ۳۰ هزار مگاوات، در بخش خانگی مصرف می‌شود که ۸۵ درصد از مردم به اندازه نیمی از این میزان (۱۵ هزار مگاوات) از برق بخش خانگی را مصرف می‌کنند و ۱۵ درصد پرمصرف به اندازه مابقی مشترکان مصرف برق دارند؛ یعنی ۱۵ درصد مشترکان پرمصرف، ۵۰ درصد برق کشور را در تابستان مصرف می‌کنند.

رخشانی مهر در عین حال به گروه اندکی از جامعه اشاره کرد که با وجود تعداد قرار گرفتن در اقلیت به لحاظ تعداد، به اندازه چهار نیروگاه بزرگ برق مصرف می‌کنند.

وی در همین زمینه گفت: از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، تنها ۶۰۰ هزار مشترک که ۲ درصد از مجموع جمعیت مشترکان خانگی را دربر می‌گیرند، بیش از ۳ هزار مگاوات از مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده اند که این میزان به اندازه تولید برق چهار نیروگاه بزرگ و مصرف برق میلیون‌ها مشترک عادی است.

معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر اینکه اگر این ۲ درصد خیلی پرمصرف، مصرف برق خود را به نصف کاهش دهند، بخش مهمی از محدودیت‌های برقی در تابستان از بین می‌رود، گفت: همه تمرکز آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق که از اول بهمن آغاز می‌شود، روی کنترل مصارف گروه‌هایی است که بیش از الگو مصرف می‌کنند.

رخشانی مهر تصریح کرد: از این پس مردم به جای قیمت برق باید با اصطلاح کیلووات ساعت آشنا شوند، چرا که همه مصارف وسایل برقی با این میزان سنجیده می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان مصارف را در سطح الگو نگاه داشت، گفت: استفاده متعارف و درست از وسایل برقی، تنها راهکار کنترل مصرف و نگاه داشتن میزان مصرف در سطح الگو است.

رخشانی مهر افزود: به طور مثال در تابستان وقتی دمای آسایش بر اساس اصول علمی و پزشکی ۲۵ درجه سانتی گراد است، تنظیم کولر روی دمای پایین‌تر از ۲۵ درجه، به معنای مصرف و استفاده نامتعارف تلقی می‌شود.

وی همچنین با ارائه مثالی دیگر گفت: استفاده به اندازه از سیستم روشنایی در مکانی که حضور داریم، متعارف و روشن نگه داشتن لامپ‌ها در مکانی که حضور نداریم، نامتعارف است و باعث خروج از الگوی مصرف می‌شود.

رخشانی مهر تصریح کرد: آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق تنها به دنبال افزایش توجه مردم به میزان مصارفشان است، چرا که هرچه مصارف در سطح الگو باشد، پایداری شبکه برق افزایش می‌یابد.

معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین در خصوص تاثیر استخراج غیرمجاز رمز ارز نیز با تشکر از مراکز مجاز استخراج رمز ارز که در تابستان و زمستان با صنعت برق همکاری می‌کنند، گفت: بخش عمده استخراج‌ها در فضای غیرمجاز اتفاق می‌افتد که به منظور شناسایی این مراکز و افراد که باعث آسیب به وسایل برقی سایر مشترکان می‌شوند، توانیر اقدام به اختصاص پاداش به معرفی کنندگان و افشا کنندگان کرده است.

رخشانی مهر همچنین از همه مشترکان خواست تا با نصب اپلیکیشن "برق من" نسبت به مدیریت مصارف خود اقدام و از سایر خدماتی که در این برنامه گنجانده شده است، استفاده کنند.

کد خبر 649418 برچسب‌ها قیمت - برق

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت برق مصرف می کنند رخشانی مهر سطح الگو برق مصرف مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان

جدایی‌ناپذیر بودن توسعه اقتصادی و منابع تجدیدپذیر، کشورهای مختلف را به یافتن راه‌هایی برای گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در مقاصد مختلف از مصارف خانگی و مشاغل کوچک تا صنایع بزرگ واداشته است. افزایش مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر به معنی کاهش سوخت‌های فسیلی، بهبود بهره‌وری و درنتیجه کاهش انتشار کربن است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، محرک‌های اساسی مصرف انرژی شامل جمعیت، استانداردهای زندگی، ترجیحات مصرف‌کننده، فناوری و سیاست‌های دولت هستند که میزان تقاضا برای خدمات انرژی به‌ویژه انرژی‌های پاک را تعیین می‌کنند. بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، مصرف جهانی انرژی تجدیدپذیر در مقایسه با تولید آن سریع‌تر رشد کرده است. این میزان از ۱۱.۴ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۱۲.۵ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت و این روند روبه‌افزایش در سال ۲۰۲۳ به ۱۳.۹ درصد رسید. در سال ۲۰۲۲، کل مصرف جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر ۴۵.۱۸ اگزاژول (واحد اندازه‌گیری مصرف انرژی) بود. آسیا و اقیانوسیه با ۲۰.۲۴ اگزاژول بیشترین مصرف را داشتند که سهمی نزدیک به ۴۵ درصد از کل مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان را نشان می‌دهد و پس از آن آمریکا با سهم ۲۸.۷ درصد قرار دارد. هلند نیز یکی از کشورهایی است که بالاترین سرانه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد و بیش از ۱۴ درصد از انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کند.

ظرفیت جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر

بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر (IRENA)، گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر جهان در سال ۲۰۲۳ با اضافه شدن ۴۷۳ گیگاوات به ظرفیت کل ۳۸۷۰ گیگاوات رسید و رکورد جدیدی را ثبت کرد، اما به دلیل توزیع نابرابر رشد آن، تا رسیدن به ظرفیت هدف ۱۱ تراوات تا سال ۲۰۲۳ فاصله زیادی داشت. با این حال، در سال ۲۰۲۳ انرژی‌های تجدیدپذیر ۸۶ درصد از کل ظرفیت انرژی در سطح جهان را تشکیل دادند و این رشد را می‌توان به افزایش قابل‌توجه منابع تولید انرژی خورشیدی و بادی نسبت داد. آسیا با سهم ۶۹ درصدی در کل ظرفیت اضافه‌شده تجدیدپذیر، پیشتاز این توسعه بود و ظرفیت چین ۶۳ درصد رشد کرد و به ۲۹۷.۶ گیگاوات رسید. انرژی خورشیدی همچنان بیشترین سهم انرژی‌های تجدیدپذیر جهانی را دارد و ۷۳ درصد از گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر را به خود اختصاص می‌دهد و پس از آن انرژی بادی قرار دارد. خاورمیانه و اقیانوسیه به ترتیب شاهد افزایش ۱۶.۶ درصدی و ۹.۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ بودند، اما در این میان آفریقا تنها شاهد ۴.۶ درصد رشد بود. در اتحادیه اروپا، روند افزایشی بر سیاست‌گذاری متمرکز بود و نگرانی‌های مربوط به امنیت انرژی به محرک‌های کلیدی رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در این منطقه تبدیل شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مزارع بادی چین در ماه مارس بیش از ۱۰۰ تراوات‌ساعت برق تولید کردند و این کشور را به رکورد بالاترین میزان تولید ماهانه انرژی تجدیدپذیر رساندند. این افزایش ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته موقعیت چین را به‌عنوان بزرگترین تولید کننده انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان تثبیت می‌کند.

شرکت‌های خدمات انرژی‌های پاک

شرکت‌های مختلفی مانند Iberdrola، Ørsted و Canadian Solar خدمات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر را در سراسر جهان ارائه می‌دهند. این خدمات شامل سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید، توزیع و تأمین انرژی تجدیدپذیر می‌شود. برای مثال شرکت Ørsted یکی از بزرگترین شرکت‌های انرژی بادی در جهان است که مزارع بادی دریایی و خشکی، تأسیسات ذخیره انرژی و مزارع خورشیدی را توسعه می‌دهد و از آنها بهره‌برداری می‌کند. این شرکت به‌تازگی یکی از بزرگ‌ترین مزارع بادی دریایی در آسیا و اقیانوسیه، واقع شده در تایوان را افتتاح کرده است. به‌طور کلی تأمین مالی پروژه‌های عظیم تولید و توسعه انرژی در مراحل ساخت، نصب تجهیزات و بهره‌برداری از آنها بر عهده این شرکت‌های خدماتی است که با سرمایه‌گذاری سالانه میلیون‌ها دلار در این بخش، علاوه بر کمک به رشد تولید و مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر، برای چندین هزار نفر اشتغال‌زایی می‌کنند.

کشورهایی با بالاترین مصرف انرژی تجدیدپذیر در جهان

بررسی‌های آماری آژانس بین‌المللی انرژی فهرستی از کشورهای دارای بالاترین رتبه مصرف انرژی تجدیدپذیر در جهان را تا سال ۲۰۲۲ آماده کرده است و سهم مصرف انرژی تجدیدپذیر آنها را به‌عنوان درصدی از کل مصرف انرژی جهانی اعلام کرده است که در ادامه عنوان می‌شود.

چین با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱۳.۳۰ اگزاژول در صدر این فهرست قرار دارد. ایالات متحده آمریکا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۸.۴۳ اگزاژول معادل ۱۱.۳ درصد از مصرف انرژی کل، در رتبه دوم قرار دارد. برزیل با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۲.۵۳ اگزاژول رتبه سوم و آلمان با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۲.۴۵ اگزاژول معادل ۲۱.۳ درصد رتبه چهارم را کسب کرده است. رتبه پنجم مربوط به هند با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۲.۱۵ اگزاژول است. کشورهای دیگر به ترتیب رتبه‌بندی به شرح زیر هستند:

ژاپن با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱.۵۳ اگزاژول معادل ۱۲.۱ درصد انگلستان با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱.۳۶ اگزاژول معادل بیش از ۱۹ درصد اسپانیا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۱.۰۴ اگزاژول معادل ۲۱ درصد فرانسه با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۸۱ اگزاژول معادل ۱۴.۶ درصد ایتالیا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۷۶ اگزاژول معادل ۱۶.۶ درصد اندونزی با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۷۴ اگزاژول معادل بیش از ۱۰ درصد استرالیا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۷۰ اگزاژول معادل ۰.۷ درصد ترکیه با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۶۹ اگزاژول معادل ۱۸.۸ درصد کانادا با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۹ اگزاژول سوئد با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۶ اگزاژول کره جنوبی با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۲ اگزاژول هلند با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۵۱ اگزاژول مکزیک با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۴۵ اگزاژول لهستان با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۳۹ اگزاژول ویتنام نیز با مصرف انرژی تجدیدپذیر ۰.۳۳ اگزاژول کد خبر 751274

دیگر خبرها

  • افزایش چشمگیر مصرف انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان
  • برای خرید؛ قیمت هر شاخه میلگرد ساده را چگونه محاسبه کنیم؟
  • نویسنده فیلم سینمایی فسیل : دستمزدم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • دستمزدم برای «فسیل» هم به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان نبود!
  • دستمزدم برای «فسیل» به اندازه ارقامِ انجمن فیلمنامه‌نویسان هم نبود!
  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • نصب بیش از ۲۸ هزار کنتور هوشمند در استان قزوین
  • 18 چرخ با ظاهری جدید و مدرن: ببینید چه تغییری کرده‌اند!
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید/ رقم‌های اجاره در پرند چه تغییری کرد؟