Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@20:50:15 GMT

مضحکه نوبل؟!

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۰۸۳۴۳

مضحکه نوبل؟!

چند روزی است که برخی رسانه های فارسی زبان خارج از کشور از مصی علینژاد به عنوان «نامزد دریافت» جایزه صلح نوبل نام می برند!

بنابر گزارش این رسانه ها، «ارلند ویبورگ» نماینده پارلمان نروژ از حزب ترقی، وی را برای «کسب نامزدی» دریافت جایزه نوبل صلح «پیشنهاد» کرده است که البته منبع  این رسانه ها نیز  تويیت خود علینژاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند شاید هنوز برای تایید درستی خبر این «نامزدی» زود باشد و شاید که حتی همین «پیشنهاد شدن» برای نامزدی نیز از جعلیات خود او باشد اما بر اساس انتخاب های قبلی کمیته نوبل و وجود نام هایی مانند ترامپ در این فهرست عجالتا می توان گفت چنین چیزی در صورت وقوع هم چندان عجیب به نظر نمی رسد. 
 
جدا از نقدهای بسیار قدیمی به انتخاب های کمیته نوبل (مانند اعطای جایزه صلح  به «کیسینجر» برای  برقراری صلح در ویتنام در حالی که هنوز جنگ ویتنام ادامه داشت یا سال ها قبل از آن، بی اعتنایی 10 ساله کمیته نوبل به گاندی در حالی که 5 بار او را نامزد دریافت این جایزه کرده بودند) در ایران نیز به یاد داریم سال ها پیش (۲۰۰۳) که به «شیرین عبادی» جایزه صلح نوبل را دادند، برخی منتقدان، انتخاب او را برای این جایزه ناشی از دلایل سیاسی و متاثر از ساختار قدرت جهانی دانستند و حتی برخی اصلاح طلبان نیز به گونه ای ملایم تر در نقد این جایزه، محمد خاتمی را به دلیل مطرح کردن ایده گفتگوی تمدن ها برای دریافت این جایزه بسیار شایسته تر می دانستند.

 در آن هنگام تحلیل و نقد ساختارهای فرهنگی قدرت های جهانی و اهداف سیاسی این جایزه با انتقادات زیادی مواجه می شد. از نظر برخی تحلیلگران بالاخره خانم عبادی نخستین زن مسلمانی بود که موفق به دریافت این جایزه می شد. به زعم آنان کسوت حقوق دانی و سابقه فعالیت های وی نیز به طور کلی برای قرار گرفتنش در چنین فهرست هایی به او وجاهت نسبی لازم را می بخشید. مجموع این دلایل باعث می شد نقد نگاه های سیاست زده و هدفدار در نامزدی و اهدای جایزه صلح نوبل بسیار سخت و دشوار باشد و از توان تاثیرگذاری کمتری نیز برخوردار باشد. اما این روزها که صحبت از معرفی یکی از اهالی  پرسر و صدا و مدعی رسانه ای (که جز جریان سازی های سطحی هیچ چیز قابل اعتنایی در کارنامه خود ندارد) به عنوان «نامزد دریافت» جایزه نوبل، یا «پیشنهاد شده برای کسب» این عنوان، مطرح است، سخن گفتن از بازی های سیاسی در اهدای این جایزه راحت تر است. البته به همان میزان نیز دفاع کردن از چنین گزینه ای ( در هر سطح و عنوانی که به نوبل صلح مربوط باشد) برای تحلیل گران و فعالان سیاسی داخلی  سخت و دشوار است، چنانکه دو روز پس از اعلام چنین تصمیمی هنوز کسی درباره آن سخن نگفته است و ظاهرا آن را باور نکرده اند ! 

 هر چند در فرایند طولانی اهدای این جایزه افراد بسیار زیادی به عنوان نامزد در معرض بررسی کمیته نوبل قرار می گیرند و فرد یادشده نیز به هیچ وجه از چنان بضاعت و بختی برای دریافت چنین جایزه ای برخوردار نیست اما به نظر نمی رسد معرفی او در هر حد و اندازه ای بدون هدف و معنا باشد. 

 از این منظر باید گفت اگر منافع قدرت های جهانی ایجاب کند دیگر حتی رعایت ظواهر و وجاهت هم در این زمینه لازم نیست و بی پرده و عریان، برغم مضحکه شدن نوبل، برای اثرگذاری بر آن می کوشند و دراین راه از اعتبار ارزش های جهانی نظیر «صلح» نیز دست و دلبازانه خرج می کنند!  

  

منبع: الف

کلیدواژه: کمیته نوبل جایزه صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۸۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟

 به گزارش تابناک به نقل از ورایتی، «لیلی گلادستون»، بازیگر نامزد اسکار فیلم «قاتلان ماه کامل»، «اوا گرین» بازیگر فرانسوی، «عمر سی» بازیگر فرانسوی، «ابرو سیلان» نویسنده فیلم برنده نخل طلای «خواب زمستانی» در سال ۲۰۱۴، «نادین لبکی» کارگردان فیلم «کفرناحوم» که در سال ۲۰۱۸ برنده جایزه هیات داوران جشنواره کن شد، «خوان آنتونیو بایونا» کارگردان اسپانیایی فیلم نامزد اسکار «انجمن برف»، «پیرفرانچسکو فاوینو» بازیگر ایتالیایی و «هیروکازو کورئیدا» کارگردان ژاپنی برنده نخل طلای ۲۰۱۸ با فیلم «دزدان فروشگاه» اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن را تشکیل می‌دهند و طبق اعلام پیشین «گرتا گرویک» کارگردان آمریکایی نیز ریاست هیات داوران را بر عهده دارد.
 

 هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن مسئولیت انتخاب برنده نخل طلای بهترین فیلم، جایزه بزرگ هیات داوران، جایزه هیات داوران، جایزه کارگردانی، فیلمنامه و بهترین بازیگر زن و مرد را بر عهده دارند.

بخش مسابق اصلی جشنواره کن ۲۰۲۴ امسال شاهد رقابت ۲۲ فیلم بلند شامل «مگالوپولیس» (فرانسیس فورد کاپولا)، «کارآموز» (علی عباسی)، «متل سرنوشت» (کریم آینوز)، «پرنده» (آندریا آرنولد)، «امیلیا پرز» (ژاک اودیار)، «آنورا» (شین بیکر)، «کفن‌ها» (دیوید کراننبرگ)، «ماده» (کورالی فارگیت)، «گرند تور» (میگوئل گومز)، «مارسلو میو» (کریستف آنوره)، «گرفتار جزر و مد» (جیا ژانگ-که)، «همه آنچه ما به عنوان نور تصور می‌کنیم» (پایال کاپادیا)، «انواع مهربانی» (یورگوس لانتیموس)، «عشق فیو» (ژیل للوش)، «الماس وحشی» (آگاته رایدینگر)، «اوه، کانادا» (پل شریدر)، «با ارزش‌ترین محموله‌ها» (میشل هازاناویسیوس)، «سه مایل مانده به پایان دنیا» (امانوئل پاروو) و «دانه انجیر مقدس» (محمد رسول اُف) می‌شود.

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو انیمیشن سازی جیبلی ژاپن هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • عنوان بهترین دروازه بان آسیا کف آرزوهای من بود
  • جایزه فردی خوشحالم نمی کند/ قرارداد کادرفنی باید زودتر مشخص شود
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • دو بازی ایرانی نامزد جایزه MENA Games Industry شدند