Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@16:48:56 GMT

دانشمندان به ماهی قرمزها رانندگی یاد دادند

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۴۷۳۹

دانشمندان به ماهی قرمزها رانندگی یاد دادند

 

به گزارش تابناک به نقل از ان‌بی‌سی دوربینی که این دانشمندان در دانشگاه بن‌گوریون روی آکواریوم این ماهی‌ها نصب کرده بودند، از فناوری  «لیدار» (مسافت‌سنجی لیزری) استفاده می‌کند تا بر اساس حرکت ماهی به سمت هر طرف آکواریوم پیامی به موتور برقی یکی از چهار چرخ ربات بفرستد.

در طول زمان ماهی‌ها آموختند حرکاتشان با حرکات ربات رابطه دارد و توانستند در مقابل دریافت پاداش به صورت غذای ماهی به یک هدف صورتی‌رنگ در طرف مقابل اتاق برسند- آنها توانستند این کار حتی با وجود موانع بر سر راه این ربات انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگران که مقاله بررسی‌شان در این ماه در ژورنال «پژوهش‌های مغز رفتاری» منتشر کردهاند، می‌گویند یافته‌هایشان نشان می‌دهد که توانایی راهیابی ماهی در یک محیط زمین‌پایه حفظ می‌شود.

به گفته این دانشمندان ماهی‌های گونه‌های ابتدایی نیستند، فقط به شیوه‌ای کاملا متفاوت با انسان‌ها تکامل پیدا کرده‌اند و آنها نیز نیاز به حل مشکلات پیچیده موجود در محیط زیست‌شان دارند.

در این بررسی شش ماهی قرمز شرکت داشتند که بزرگترینشان حدود ۱۸ سانتی‌متر طول و وزنی حدود ۱۲۰ گرم داشت. هر کدام از این ماهی‌ها ده جلسه درس رانندگی گرفتند.

این دانشمندان این ماهی‌ها را به اسم شخصیت‌های رمان «غرور و تعصب» جین آستن نامیدند و ماهی‌های به نام «آقای دارسی» و «أقای بینگلی» بهتر از دیگران رانندگی کردند.

این بررسی این افسانه شایع را هم رد می‌کند که حافظه ماهی قرمزها چند ثانیه بیشتر نیست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس لیدار ماهی ها مذاکرات وین بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلیاردها سال طول می‌کشد تا الماس‌های طبیعی در نتیجه فشار لایه‌های زمین و دمای شدید در اعماق زمین شکل بگیرند. فرم‌های مصنوعی را می‌توان خیلی سریع‌تر تولید کرد؛ با این وجود برای این کار نیز دست‌کم باید چند هفته منتظر ماند.

دانشمندان به تازگی روش جدیدی را برای ساخت الماس کشف کردند که در چهارچوب آن، ترکیبی از فلزات مایع می‌تواند یک الماس مصنوعی را در عرض چند دقیقه بدون نیاز به فشاری عظیم تولید کند.

البته برای این کار، هنوز به یک دمای بالای ۱۰۲۵ درجه سانتیگراد نیاز است تا یک قطعه الماس در ۱۵۰ دقیقه تشکیل شود. این معادل فشاری است که ما در سطح دریا احساس می‌کنیم و ده‌ها هزار بار کمتر از فشاری است که معمولاً برای تولید الماس نیاز است.

تیم سازنده این الماس جدید، پژوهشگران موسسه علوم پایه در کره جنوبی هستند که امیدوارند با این شیوه بتوانند انقلابی در تولید الماس‌های مصنوعی ایجاد کنند.

تکنیک حل کردن کربن در فلز مایع برای ساخت الماس کاملاً جدید نیست و جنرال الکتریک نیم قرن پیش فرآیندی مشابه را با استفاده از سولفید آهن مذاب به جهان معرفی کرد؛ اما برای این کار نیز نیاز به ایجاد فشاری معادل ۵-۶ گیگا پاسکال و یک «دانه» الماس است تا کربن به آن بچسبد.

پژوهشگران این تیم در مقاله‌ای درباره روش جدید نوشتند: «ما روشی برای تولید الماس در فشار ۱ اتمسفر و در دمای متوسط، با استفاده از آلیاژ فلزهای مایع کشف کردیم.»

آنها در این روش از مخلوط دقیقی از فلزات مایع گالیم، آهن، نیکل و سیلیکون استفاده کردند و یک سیستم خلاء در داخل یک محفظه گرافیتی ساختند تا فلز را در حالی که در معرض ترکیبی از متان و هیدروژن قرار می‌گرفت، به سرعت گرم و سپس خنک کنند.

این کار باعث شد تا اتم‌های کربن متان در سراسر فلز ذوب شده پخش شوند و به عنوان دانه الماس عمل کنند. 

تنها پس از ۱۵ دقیقه، قطعات کوچکی از کریستال‌های الماس از فلز مایع جدا و نمایان شدند و پس از گذشت مدت دو ساعت و نیم نیز یک لایه پیوسته الماس شکل گرفت.

تحقیقات درباره این فرآیند هنوز در مراحل اولیه است؛ با این وجود اعضای تیم تحقیق معتقدند که این روش پتانسیل زیادی دارد و می‌توان به کمک آن، فلزات مایع دیگری را برای رسیدن به نتیجه مشابه یا حتی بهتر ترکیب کرد.

شیوه‌ای که در حال حاضر برای تولید اکثر الماس‌های مصنوعی استفاده می‌شود، چندین روز طول می‌کشد و به فشار بسیار بیشتری نیاز دارد.

اگر این تکنیک بتواند همچنان توسعه یابد، فرایند ساخت الماس بسیار سریع‌تر و بسیار آسان‌تر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • حسرت بزرگ پرسپولیس: مجتبی حسینی!
  • (ویدیو) ربات چری در راه ایران
  • ناکامی قرمزها مقابل ایرالکو در همه جام‌ها
  • پنجه آلومینیوم بر صورت قرمزها / پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد