Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان قم -  محمدعلی گل ،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم و عضو جمعیت مبارزه با دخانیات ایران نمایندگی قم با انتقاد از تابلو‌های تبلیغاتی دخانیات در سردربرخی واحد‌های صنفی گفت: تبلیغات مصرف دخانیات خلاف قانون است.

او می گوید: دخانیات یکی از بزرگترین صنایع مرگ آفرین جهان است که طبق آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از هشت میلیون نفر را در جهان به کام مرگ می‌کشاند، از این تعداد حدود یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به علت استعمال دود دست دوم (دود تحمیلی دخانیات) جان خود را از دست می‌دهند که بیش از ۳۰۰ هزار نفر از این تعداد را کودکان تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم  آمار مرگ ناشی از دخانیات در ایران حدود ۶۰ هزار نفر در سال است، درواقع می‌توان گفت؛ دخانیات به‌ تنهایی عامل یک‌سوم سرطان‌هاست و جزو یکی از پنج عامل اصلی مرگ‌ومیر در بیماری‌های غیر واگیر است.

عضو جمعیت مبارزه با دخانیات ایران نمایندگی قم گفت: طبق ماده ۳ قانون جامع کنترل دخانیات، هر نوع تبلیـغ، حمـایت، تشویق مستقیم و غیرمستقیم و یا تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیدا ممنوع است. همچنین طبق ماده۴ آیین نامه اجرایی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، فروش و عرضه محصولات دخانی توسط عاملین مجاز نباید به نحوی باشد که نمایانگر تبلیغ محصولات دخانی برای عموم باشد.

او می گوید: علی رغم وجود این قوانین شاهد آن هستیم که با افزایش روز افزون اماکن عرضه دخانیات (عمده و خرده فروشی)، تبلیغات آن‌ها نیز گسترش قابل ملاحظه‌ای یافته است. به طوری که هر یک از این اماکن با نصب ویترین‌های فریبنده، تابلو‌های تبلیغاتی متعدد بر سر درب و روی شیشه ها، نصب بنر‌های متعدد در حاشیه پیاده رو و خیابان شهروندان را برای تهیه و مصرف دخانیات ترغیب می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: همچنین معضل دیگر عرضه محصولات دخانی در خوار و بار فروشی‌ها در قفسه‌های بسیار شکیل و در معرض دید عموم است، در حالی که طبق قانون صرفا مکان‌های دارای پروانه فروش دخانیات و آن هم به صورتی که نمایانگر تبلیغ دخانیات برای عموم نباشد، می‌توانند اقدام به فروش دخانیات کنند.

او می گوید:با وجود این که هیچ گونه مجوزی برای اماکن فروش و عرضه دخانیات از طرف سازمان‌های ذیربط صادر نمی‌شود، همچنان انواع و اقسام تابلو‌های تبلیغاتی بر سردرب اماکن عرضه و فروش دخانیات خودنمایی می‌کند.

عضو جمعیت مبارزه با دخانیات ایران نمایندگی قم گفت: با توجه به افزایش مصرف دخانیات در جامعه بخصوص در بین نوجوانان و زنان به عنوان دروازه‌ای برای ورود به اعتیاد و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی دیگر، ضروری است با تدابیر محکمی از گسترش این معضل بزرگ اجتماعی جلوگیری شود.

او گفت: در این راستا یک اقدام عملی و تاثیر گذار می‌تواند سخت گیری در صدور مجوز برای این اماکن از سوی دستگاه‌های مربوطه و جمع آوری اماکن غیر مجاز باشد. همچنین الزام به جمع آوری تابلو‌های تبلیغاتی و محدودیت آن‌ها می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از ترویج این معضل اجتماعی داشته باشد.

او گفت:جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران به عنوان یک موسسه مردم نهاد تلاش می‌کند صدای مردم را به گوش مسئولین برساند و خواسته‌های به حق مردم را از دولت مطالبه کند، این موسسه، از مردم فرهیخته ایران اسلامی و از دولت تقاضا دارد؛ در این زمینه از هیچ تلاشی فروگذار نکنند و برای احقاق حق مردم بکوشند.

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دخانیات مصرف سیگار اخبار سلامت تابلو های تبلیغاتی جمعیت مبارزه دخانیات ایران مصرف دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۵۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • پاسخ قاطع سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته