Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد غفوری در بیست و هفتمین جلسه قرارگاه امنیت غذایی استان کردستان با تاکید بر اهمیت بهره‌گیری از روش‌های بیولوژیک و غیرشیمیای در کنترل آفات و امراض گیاهی، گفت: در چند سال اخیر با استفاده از دشمنان طبیعی و سموم گیاه پایه و غیر شیمیایی در کنترل بعضی از آفات و بیماری‌های گیاهان زراعی و باغی موفق بوده ایم و این امر منجر به کاهش مصرف سموم شیمیایی در محصولات تولیدی استان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر اهمیت آموزش و ترویج روش‌های نوین در زمینه تغذیه متعادل گیاهی، مصرف بهینه سموم، حذف شخم و جایگزینی کشاورزی حفاظتی، کاشت علوفه دیم در زمین‌های آیش، مدیریت زیست محیطی فضولات دامی و احداث جایگاه‌های بهداشتی نگهداری فضولات دام

وی تصریح کرد: سایت‌های تحقیقی- ترویجی امنیت غذایی در مزارع کشاورزان و با همکاری محققین داخلی و بین‌المللی برای آموزش الگوهای صحیح کشت و تولید محصولات سالم در استان ایجاد شده و با دعوت از کشاورزان جهت بازدیدهای میدانی و عملی از این سایت‌ها در صدد فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن تولید محصولات سالم و ارگانیک و همزمان افزایش میزان تولیدات و دستیابی به امنیت پایدار غذایی در استان هستیم. 

غفوری اذعان کرد: به منظور کاهش مضرات نهاده‌های کشاورزی بر محصول نهایی، استفاده متعادل از کودهای شیمیایی از طریق محلول پاشی در مزارع، و چال کود را برای تغذیه باغات توصیه می‌کنیم همچنین بکارگیری پهپاد و توربولاینر برای محلول‌پاشی و سمپاشی، اثرات بسیار مطلوبی در مصرف بهینه کود و سم و کاهش پسماندهای کشاورزی دارد.

غفوری با تاکید بر اینکه زمان مناسب برای مبارزه با آفات گیاهی در کاهش مصرف سموم بسیار تاثیر گذار است اظهار کرد: تجهیزات ویژه‌ای برای تعیین زمان دقیق سمپاشی در استان مستقر کرده ایم و زمان مناسب برای مبارزه با آفات را به کشاورزان و کارشناسان کلینیک‌ها و فروشگاه‌های سموم اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

 وی توسعه روش‌های نوین آبیاری در استان را یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در کاهش مصرف کود و سم در بخش کشاورزی و جلوگیری از فرسایش و شستشوی خاک دانست و تاکید کرد: هدف ما پایداری تولید با حفظ محیط زیست و تولید محصول سالم است.

غفوری با بیان اینکه در سال‌های اخیر تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها، منابع آبی استان را دچار تنش‌های زیادی کرده است، تصریح کرد: این امر توجه به حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار با تاکید بر حفظ سلامت عمومی جامعه را بیش از پیش نمایان ساخته است. 

وی عنوان کرد: می‌طلبد که در کنار روش‌های مختلف ترویجی، از ظرفیت‌های صدا و سیمای استان برای دستیابی به این اهداف بهره‌گیری نمود. 

وی با اشاره به کاهش کیفیت آب شرب در بعضی از سدهای استان تاکید کرد: بر اساس ماده 688 قانون مجازات اسلامی، هر فردی که اقدام به آلوده کردن آب‌های آشامیدنی نموده و مواد سمی را وارد رودخانه ها کند به عنوان یک تهدید علیه بهداشت عمومی مطرح شده و مشمول مجازات می‌شود.

وی عنوان کرد: همچنین بر مبنای ماده شش قانون مدیریت پسماند، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی موظف به همکاری با سازمان‌های جهاد کشاورزی برای امر آموزش و اطلاع رسانی در زمینه مدیریت پسماندها شده‌اند. 

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۳۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از اراضی کشاورزی استان شده است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان 140 هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از 18 هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود 4 هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا 3 میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

توکلی از برداشت 15 هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید 40 هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید 125 هزار تنی سال قبل کاهش بیش از 70 درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط 14 مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • مبارزه بیولوژیک با آفات، در مزارع دیم ایلام آغاز شد
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است