Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@16:06:34 GMT

شورش و درگیری در صفوف طالبان به دلایل نژادی

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۶۸۷۴

شورش و درگیری در صفوف طالبان به دلایل نژادی

گروه طالبان تلاش می‌کند شورش اقلیت‌های نژادی داخل صفوف خود به خصوص در ولایت‌های شمالی را مهار کند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، شورش رخ داده در صفوف گروه طالبان از سوی گروه‌های ازبک ولایت فاریاب است به طوریکه درگیری‌هایی بین عناصر طالبان چهار کشته و تعدادی زخمی برجای گذاشت.

اختلافات نژادی عمیق در افغانستان یکی از محرک‌های اصلی دوره‌های جنگ در این کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازبک‌ها و تاجیک‌ها و دیگر اقلیت‌های نژادی در ولایت‌های شمالی با طالبان مخالف هستند؛ طالبانی که پشتون‌ها بر آن مسلط هستند با این وجود برخی اعضای قومیت‌های شمالی به طالبان پیوسته‌اند و نقش مهمی در کنترل بر کشور در سال گذشته ایفا کردند.

تمیم آسی، رئیس آکادمی جنگ افغانستان برای تحقیقات صلح اظهار کرد: حدس زدن علت درگیری ولایت فاریاب زود است و مثل گلوله برفی خواهد بود که پژواکش از طریق صفوف غیرپشتون طالبان در شمال و غرب افغانستان طنین انداز خواهد شد.

ساکنان محلی گفتند، دلیل درگیری در فاریاب بازداشت یکی از رهبران طالبان، مخدوم علیم است که ازبکی برجسته در داخل طالبان است و درگیری‌ها در دو شهرستان فاریاب و جوزجان را به دلیل ادعاهای سرقت رهبری می‌کند.

هنوز به رغم اذعان طالبانی‌ها به بازداشت او این گروه بیانیه رسمی درباره اتهامات مطرح شده علیه او منتشر نکرده است.

درگیری منجر به شورش گسترده‌تر شد که ازبکی‌های داخلی آن را نوعی تبعیض از جانب پشتون‌ها خواندند.

ساکنان محلی در شهر میمنه مرکز ولایت فاریاب در روز جمعه گفتند، خیابان‌های منتهی به دفاتر دولتی بسته شده و نیروهای ویژه طالبان کنترل دفتر فرماندار را به دست گرفتند.

یکی از ساکنان ولایت فاریاب به روزنامه وال استریت ژورنال گفت، تمام مغازه‌ها و بازارها بسته هستند و احتمال می‌رود هر لحظه اتفاق بدی بیفتد، در حال حاضر اختلاف نژادی در طالبان بسیار زیاد است.

همچنین صلاح الدین ایوبی عضو برجسته ازبکی طالبان دو بار حین رفتن به فاریاب برای میانجی‌گری برای حل بحران در معرض تلاش برای ترور قرار گرفت و یکی از ساکنان محلی گفت، طالبان می‌ترسد او به شورشیان بپوندد.

شویت رسالات، فرمانده ازبکی طالبان در استان جوزجان گفت، بازداشت علیم به مسائل نژادی مربوط نیست و از این مساله سوء استفاده و تبدیل به بحران قومیتی شده است که بایداز مسؤولان آن تحقیق به عمل آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان افغانستان ولایت فاریاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: رواداری برای دولت‌ها یک راهبرد مفید و موثر برای دست‌یابی به موقعیت در سیاست‌های داخلی و خارجی است. اِعمال این راهبرد در زمینه سیاست داخلی هر قدر بیشتر باشد بهتر است ولی در مورد سیاست خارجی اگر مرز مشخصی رعایت نشود، قطعاً زیان‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.

از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود. «...فان الامام لان یخطئ فی العفو خیر له من ان یخطئ فی العقوبه». متاسفانه سیاست داخلی ما بر این توصیه رسول‌الله مبتنی نیست و بعضی از حکمرانان ما تصورشان اینست که با سختگیری و فشار حداکثری در کیفر دادن می‌توانند مردم را به مسیری که می‌خواهند سوق دهند. عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.

عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشورها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند! با اینکه طبق ضرب‌المثل معروف «مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد» حکمرانان ما باید از کسانی که بدترین سابقه تروریستی، تکفیری، بدعهدی و پای‌بند نبودن به قوانین و مقررات بین‌المللی را دارند برحذر باشند، آنها را به راحتی تحمل می‌کنند، تخلفاتشان را نادیده می‌گیرند و امتیازات زیادی در اختیارشان قرار می‌دهند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت خودخوانده طالبان که از سران بدسابقه این گروه تروریستی تکفیری است، اخیراً ضمن انکار حضور داعش در افغانستان گفته است این گروه تحت حمایت سه کشور منطقه قرار دارد و این سه کشور داعش را حمایت می‌کنند و باعث ناامنی منطقه شده‌اند. هرچند امیرخان اسمی از این سه کشور نیاورده ولی آشنایان با تفکر او گفته‌اند منظورش سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان هستند که طبق ادعای این طالب متوهم، اولی نیروی انسانی داعش را تامین می‌کند، دومی راه عبور را برایشان باز می‌گذارد و سومی بودجه و مراکز برنامه‌ریزی آنها را برعهده دارد.

جالب است که دولتمردان تاجیک و پاکستانی همواره از وجود گروه‌های متعدد تروریستی ازجمله داعش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند و این کشور را کانون ناامنی می‌دانند. از طرف دیگر، هر وقت قتل و غارت و جنایتی در افغانستان اتفاق می‌افتد حکومت خودخوانده طالبان آن را به گردن داعش می‌اندازد در حالی که همه می‌دانند طالبان با داعش تقسیم کار کرده و جنایت‌های خود را به گردن داعش می‌اندازد و داعش هم که با طالبان همدست است، این تقسیم کار را پذیرفته و جنایات را گردن می‌گیرد. با اینکه این واقعیت کاملاً قطعی و روشن است، امیرخان متقی با وقاحت تمام ادعا می‌کند داعش در افغانستان حضور ندارد و این سه کشور حامیان داعش هستند.

پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه ‌حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه علیرغم بدعهدی‌ها و تخلفاتی که از قوانین بین‌المللی دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد. در نزدیک سه سالی که طالبان بر افغانستان سلطه دارد هنوز حاضر نشده حقابه ایران از هیرمند را بدهد و اخیراً که سرریز سیل به سیستان رسید، طالبان آن را به عنوان حقابه ایران جا زد! امتیازات سیاسی و تجاری زیادی نیز از ایران می‌گیرد و مهم‌تر اینکه خطر ناامنی در ایران به دلیل ورود عناصر وابسته به طالبان هر روز افزایش می‌یابد ولی حکمرانان ما به هشدارها اعتنا نمی‌کنند. حالا که امیرخان هم ایران را به همکاری با داعش متهم کرده آیا باز هم سیاست مدارا با طالبان جایز است؟ خط قرمز کجاست؟

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901685

دیگر خبرها

  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • روسیه «واگنر» را بازسازی کرد تا از تکرار شورش آن جلوگیری کند
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • بیانیه حزب التحریر درباره بازداشت‌های اعضایش توسط طالبان
  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت