Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل به تازگی در نامه‌ای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل اطلاع داده است که ۱۱ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران حق رای خود را به دلیل افزایش حق عضویت معوقه در سازمان ملل از دست دادند.

دبیر کل سازمان ملل در این نامه اعلام کرده است ایران، سودان، ونزوئلا، آنتیگوآ و باربودا، گینه، کنگو و پاپوا گینه نو در زمره کشورهایی هستند که حق رای خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا، سهم کشورها در تامین بودجه سازمان ملل متحد بر اساس شاخص هایی تعیین می شود که مهمترین آن درآمد ناخالص ملی آن کشورها است.

این سهم در بودجه عادی سازمان ملل از یک هزارم درصد برای کشورهای کمتر توسعه یافته تا ۲۲ درصد برای آمریکا در نوسان است.

سهم جمهوری اسلامی ایران در بودجه عادی سازمان ملل متحد ۳۷۱ هزارم  درصد(اندکی کمتر از نیم درصد) است که تقریبا سالانه ۱۸ میلیون دلار می شود.

دبیر کل سازمان ملل متحد در نامه خود به رئیس مجمع عمومی، حداقل بدهی برای بازیابی حق رای این کشورها را، برای ونزوئلا حدود ۴۰ میلیون دلار، سودان ۳۰۰ هزار دلار و ایران ۱۸ میلیون دلار بیان کرده است.

بر اساس ماده ۱۹ منشور ملل متحد، حق رای یک کشور عضو سازمان ملل متحد، زمانی تعلیق می شود که بدهی های معوقه آن برابر یا بیشتر از میزانی باشد که باید طی دو سال پرداخت کند.

اگر بدهی معوقه به دلیل شرایط خاص کشور عضو صورت گرفته باشد، مجمع ممکن است بر اساس نظر "کمیته سهمیه ها" به آن کشور اجازه ادامه حق رای را بدهد.

سال گذشته نیز فهرستی از کشورهایی که حق عضویت را نپرداخته بودند منتشر شد که سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد آن را یک روند معمول دانسته و گفته بود ایران برای حل این مساله کوشید.

 دکتر مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل درباره دلیل از دست دادن حق رای ایران در سازمان ملل می گوید: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال سازمان ملل همیشه متعهد بوده است حق عضویت خود را به موقع پرداخت کند و ما در عمل نیز این موضوع را ثابت کرده ایم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل می افزاید که متاسفانه برای دومین سال پیاپی با مشکل پرداخت حق عضویت خود به دلیل اعمال تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه ایران مواجه شدیم. تحریم های ظالمانه آمریکا نه تنها در زمینه های مختلف از جمله دارو، تهیه اقلام انسانی، تجهیزات پزشکی و غیره تاثیر داشته بلکه در کار سازمان ملل نیز وقفه ایجاد کرده است.

تخت روانچی اضافه می کند  ما سال گذشته بعد از مذاکراتی که با مقامات سازمان ملل داشتیم، موفق شدیم نهایتا این مشکل را از طریق منابع مان در خارج از کشور رفع کنیم و این را کار را انجام دادیم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد توضیح می دهد شرایط جمهوری اسلامی ایران طوری نیست که بگوییم این منابع را در اختیار ندارد و این مساله دلیل عدم پرداخت به موقع سهمیه ما باشد بلکه منابع موجود است و تحریم های ظالمانه و یکجانبه آمریکا از اینکه ما به موقع تعهدات خود را انجام دهیم، جلوگیری می کند.

 سفیر ایران در سازمان ملل در عین حال ادامه می دهد  چندی است رایزنی هایمان را با سازمان ملل شروع کرده ایم و مباحث را پیش می بریم و امیدواریم در اسرع وقت این کار انجام شود. منابع مالی موجود است و ما فقط باید بتوانیم به کانال امنی برسیم که بتوانیم این کار را در اسرع وقت انجام دهیم.

واقعیت این است که دولت های آمریکا در ادوار مختلف از تحریم ملت ها بعنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته های خود بهره برداری کرده اند که این ابزار با مقاومت ملت ها در دستیابی دولتمردان آمریکایی به اهدافشان ناکام مانده بطوریکه روزنامه وال استریت ژورنال در سال ۲۰۲۱ میلادی در گزارشی نوشت: دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است با تغییر سیاست خارجی این کشور، استفاده از تحریم‌ها به عنوان ابزار فشار را محدود کند.

این روزنامه اذعان کرد این تغییر سیاست پس از استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها انجام می‌شود. 

اما مقامات آمریکایی در وزارت خزانه داری آمریکا پس از یک بررسی ۹ ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند اما باید بهینه شوند!

در دو دهه گذشته، تعداد تحریم‌های آمریکا علیه دولتها، شرکتها و مقامات سایر کشورها ده برابر شده است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری تندروی سابق آمریکا بیشترین تحریم‌ها را علیه سایر کشورها وضع کرد.

دولت تندروی دونالد ترامپ پس از ورود به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از توافق هسته ای ایران (برجام) در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از ۱۳ سال مذاکرات بین‌المللی فشرده، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) منعقد و برجام یک هفته بعد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید و به عنوان ضمیمه الف به قطعنامه مذکور پیوست شده بود.

اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

دولت ترامپ سیاست فشار حداکثری را اجرا و تحریم‌های ظالمانه، غیر قانونی و غیر انسانی را علیه مردم ایران وضع کرد اما این فشار حداکثری در نهایت شکست خورد و جمهوری اسلامی ایران با اقتدار در مقابل این فشارها تسلیم نشد.
اکنون مذاکرات برای رفع تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا و بازگشت آن به برجام در مسیر رو به جلو اما محتاطانه ادامه دارد چرا که دولت بایدن به رغم انتقادها از خروج کشورش از برجام و ابراز تمایل به ترجیح دادن دیپلماسی هنوز گامی عملی برنداشته و حتی از ۱۵۰۰ تحریم دوره ترامپ بعنوان یک اهرم برای پیشبرد خواسته های خود بهره می گیرد.


 

برچسب‌ها سازمان ملل متحد تحریم مذاکرات وین پروندهٔ خبری مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ملل متحد تحریم مذاکرات وین سازمان ملل متحد تحریم مذاکرات وین جمهوری اسلامی ایران ایران در سازمان ملل تحریم های ظالمانه سازمان ملل متحد یکجانبه آمریکا حق عضویت تحریم ها حق رای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد

یک مسئول ارشد سازمان ملل متحد با ابراز "هنوز تعداد زیادی مهمات منفجرنشده ارتش اسرائیل در خیابان‌ها و ساختمان‌های ویران‌شده غزه وجود دارد که جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند." گزارش داد: آواربرداری در غزه ممکن است ۱۴ سال طول بکشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «پیر لودامار» مسئول ارشد واحد مین‌روبی سازمان ملل متحد با اشاره به حجم ویرانی گسترده‌ای که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به وجود آورده است اعلام کرد: عملیات آواربرداری در غزه در پی جنگ ویرانگر اسرائیل علیه این منطقه احتمالاً حدود 14 سال طول بکشد.

این مسئول سازمان ملل در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو گزارش داد: حدود 37 میلیون تن آوار در غزه که یک منطقه بسیار پرجمعیت است به‌جای مانده است و با وجود اینکه نمی‌توان تعداد دقیق مهمات منفجرنشده در این منطقه را ارزیابی کرد اما انتظار می‌رود در شرایط مشخص آواربرداری در غزه حدود 14 سال به طول بینجامد.

وی گفت که گزارش‌ها نشان می‌دهد حداقل 10 درصد از مهمات شلیک شده به نوار غزه منفجر نشده‌اند و بنابراین تهدیدی دائمی برای مردم و تیم‌های امدادگری که قربانیان را از زیر آوارها بیرون می‌کشند وجود دارد و ما درباره 14 سال آواربرداری با استفاده از 100 کامیون صحبت می‌کنیم.

همچنین تیم سازمان ملل متحد بعد از یک ماموریت ارزیابی که در نوار غزه انجام داد اعلام کرد که ویرانی گسترده‌ای در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه رخ داده و اعضای تیم سازمان ملل هر ساختمانی را که مورد بازدید قرار داده‌اند متوجه شدند با خاک یکسان شده است.

این تیم سازمان ملل به نقل از «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد گزارش داد که خیابان‌ها و مکانهای عمومی در خان یونس مملو از مهماتی است که هنوز منفجر نشده‌اند و همین امر خطرات شدیدی برای غیرنظامیان به ویژه کودکان به همراه دارد. بمب‌های سنگین منفجر نشده با تعداد زیاد هنوز در تقاطع‌های اصلی و داخل مدارس غزه وجود دارد.

این تیم سازمان ملل در ادامه به وضعیت بحرانی مردم غزه و آوارگان اشاره و اعلام کرد که مردم غزه با کمبود شدید آب و غذا و دارو مواجه‌اند و در پی تخریب بیمارستان ‌ها و نابودی سیستم بهداشت غزه شرایط آوارگان به شدت وخیم است.

سازمان ملل: 70 درصد مردم شمال نوار غزه با گرسنگی مواجه هستندگزارش سازمان ملل از زنده به گورشدن 20 نفر در بیمارستان ناصر

از طرف دیگر آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) نیز اعلام کرد که بعد از گذشت بیش از 200 روز از جنگ اسرائیل علیه غزه خسارت‌های گسترده‌ای به زیرساخت‌های حیاتی در این منطقه وارد شده و حجم ویرانی‌ها بی‌سابقه است. خسارت‌های وارد شده به زیرساخت‌های حیاتی غزه نیز بسیار زیاد می‌باشد و بیش از یک میلیون نفر خانه‌های خود را به طور کامل از دست داده‌اند و 75 درصد مردم نیز آواره شده‌اند.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز در همین زمینه اعلام کرد که میزان ویرانی‌ها در نوار غزه تکان دهنده بوده و آتش بس تنها امید باقی مانده برای نجات ساکنان نوار غزه که هنوز توانسته‌اند زنده بمانند، است.

ماه گذشته بانک جهانی و سازمان ملل در گزارشی با بررسی میزان ویرانی‌هایی که رژیم اشغالگر در تجاوزگری وحشیانه خود در نوار غزه به وجود آورده است، اعلام کردند که هزینه خسارت به ساختمان‌ها و زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه تنها در 4 ماه تقریباً 18.5 میلیارد دلار است که معادل 97 درصد ناخالص تولید داخلی کرانه باختری و نوار غزه باهم، در سال 2022 می‌باشد.

بر اساس این گزارش، 72 درصد خسارت‌ها مربوط به ساختمان‌های مسکونی، 19 درصد به زیرساخت‌های خدمات عمومی مانند آب، بهداشت و آموزش و 9 درصد مربوط به ساختمان‌های تجاری و صنعتی است. برآوردها نشان می‌دهد تقریبا همه بخش‌های غزه تحت تاثیر این جنگ قرار گرفته‌اند و شاید بخش بسیار کمی باشد که هنوز آسیب ندیده است. بمباران‌ها حجم بسیار عظیمی از ویرانی را بر جای گذاشته‌اند که تخمین زده می‌شود حجم آنها ده‌ها میلیون تن باشد. این بدان معناست که عملیات آواربرداری در غزه سال‌ها طول خواهد کشید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق کرد 
  • دانشگاه کلمبیای آمریکا دانشجویان حامی فلسطین را تهدید به تعلیق از تحصیل کرد
  • دانشگاه ایلینوی دانشجویان را به بازداشت و تعلیق تهدید کرد
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • دانشگاه واشنگتن دانشجویان را به اخراج و تعلیق تهدید کرد