Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - عربستان برای مدرن سازی اقتصاد کشور خود از بزرگترین شرکت‌های جهان خواست تا در این کشور سرمایه گذاری کنند. اما با گذشت زمان فضای تجارت در عربستان برای شرکت‌ها سخت شد و خشم سرمایه گذاران را از مقامات سعودی برانگیخت.

به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، شرکت‌هایی از جمله جنرال الکتریک، گیلیاد ساینس؛ اوبر تکنولوژی و چندین شرکت خارجی دیگر که در عربستان سرمایه گذاری کرده‌اند، با ارزیابی‌های مالیاتی غافلگیرکننده اغلب ده‌ها میلیون دلار آسیب دیدند؛ بنابراین این شرایط بسیاری از شرکت‌های خارجی را بر آن داشت تا فعالیت‌های خود را در این کشور کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون سرمایه گذاران خارجی کمی در عربستان باقی مانده و بعضی کشور‌ها نیز در حال کاهش فعالیت خود هستند و برنامه‌های توسعه‌ای که قبلا وعده داده بودند را به تاخیر می‌اندازند.

وال استریت ژورنال این مسئله را ضربه‌ای سنگین به طرح های اقتصادی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی عنوان کرد. زیرا او در سال ۲۰۱۶ متعهد شده بود با بهبود فضای کسب و کار و ایجاد یک مرکز جهانی برای فناوری و صنایع جدید غیر مرتبط با نفت بسازد. از آن زمان با فاصله گرفتن اقتصاد جهانی از سوخت فسیلی، کاهش وابستگی عربستان نیز به نفت خود ضروری‌تر شده است؛ و این روزنامه آمریکایی اشاره کرد که سرمایه گذاری مستقیم خارجی در عربستان سعودی در سال ۲۰۲۰ به ۵.۴ میلیارد دلار رسید که کمتر از نیمی از میزان یک دهه قبل و بسیار کمتر از ۱۹ میلیارد دلاری است که این کشور هدف گذاری کرده بود.

ریاض بر اساس داده‌های سه ماهه سوم در مسیر رسیدن به بیش از ۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ قرار داشت و این شامل فروش ۱۲.۴ میلیارد دلار سهام یک شرکت خط لوله نفت سعودی به سرمایه گذاران خارجی نمی‌شود. اما به دلیل عقب نشینی شرکت اپل برای افتتاح یکی از شعب بزرگ خود در ریاض، و همچنین منصرف شدن گروه نریپل فایو، توسعه دهنده مراکز خرید آمریکا از ساخت یک مجتمع در ریاض، این پیش بینی‌ها برآورده نشد.

بیشتر بخوانید:

«محمد بن سلمان» تفرقه‌انگیزترین مقام سیاسی در تاریخ عربستان است

چندی پیش، روزنامه فایننشال تایمز، فاش کرد که عربستان برای افزایش ذخایر موشک‌های سامانه پاتریوت دست به دامن کشور‌های حاشیه خلیج فارس شده است و ممکن است ظرف چند ماه آینده ذخایر موشکی عربستان به پایان برسد، اما تهیه موشک برای سامانه پاتریوت از کشور‌های دیگر باید با تایید دولت آمریکا انجام شود.

قابل ذکر است که اختلافات بین ریاض و واشنگتن، پس از آن که «جو بایدن» به ریاست جمهوری آمریکا رسید به دلیل دست داشتن ولیعهد عربستان در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد سعودی و اتهامات حقوق بشری دیگر علیه عربستان،   افزایش یافته است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ولیعهد سعودی محمد بن سلمان اقتصاد جهان سوخت فسیلی میلیارد دلار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۱۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند

یکی از فرماندهان حشد الشعبی عراق با تاکید بر لزوم اخراج نیروهای بیگانه از خاک این کشور گفت: «تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند.»

به گزارش ایسنا، ابو زین‌العابدین، فرمانده تیپ ۲۸ حشد الشعبی تاکید کرد که «تهدیدهای آمریکا حباب رسانه‌ای بیش نیست و از دولت می‌خواهیم که به روند بیرون کردن تمام نیروهای خارجی از کشور سرعت بخشد.»

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری المعلومه خاطرنشان کرد: «تهدیدهای آمریکا و دیگران مقاومت و مجاهدان عراقی را نمی‌ترساند و حرف آخر ما اخراج نیروهای بیگانه از کشور است.»

ابو زین‌العابدین افزود: «ما به قدرت دولت در اخراج کامل نیروهای بیگانه از خاک عراق اطمینان داریم و هدف آمریکا از تهدید این است که عراق امتیازات بیشتری برای تضمین بقای نیروهای این کشور بدهد.»

این فرمانده عراقی تاکید کرد: «تهدیدهای آمریکایی و غربی جدید نیستند، اما مجاهدین عراقی حرف آخر را می‌زنند. ما به قدرت دولت عراق در اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای بیگانه و در راس آن‌ها نیروهای آمریکایی ایمان داریم.»

پارلمان عراق در سال ۲۰۲۰ مصوبه‌ای را برای خروج نیروهای خارجی از عراق به‌ویژه نیروهای آمریکایی بعد از جنایت ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد الشعبی عراق در حمله آمریکا به فرودگاه بغداد تصویب کرد.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق اخیرا سفری به واشنگتن داشت. رعد التمیمی، از رهبران چارچوب هماهنگی شیعیان عراق در این باره گفت: «محور سفر محمد شیاع السودانی به واشنگتن شامل سه پرونده مهم و اصلی است که مهم‌ترین آن خروج نیروهای آمریکایی از عراق است و توافق ملی در قبال این پرونده وجود دارد.»

التمیمی پیش‌بینی کرد اجرای دستورکار اخراج نیروهای آمریکایی از عراق بعد از اواسط سال ۲۰۲۴ آغاز شود.

وی در مصاحبه با المعلومه گفت: «نیروهای آمریکایی حاکمیت ملی عراق را نقض و از کشتار جمعی ساکنان غزه حمایت کردند. آن‌ها تمام امکانات خود را برای حمایت از رژیم اشغالگر صهیونیستی به کار گرفته‌اند. واشنگتن خطر مخالفت با خروج خود و پیامدهای داخلی و خارجی آن را درک می‌کند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • نخست‌وزیر مالزی: برای برقراری عدالت در قبال فلسطینی‌ها قاطعانه عمل می‌کنیم
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • شناسایی ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • صدور ۱۶۵ میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری خارجی در مازندران
  • ولیعهد عربستان: با کوچ اجباری فلسطینیان مخالفیم
  • ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد
  • مخالفت ولیعهد عربستان با کوچ اجباری فلسطینیان