Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم افتتاحیه اندیشکده‌های علوم انسانی و تحول در حکمرانی که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار داشت: گفت: یکی از مشکلاتی که ما در فضاهای دانشگاهی داریم این است که یک نوع استبداد علمی در برخی از مقاطع تحصیلی، حوزه‌ها و رشته‌ها وجود دارد و اجازه نقد، بازنگری و بازخوانی را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: برخلاف تصور که انتظار از دانشگاه، انتظار محیط نقد آزادانه و ورود آزاد به فضای اندیشه ورزی است، آنچه که در برخی از حوزه‌ها دیده می‌شود مواجه با هرگونه نقد است، بعضی از ایرادهایی که در بحث نگاه انتقادی در حوزه علوم انسانی وجود دارد، ریشه آن به نوعی استبداد علمی بر می‌گردد، به جز فرصت دهی، به نقد، به بازخوانی و به نوعی ارزیابی و ارائه راهکار و استدلال پذیری امکان رشد، وجود ندارد.

رستمی ادامه داد: مسأله‌ای که ما در علوم انسانی با آن مواجه هستیم موضوع تولید محتوا، تولید نظریه، فکر در حوزه علوم انسانی است، یک پیش فرض دارد و آن پیش فرض نقد پذیری است، امروز تمدن غرب به طور جدی به چالش کشیده شده، موضوعی نیست که ما بخواهیم انتخاب کنیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: اگر مدعی هستیم انقلاب اسلامی ایران گفتمان رقیب است و توان ارائه گفتمان رقیب نظام‌های دنیا را دارد که اینگونه نیز هست، در اوج نیاز و سختی کشور، در سال پایان جنگ، در سالی که ما به واسطه نداشتن امکانات و جنگ افزار مجبور به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ شدیم، چند ماه بعد امام به رئیس جمهوری شوروی سابق نامه نوشتند، همه فکر کردند نامه امام (ره) درخواست کمک از شوروی و درخواست جنگ افزار است، در حالی که نامه صحبت از باز کردن دریچه‌ای جدید از جهان شرق بود.

وی با بیان اینکه اصرار بر تکرار اندیشه‌هایی که منتظر بطلان آنها در مراکز تولید آنها هستیم اصرار ناب جایی است، تاکید کرد: ظرفیت علمی، دانشمندان ارزشمند، دانشگاه‌های دارای ظرفیت، همه استعدادهایی و ظرفیت‌های خوبی هستند که می‌شود برای بازپروری و تولید در حوزه اندیشه استفاده کرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: زیر بنای تمدن، علم است و زیر بنای علم، علوم انسانی است. بدون علوم انسانی مبتنی بر مبانی انتظار تمدن، تولید تمدن، ارائه تمدن نوین اسلامی بیجا است.

کد خبر 5401218 زهرا سیفی

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری حجت الاسلام مصطفی رستمی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها دانشگاه علامه طباطبایی آموزش حضوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشجویان دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی حکم انتصاب بدون کنکور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزش مهارتی سازمان امور دانشجویان آزمون دستیاری مرکز سنجش آموزش پزشکی علوم انسانی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۵۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت بیش از ۳۹ هزار داوطلب کرمانشاهی در نوبت اول آزمون سراسری

سجاد دادفر نماینده تام‌الاختیار سازمان سنجش و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه از برگزاری نوبت اول کنکور در روز‌های ۶ و ۷ اردیبهشت ماه (پنجشنبه و جمعه) هفته جاری در استان خبر داد و گفت: در نوبت اول آزمون سراسری ۳۹ هزار و ۳۸ نفر داوطلب در ۱۴ حوزه امتحانی در استان کرمانشاه با هم به رقابت می‌پردازند که از مجموع داوطلبان نوبت اول کنکور در استان ۶۲ درصد یعنی ۲۴ هزار و ۲۴۲ نفر زن و ۳۸ درصد یعنی ۱۴ هزار و ۷۹۶ نفر مرد هستند.

به گفته وی داوطلبان کنکور نوبت اول امسال استان کرمانشاه ۵۲ درصد در رشته تجربی، ۳۴ درصد در رشته علوم انسانی، ۷ درصد در رشته ریاضی، ۵ درصد زبان خارجی و ۲ درصد در رشته هنر شرکت کرده‌اند.

وی زمان آزمون رشته‌های علوم انسانی و ریاضی را صبح روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ساعت ۸ صبح و رشته‌های زبان‌های خارجی و هنر را بعد از ظهر همین روز از ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه اعلام کرد.

دادفر زمان امتحان کنکور رشته تجربی را روز جمعه هفتم اردیبهشت ماه ساعت ۸ صبح همزمان با سراسر کشور عنوان کرد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه حوزه‌های امتحانی رشته‌های ریاضی و علوم انسانی در صبح روز پنجشنبه را شامل ۱۲ حوزه دانشگاه رازی؛ ۲ حوزه دانشگاه صنعتی، چهار حوزه دانشگاه آزاد اسلامی و ۲ حوزه در دانشگاه پیام نور بیان کرد و افزود: آزمون امتحان رشته‌های هنر و زبان خارجی صرفاً در ۷ حوزه دانشگاه رازی برگزار می‌شود.

وی آزمون رشته تجربی در صبح جمعه را ۱۲ حوزه در دانشگاه رازی، ۲ حوزه در دانشگاه صنعتی، پنج حوزه در دانشگاه آزاد اسلامی، ۵ حوزه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای، ۴ حوزه در دانشگاه پیام نور، و ۸ حوزه آموزش و پرورش اعلام کرد.

دادفر یادآور شد: ۸ حوزه دانشگاه رازی در پردیس مرکزی شامل دانشکده علوم پایه، مجتمع کلاسی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده تربیت بدنی، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشکده نفت و پتروشیمی و دانشکده فنی و مهندسی و ۴ حوزه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و دانشکده دامپزشکی، دبیرستان وابسته به دانشگاه دختران و پسران است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • رقابت بیش از ۳۹ هزار داوطلب کرمانشاهی در نوبت اول آزمون سراسری
  • آغاز نوبت اول کنکور/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز
  • آغاز نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ با گروه های آزمایشی ریاضی و انسانی
  • برگزاری کنکور در ۱۹۱۳ حوزه و در بیش از ۴۰۰ شهرستان