Web Analytics Made Easy - Statcounter

دشمنی‌های غرب با ایران از ابتدای انقلاب اسلامی دارای چنان مصادیق متعدد و برجسته‌ای است که برای هیچ ناظر منصفی تردیدی باقی نمی‌گذارد که در قاموس سیاست غرب، تنها رویکردی که به ایران اختصاص یافته «خصومت» است. در همین سال‌های اخیر و بالاخص پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران و شش کشور موسوم به ۵+۱، این خصومت‌ها از چنان ابعاد وسیعی برخوردار شده که به این راحتی نمی‌توان از کنار آنها گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران که حتی مانع تجارت در زمینه خرید دارو و تجهیزات پزشکی شده و عملیات تروریستی دولت سابق آمریکا در عراق که به شهادت سردار قاسم سلیمانی انجامید، نمونه‌های بارزی از تشدید ابعاد خصومت غربی‌ها با ایران و ایرانی هستند. 
در چنین شرایطی بدیهی است که ایران سیاست نگاه به شرق را در پیش بگیرد، بخصوص آنکه پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی بلوک کمونیسم، کشورهای شرقی در قالب کشورهای ضدامپریالیستی غیرتوسعه‌گرا ظهور کرده‌اند. به‌طور مثال چین با وجود منابع اقتصادی گسترده، نشانه‌ای از خوی استعمارگری از خود نشان نمی‌دهد و یا روسیه سعی در حمایت از کشورهایی داشته که مواضع مستقلی در مناسبات بین‌المللی از خود نشان می‌دهند و زیر بار خواسته‌های نظام بین‌المللی غربی نمی‌روند. از جمله سیاست‌های واضح روس‌ها و چینی‌ها در عرصه بین‌المللی طی سال‌های اخیر، تاکید آنها بر عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورهاست؛ دخالت‌هایی که غربی‌ها برای آنها بهانه‌های مختلف می‌تراشند، از حقوق بشر گرفته تا هر مستمسک دیگری. 
سیاست نگاه به شرق الزاماتی دارد که می‌توان «راهبردی شدن» را یکی از این الزامات برشمرد. اگر نگاه به شرق راهبردی باشد، تا کوچک‌ترین کاهش تنشی با غرب رخ داد، رابطه با کشورهای شرقی به محاق نخواهد رفت، کمااینکه پس از برجام عده‌ای تلاش کردند که چنین کنند. 
سفر قریب‌الوقوع آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، ریاست محترم جمهوری به روسیه، می‌تواند در چارچوب رویکرد نگاه به شرق تعریف شود. این سفر که به دعوت رئیس‌جمهور روسیه صورت می‌گیرد، می‌تواند عرصه‌ای از فرصت‌ها را پیش روی دو کشور باز کند؛ فرصت‌هایی که اگر با دیپلماسی فعال طرفین همراه شوند، بهبود روابط را در همه زمینه‌ها از جمله حوزه اقتصادی از پی خواهند داشت. فراموش نباید کرد که هر دو کشور ایران و روسیه تحت تحریم‌های طرف غربی هستند و همکاری آنها برای مقابله با چنین تحریم‌هایی می‌تواند راهگشا باشد. 
دلایل بسیاری در دست است که روابط ایران با روسیه، می‌تواند روابطی موفق باشد، از جمله مهم‌ترین این دلایل سابقه همکاری‌های دو کشور در سال‌های اخیر، بالاخص در جریان بحران سوریه است. 
در ایران البته یک جریان غرب‌گرا هرجا که توانسته تلاش کرده تصویری منفی از روابط ایران و روسیه مخابره کند. حتی در زمینه همکاری‌های موفق دو کشور علیه گروه‌های تروریستی در سوریه نیز همین دست تبلیغات مشاهده می‌شد با این حال، روابط مستحکم با روسیه و همچنین چین، به نفع کشور ماست. البته قطعا روس‌ها و چینی‌ها نیز از این رابطه نفع می‌برند و بدیهی است که در روابط بین‌الملل، منافع متقابل امور را پیش می‌برند. 
سفر آیت‌الله رئیسی به روسیه در اولین سال ریاست‌جمهوری را باید یک طلیعه مثبت در بهبود روابط تلقی کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: چین ایران نگاه به شرق دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۶۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر تجارت عراق گفت: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد نزدیک، مستحکم و صمیمانه است و اتحاد دو کشور مایه ضرر و زیان و ترس دشمنان و نقطه امیدواری و رفاه دو ملت است و مردم دو کشور طعم شیرین این اتحاد را در گسترش مناسبات اقتصادی فیمابین خواهند چشید.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملا در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ،‌ تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به‌عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

سلمان الغریری با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران بعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با آیت‌الله رئیسی
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • ببینید | نگاه زاکانی رو به دوربین صداوسیما در هنگام سخنرانی رئیسی سوژه شد!
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران