Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-02@03:28:39 GMT

یک سوزن به خودمان، یک جوالدوز به صداوسیما

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۱۴۵۴

عصر ایران؛ جمشید گیل- کیانوش عیاری از مدیران صداوسیما انتقاد کرده که چرا خواستار حذف صحنه‌هایی از سریال او شده‌اند که در آن‌ها چند گربه در حیاط خانه یا در خیابان به چشم می‌خورند.

در اینکه انتقاد آقای عیاری از صداوسیما رواست، تردیدی نیست. گربه‌ستیزی مدیری که چنین منعی در کار آورده تا به خیال خودش از طرح مضحک و حیوان‌ستیزانه‌ی نمایندگان مجلس حمایت کند (طرحی که هنوز نه تصویب شده و نه به قانون بدل شده است)، بی‌شباهت به گنجشک‌ستیزی حضرت مائو نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه لزوما از حیث نتایج محتمل، بلکه از حیث حماقت مندرج در تصمیم!

اما واقعه‌ی جالب در واکنش به سخنان جناب عیاری، حمله‌ی ملت محترم به صداوسیما بود. انبوه اظهار نظرهای تند و تیز علیه منع نمایش گربه‌ها در سریال کیانوش عیاری، چنان بود که گویی ما در ایران با مردمی حیواندوست و گربه‌نواز مواجهیم.

قضاوت درباره‌ی میزان حیواندوستی مندرج در فرهنگ ما ایرانیان، بر عهده‌ی حامیان حیوانات است. کسانی که هر روز درگیر حمایت از حیوانات بیچاره‌ای هستند که به ناچار در شهرهای ما انسان‌های متمدن زندگی می‌کنند، به هیچ وجه تایید نمی‌کنند که "فرهنگ حمایت از حیوانات" در جامعه‌ی ایران فراگیر و نهادینه است.

اکثریت ما ایرانیان، در بهترین حالت، به حیوانات بی‌تفاوت هستیم. یعنی اگر آزاری به حیوان بیچاره نرسانیم، کمکی هم به او نمی‌کنیم. ما غالبا با بی‌تفاوتی از کنار گربه‌ای که در گوشه‌ی خیابان افتاده یا سگی که کنار جاده تصادف کرده، عبور می‌کنیم ولی الان معترضیم که چرا صداوسیما چهار تا پلان مربوط به گربه‌ها را از فلان سریال حذف کرده است!

تعداد گربه‌های شهر تهران احتمالا حدود ۴۰۰ هزار قلاده است. در این کلانشهر ۹ میلیون نفر زندگی می‌کنند. اگر در تهران، که تازه پیشرفته‌ترین شهر ایران است، فرهنگ حیواندوستی حاکم بود، هیچ گربه‌ای در این شهر آواره و بیچاره نمی‌ماند. هر گربه‌ای سرپناهی داشت و اکثریت گربه‌ها هم عقیم می‌شدند و اقلیتی از آن‌ها زیر نظر و تحت حمایت نهادهای مرتبط، زاد و ولد می‌کردند.

در واقع اکثر مردم تهران حاضر به تحمل گربه‌ها در فضا و مکان زندگی‌شان نیستند. اگر از آن‌ها بپرسیم چرا در خانه‌ی خودتان مختصرجایی برای یک گربه‌ی بی‌پناه باز نمی‌کنید، چنین جواب‌هایی خواهیم شنید: جای حیوان در خانه نیست؛ خانمم وسواس دارد؛ بچه‌ام به گربه فوبیا دارد؛ فرصت نگهداری از حیوان خانگی را ندارم.

چنین جواب‌هایی قطعا یکسره باطل نیستند، ولی اولا گربه کروکودیل نیست که جایش در خانه نباشد، ثانیا بعید است همه‌ی مردم تهران مبتلا به وسواس و فوبیا یا فارغ از فرصت سر خاراندن و پرداختن به موجود دیگری غیر از "خودشان" باشند.

همچنین اکثر ما ایرانیان حاضر نیستیم وقت و پول و انرژی‌مان را صرف رساندن یک گربه‌ی مریض یا مضروب به فلان بیمارستان‌ دامپزشکی بکنیم. وقتی گربه‌ای محتاج کمک را در گوشه‌ی خیابان می‌بینیم، معمولا فقط دلمان به حالش می‌سوزد و بس!

این بهانه‌ها و بی‌تفاوتی‌‌های توام با بیرحمی را، که در فرهنگ عمومی ما ایرانیان موج می‌زند، حامیان اندک‌شمار گربه‌ها در گوشه‌وکنار ایران، با تمام وجود تجربه کرده‌اند و اگر پای درد دل آن‌ها بنشینیم، در این زمینه آن قدر حکایت دارند که مثنوی هفتاد من کاغذ شود!

تازه حکایت تهران و سایر شهرهای بزرگ و پیشرفته‌ی ایران قابل تحمل‌تر است. در شهرهای کوچک‌تر، حیوان‌آزاری نوعی سرگرمی است. نگارنده همین چند روز قبل با دو نوجوان ساکن یکی از شهرهای غربی ایران حرف می‌زد و آن‌ها می‌گفتند کتک‌زدن گربه‌ها در شهرشان واقعه‌ای کاملا عادی و در حکم نوعی سرگرمی است.

بنابراین، وقتی که حال و روز ما از حیث فرهنگ حیواندوستی چنین اسفبار است، یا دست کم به هیچ وجه قابل تحسین نیست، انتقادات تند و تیز ملت محترم از مدیران صداوسیما در ماجرای "گربه‌های سریال کیانوش عیاری"، بیشتر ناشی از تمایل تاریخی ما به "انتقاد از حکومت" است نه ناشی از آراسته بودن فرهنگ عمومی ما به فضیلت حیواندوستی و حمایت از حیوانات.

با این حال از آینده ناامید نباید بود. فرهنگ حیواندوستی در ایران تدریجا در حال توسعه است. تلاش حامیان حیوانات، دست کم در شهرهای بزرگ، کم‌وبیش در حال جا انداختن ذهنیت و روحیه‌ی مساعد برای کمک به حیوانات است. کمک به حیوانات هم صرفا انداختن تکه‌غذایی پیش روی آن‌ها نیست. بسیاری از گربه‌های شهری، نیازمند امداد پزشکی و تزریق واکسن‌های لازم هستند.

به جای تمسخر بیهوده‌ی صداوسیما، بهتر است هر یک از ما نیم‌نگاهی به محل زندگی خودش بیندازد، بلکه بتواند درد و رنج حیوانی بی‌پناه و بی‌گناه را التیام بخشد.‌ مدیران صداوسیما گوششان به حرف ما مردم بدهکار نیست. لااقل گوش ما مردم به حرف حامیان حیوانات پنبه نباشد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ما ایرانیان گربه ها گربه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار رادان از نمایندگان مجلس برای حمایت از «طرح نور» تشکر کرد

به گزارش خبرنگار مهر، «علی کریمی فیروزجایی» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر امروز (دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه) صحن مجلس، اعلام کرد: سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور طی پیامی از نمایندگان، اعضای کمیسیون فرهنگی و به ویژه از هیات رئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی به جهت صدور بیانیه حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب تشکر کرد.

گفتنی است، در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از فراجا برای اجرای طرح عفاف و حجاب موسوم به طرح «نور» قرائت شد. متن این بیانیه به شرح زیر بود:

با سلام و صلوات بر ساحت مقدس شهیدان والامقام

وظیفه خود می‌دانیم از مجاهدت‌های فرماندهی محترم فراجا و نیروهای تحت امر در انجام مأموریت ها به ویژه حفظ و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و سالم سازی محیط های اجتماعی در راستای حفظ کیان خانواده و کرامت زنان، عمیقاً تقدیر و تشکر کنیم و ضمن اعلام حمایت برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و حمایت از کرامت خانواده و زنان، موارد زیر را متذکر می شویم:

۱- انتظار می رود مسوولان محترم دولتی و قضایی با هم افزایی در انجام وظایف قانونی خود با حمایت از فراجا در راستای سالم سازی محیط های اجتماعی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اهتمام ویژه داشته باشند.

۲ - انتظار می رود اکنون که فراجا با دغدغه‌مندی در این مسیر گام برداشته است ضمن توجه به ادامه مسیر اصلاح در اقدامات اجرایی با حفظ کرامت زنان، با ایجاد ظرفیت های لازم، اقدامات خود را منطبق بر شرع مقدس و قانون و محیط مؤمنانه پیش برده و ضمن تجلیل از نیروهای دلسوز تحت امر اقدامات خلاف ضوابط را نیز متذکر شده و اصلاح کند.

۳ - مردم عزیز ایران اسلامی که همواره زیست عفیفانه داشته و نسبت به حفظ بنیان خانواده و کرامت زنان توجه ویژه داشته، همواره در میدان انقلاب اسلامی نقشی ممتاز در دفاع از سبک زندگی ایرانی-اسلامی داشته اند، امروز نیز باید همه با هم افزایی، فضایی مؤمنانه با دلسوزی ضمن تذکرات سازنده و محترمانه با حفظ کرامت، مجریان قانون را مورد حمایت قرار داده و برای آینده این سرزمین با همدلی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از کیان خانواده و کرامت زن ایرانی مسلمان حراست نماییم.

کد خبر 6092229 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • گربۀ محله مهم است
  • جبلی :باید کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب انجام شود
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • نمی‌توانیم به قهرمانی آسیا برسیم اما رتبه خودمان را بالا می‌بریم
  • نمی‌توانیم به قهرمانی آسیا برسیم ولی رتبه خودمان را بالا می‌بریم
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما جهت انعکاس عملیات وعده صادق
  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • سردار رادان از نمایندگان مجلس برای حمایت از «طرح نور» تشکر کرد