Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:14:16 GMT

زادروز محمد علی در چنین روزی

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۱۷۳۱

زادروز محمد علی در چنین روزی

بهترین بوکسور قرن بیستم که قهرمانی‌های بسیاری در کارنامه‌اش دارد، همانند افسانه‌ای است که شاید تاریخ دیگر به خود نبیند.

به گزارش ایسنا، کاسیوس کلی در چنین روزی در ۱۷ ژانویه ۱۹۴۲ در لوییزویل کنتاکی به دنیا آمد. این نام را پدرش به افتخار کاسیوس مارسلوس کلی سیاستمدار، که به عنوان سفیر ایالات متحده در روسیه کار می کرد به او داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی در سن ۱۲ سالگی بوکس را شروع کرد. دوچرخه او را دزدیدند و او به افسر پلیس جو مارتین گفت که دزد را کتک خواهد زد. سپس مارتین پاسخ داد که قبل از آماده شدن برای شکست دادن کسی، باید یاد بگیرید که چگونه این کار را انجام دهید و به همین خاطر او را با رشته بوکس آشنا کرد. 

او اولین مبارزه خود را تنها شش هفته پس از شروع تمرین انجام داد. حریف او رونی اوکیف بود که مسن‌تر و با تجربه‌تر از علی بود، اما این مانع از پیروزی قهرمان آینده در اولین مسابقه‌اش نشد. پس از مبارزه، علی اعلام کرد که تبدیل به بزرگ‌ترین بوکسور تاریخ خواهد شد. او هم‌چنین در قرن بیستم عنوان یکی از بزرگ‌ترین قهرمانان ورزشی را نیز از آن خود کرد. 

علی در سال ۱۹۶۰ از مدرسه فارغ التحصیل شد و تا آن زمان ۱۰۰ پیروزی و ۸ شکست در بوکس آماتور داشت.

بازی‌های المپیک در رم
در سال ۱۹۶۰، علی به تیم بوکس ایالات متحده برای المپیک رم فراخوانده شد، اما به دلیل ترس از پرواز ممکن بود مسابقات را از دست بدهد. او گفت: من بیش‌تر نگران پرواز بودم تا بوکس. علی در یکی از مستندهای مربوط به خودش گفت: نگران دعوا نبودم، نگران پرواز بر فراز زمین بودم.

همانطور که پل مورگان در کتاب خود "محمد علی: مبارزه قرن" نوشت، علی بعد از مدت‌ها متقاعد شد که به رم برود. در نهایت علی موافقت کرد، اما به شرط داشتن چتر نجات.

در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات المپیک، علی به اتفاق آرا قهرمان المپیک از اتحاد جماهیر شوروی گنادی شاتکوف و در نیمه نهایی تونی مادیگان استرالیایی را شکست داد. در مبارزه برای طلا، او با زبیگنیو پترژیکوفسکی ملاقات کرد که او را نیز با تصمیم کامل داوران شکست داد تا قهرمان المپیک شود.

علی از اتفاق تلخ بعد از ورود به آمریکا چنین گفت:‌ با مدال روی سینه وارد رستوران شدم و یک فنجان قهوه و یک هات داگ خواستم. به من گفته شد که آن‌ها به سیاه پوستان خدمت نمی‌کنند. سه روز پیش برای کشور جنگیدم و می‌خواهم غذا بخورم. قهرمان المپیک نمی‌تواند در رستوران غذا بخورد، اشکالی ندارد.

این بوکسور آنقدر ناراحت بود که مدال را به رودخانه انداخت. پس از ۳۶ سال حضور در بازی‌های آتلانتای آمریکا، خوان آنتونیو سامارانچ، رئیس وقت کمیته بین‌المللی المپیک، دوباره علی را در آغوش گرفت.

بسیاری از بوکسورها پس از قهرمانی در المپیک حرفه‌ای می‌شوند. علی نیز از این قاعده مستثنی نبود. مبارزه برای عنوان قهرمان جهان.

قبل از مبارزه با سانی لیستون برای عنوان قهرمانی جهان، علی با هنری کوپر بریتانیایی در ورزشگاه ومبلی دوئل داشت. این مبارزه با حضور ۵۵ هزار تماشاگر برگزار شد. علی با تاجی شبیه تاجی که ملکه انگلیسی بر سر داشت وارد رینگ شد و به همین دلیل او را هو کردند.

گرویدن به دین اسلام

پس از مبارزه با لیستون، علی ورود خود را به ملت اسلام اعلام کرد. او نام محمد علی را برای خود انتخاب کرد. علی به خبرنگاران گفت: کاسیوس کلی نام برده است، من آن را انتخاب نکردم و نمی خواهم. من محمد علی هستم یک اسم آزاده. این اسم به معنای "حبیب خدا" است و من اصرار دارم که مردم هنگام صحبت با من و در مورد من از آن استفاده کنند.

قهرمان جهان در آن زمان جو فریزر آمریکایی بود. علی به دنبال مبارزه با او و بازپس‌گیری عنوان قهرمانی جهان بود. در پایان سال ۱۹۷۰، بوکسورها قراردادی را برای برگزاری مبارزه امضا کردند. این مبارزه جذابیت زیادی ایجاد کرد زیرا اولین بار بود که قهرمانان سابق و شکست ناپذیر مدافع عنوان قهرمانی با هم ملاقات کردند. این مبارزه که در نیویورک برگزار شد در۵۰ کشور جهان پخش شد و حدود ۳۰۰ میلیون بیننده آن را از تلویزیون تماشا کردند. فریزر با تصمیم کامل داوران پیروز شد و اولین شکست دوران حرفه‌ای علی را تحمیل کرد.

علی و فریرز در سال ۱۹۷۴ دوباره با هم روبه‌رو شدند و این بار محمد علی موفق می‌شود فریرز را شکست بدهد. در سال ۱۹۷۵ یکی از سخت‌ترین نبردهای بین علی و فریرز انجام شد. این مبارزه ۱۴ راند به طول انجامید که در نهایت محمد علی پیروز شد.

بعد از این نبرد، کلی متحمل شکست‌های مختلف شد. او مقابل لری هولمز ناک اوت شد و در سال ۱۹۷۹ بازنشستگی خود را اعلام کرد.

 کلی در سال ۱۹۸۴ مبتلا به بیماری پارکینسون شد. بیماری او به دلیل ضرباتی بود که در بوکس به سر او وارد شده بود. کلی در روز سوم ژوئن ۲۰۱۶ به دلیل مشکل تنفسی در ۷۴ سالگی درگذشت. او در اسکاتسیدل آرویزونا به خاک سپرده شد. استعداد بی‌سابقه و جنجال‌ها، او را به یکی از شناخته شده‌ترین چهره‌های قرن بیستم تبدیل کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محمد علی کلی عنوان قهرمان محمد علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۱۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید تیلور، بی‌رحم دوست داشتنی

باخت جادوگر آمریکایی بمب خبری بود که حیرت جهان کشتی را به همراه داشت.

به گزارش مشرق، مسابقات فینال ایکس به عنوان مرحله نهایی گزینشی تیم ملی کشتی آمریکا بامداد روز دوم اردیبهشت‌ماه به پایان رسید.در این مسابقات اتفاقات مهمی رخ داد که باخت قهرمانان جهان و المپیک از مهمترین آنان بود. در پیکارهای گزینشی تیم ملی کشتی آمریکا جی دن کاکس، توماس گیلمان، جردن باروز و دیوید تیلور نتوانستند نتایج لازم را برای حضور در بازی‌های المپیک پاریس کسب کنند. کاکس پس از این رقابت‌ها از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد و باروز نیز به احتمال زیاد در مسیر کاکس قرار خواهد گرفت.

اما بمب خبری مسابقات فینال ایکس شکست دیوید تیلور قهرمان جهان و المپیک بود. مردی که از وی به عنوان فوبیای ورزش ایران یاد می‌شد. جادوگر آمریکایی در ۶ رقابت با حسن یزدانی، موفق شد پنج مرتبه نابغه کشتی ایران و جهان را شکست دهد. یزدانی از المپیک ۲۰۱۶ ریو در عرصه داخلی و بین‌المللی به جادوگر آمریکایی باخته است.

بردهای پرتکرار تیلور در مسابقات جهانی و المپیک نام این قهرمان آمریکایی را وارد فرهنگ لغات ورزشی ایران کرد؛ نامی که رقابت‌های او با مرد پرمدال کشتی ایران همواره برای شهروندان با استرس و ترس همراه بود و این استرس در نهایت به رقیبی توانمند برای یزدانی تبدیل شد تا کاپیتان تیم ایران در ۸۳ درصد از رقابت‌های خود برابر این جادوگر دنیای ورزش بازنده باشد. باختی‌هایی که دیگر به یک رویه عادی در کشتی آزاد ایران تبدیل شده بود و حتی برخی از تئورسین‌های کشتی ایران مانند منصور برزگر از آن به عنوان یک مبارزه حیثیتی یاد کردند.

نام تیلور در جام جهانی ۲۰۱۷ کرمانشاه بر سر زبان افتاد جایی که وی توانست یزدانی نامدار و قهرمان المپیک را شکست دهد. تیلور بعد از آن دیدار چهار مرتبه دیگر از سد شیرشاه ایرانی گذشت. با وجود بردهای پرتکرار تیلور برابر یزدانی رقابت این ۲ قهرمان همواره بر پایه احترام و حتی رفاقت بود.

مبارزه‌های تیلور و یزدانی و اخبار این قهرمان در رسانه‌های ایران موجب شده بود که تیلور به یک واقعیت در ایران اعتراف کند. وی چندی پیش اعلام کرد که در کشتی ایران بعد از حسن یزدانی یکی از شناخته‌شده‌ترین ورزشکاران به شمار می‌رود. حتی شماری زیادی از کشتی دوستان ایرانی فارغ از تعصبات ورزشی و ملی همواره روحیه جنگندگی و مبارزه این قهرمان ۳۲ ساله را ستایش می کردند و از بزرگان کشتی ایران خواستند که برای رقابت با جادوگر آمریکایی به دنبال راهکار باشند.

اما باطل‌السحر جادوی تیلور در دست ایرانیان نبود، بلکه شمشیر انتقام از آستین یک آمریکایی خارج شد تا ترمز قطار موفقیت‌های تیلور پیش از رسیدن به ایستگاه پاریس را بکشد. با شکست تیلور ورزش ایران به ویژه رشته کشتی آزاد نفس راحتی کشید زیرا از فوبیای باخت یزدانی برابر دارنده نشان طلای المپیک خارج شد.

آیا کامران بروکس ایران می‌شود؟

مصدومیت یزدانی و دوری چند ماهه این کشتی‌گیر از تمرینات گروهی موجب نگرانی‌هایی در بین کارشناسان شد تا جایی که فدراسیون برای احتمالات دیگر کامران قاسمپور را به وزنه ۸۶ کیلوگرم آورده و قرار است یکی از تاریخی‌ترین گزینشی‌های کشتی ایران رقم بخورد. اگر روح بروکس آمریکایی در کالبد کامران حلول کند، بی‌تردید جهان کشتی از دیدن هنرنمایی ۲ قهرمان بزرگ محروم خواهند شد.

غیبت احتمالی یزدانی و حذف تیلور زمانی بیش از پیش موجب دلتنگی جهان کشتی خواهد شد که بدانیم عبدالرشید سعدالله‌یف دیگر نابغه کشتی آزاد با حکم کمیته بین‌المللی المپیک از حضور در المپیک محروم است.

البته باخت همزمان تیلور، کاکس، گیلمان و باروز به نسل جدید کشتی آمریکا ممکن است، پایانی بر دوران طلایی این قهرمانان در جهان باشد. نسلی که مدال‌های زیادی در عرصه‌های جهانی و المپیک کسب و افتخارات آنان راه را برای قهرمانی تیمی آمریکا در چند سال گذشته هموار کرد.

با افول این ستارگان از دنیای کشتی، آزادکاران ایرانی می‌توانند در اوزان ۵۷، ۷۹، ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم شانس بیشتری برای رسیدن به قهرمانی جهان یا المپیک داشته باشند. چرا که نگاهی به نتایج جهانی بلگراد از شکست نمایندگان کشورمان برابر حریفان آمریکایی حکایت دارد. کشتی‌گیران ایران و آمریکا در بلگراد چهار تقابل داشتند. امیرمحمد یزدانی به زین رترفورد باخت، یزدانی مغلوب تیلور شد و امیرعلی آذرپیرا برابر زاهید والنسیا حرفی برای گفتن نداشت. تنها رحمان عموزاد خلیلی موفق به شکست نیک لی در وزن ۶۵ کیلوگرم شد. در وزن ۵۷، ۶۱، ۷۴، ۷۹، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم نیز ایران و آمریکا هیچ تقابلی نداشتند.

در گذشته قهرمانی مانند جردن باروز در ۱۳ مبارزه رودررو با حریفان ایرانی شکست ناپذیر بود و اسنایدر نیز در رقابت‌های مختلف توانسته بود عناوین جهانی را از آزادکاران ایرانی بگیرد. تیلور نیز مرد همیشه برنده مسابقات یزدانی به شمار می‌رفت. شانس دیگر کشتی ایران انصراف گیبل استیوسن از المپیک بود.

قرار است که میسون پاریس جایگزین دارنده نشان طلای المپیک توکیو شود. امیررضا معصومی نفر دوم تیم ملی کشتی آزاد ایران در وزن ۱۲۵ کیلوگرم در پیکارهای رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی کشتی در زاگرب به راحتی از سد این قهرمان آمریکایی عبور کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تکلیف دوئل حسن یزدانی و قاسمپور مشخص شد
  • ناکامی شمشیرباز اپه ایران در گرفتن سهمیه المپیک پاریس
  • استارت فرنگی‌کاران برای المپیک پاریس
  • عبدالکریم، دست گلر پرسپولیس را شکست!
  • حذف تلخ عربستان از صعود به المپیک پاریس
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • سکوت برادران گرایی بعد از اعلام شرایط جدید ملی‌پوش شدن‌شان؛ قهرمان المپیک به مبارزه با سعید اسماعیلی تن می‌دهد؟
  • سکوت کایل اسنایدر درباره شکست سنگین و تاریخی شکست!
  • دیوید تیلور، بی‌رحم دوست داشتنی
  • اسنایدر: باخت به تاج‌الدینوف روش مبارزه رقبایم را تغییر داد