Web Analytics Made Easy - Statcounter

آکسفام در گزارشی اعلام کرد که دارایی ۱۰ نفر از ثروتمندترین‌های جهان در دوران کرونا به شدت افزایش یافته و هم زمان فقرا فقیرتر شده‌اند و شکاف‌های بین این دو قشر افزایش چشمگیری داشته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، بر اساس گزارشی که امروز (دوشنبه) آکسفام منتشر کرده است در طول همه گیری کرونا ثروت 10 نفر از ثروتمندترین افراد جهان در طول همه گیری کرونا به شدت افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش این نهاد بین‌المللی نابرابری های اجتماعی در دوران کرونا به شدت تقویت شده و در حالی که دارایی های 10 نفر از ثروتمندترین افراد دنیا دوبرابر شده بیش از 160 میلیون نفر دیگر در فقر به سر می بردند.

بر اساس گزارش آکسفام در طول بحران همه گیری کرونا دارایی های 10 نفر از ثروتمندترین مردان جهان از 700 میلیارد دلار به 1.5 تریلیون دلار افزایش پیدا کرد که برابر با افزایش میانگین روزانه 1.3 میلیارد دلار در هر روز است.

بر اساس این گزارش ثروت میلیاردرها در دوران همه گیری کرونا بیش از کل 14سال گذشته افزایش پیدا کرده است. این سازمان توسعه گزارش خود در این باره را در آستانه برگزاری کنفرانس دیجیتالی مجمع جهانی اقتصاد منتشر کرده است.

آکسفام از دولت های دنیا خواستار اصلاحات مالیاتی برای تامین بودجه برای تولید جهانی واکسن و مراقبت های بهداشتی در مبارزه با این پاندمی شده است. در حالی که بیش از 3 میلیارد نفر در دنیا در حال حاضر دو بار علیه کرونا واکسینه شده‌اند، اما تنها حدود 9 درصد مردم در کشورهای کم درآمد حداقل یک دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

در این گزارش آمده است: میلیون ها نفر از مردمی که می توانستند نجات یابند به دلیل توزیع ناعادلانه واکسن در اثر کرونا و پیامدهای آن جان خود را از دست دادند.

"مانوئل اشمیت"، گزارشگر نابرابری های اجتماعی در آکسفام آلمان در این باره گفته است: پاندمی برای میلیاردها در دنیا بوی طلا می دهد. دولت ها در دوران کرونا میلیاردها دلار به اقتصاد تزریق کرده اند که البته بیشتر آن نصیب افرادی شده که از افزایش قیمت سهام بیشترین نفع را می برند.

وی همچنین گفت: در حالی که ثروت این ثروتمندان با سرعت بی سابقه ای افزایش پیدا می کند و برخی به فضا پرواز می کنند فقر جهانی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است.

آکسفام این نابرابری اقتصادی را «خشونت اقتصادی» نامید و گفت که نابرابری به دلیل عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، خشونت مبتنی بر جنسیت، گرسنگی و تغییرات آب و هوایی منجر به مرگ 21000 نفر در روز می‌شود.

آکسفام برای این گزارش خود از لیست ثروتمندترین های جهان فوربس در سال 2021 هم استفاده کرده است.

فوربس 10 ثروتمندترین مرد جهان را به شرح زیر فهرست کرد: «ایلان ماسک»، رئیس تسلا و اسپیس ایکس، «جف بزوس» از آمازون، «لری پیج» و «سرگی برین»، بنیانگذاران گوگل، «مارک زاکربرگ» از فیس بوک، «بیل گیتس» و «استیو بالمر»، مدیران عامل سابق مایکروسافت، «لری الیسون»، مدیرعامل سابق اوراکل، «وارن بوفه» سرمایه گذار آمریکایی و «برنارد آرنو»، رئیس گروه تشریفات فرانسوی.

کرونا در جهان/ عبور شمار مبتلایان از 328 میلیون نفر + جدول تغییرات

در آلمان نیز تمرکز ثروت رو به افزایش است و آکسفام در آلمان از دولت فدرال درخواست کرده که شرکت ها و افراد بسیار ثروتمند را بیشتر مسئول بداند. این نهاد بین المللی همچنین تاکید کرد که مالیات بر ثروت باید دوباره اعمال شود و مالیات یکباره بر دارایی های بسیار بزرگ هم ضروری است. حفاظت از مسئله ثبت اختراع برای واکسن های کرونا هم باید به حال تعلیق درآید.

کنفرانس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به دلیل شیوع مجدد کرونا به تعویق افتاد و در عوض در هفته جاری این بنیاد برخی سیاستمداران بلند پایه را به صورت مجازی گرد هم می آورد. "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان هم روز چهارشنبه در این نشست مجازی سخنرانی خواهد کرد.

سازمان توسعه آکسفام تلاش می کند مردم در سراسر دنیا را برای غلبه بر فقر بسیج کند. برای این منظور حدود 21 شعبه آکسفام با حدود 4100 شریک محلی در 90 کشور دنیا کار می کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا نفر از ثروتمندترین افزایش پیدا همه گیری کرونا بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۲۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان عامل ازدیاد حوادث کار

ایسنا/سمنان دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان از نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان، به عنوان عوامل موثر در ازدیاد حوادث کار در این استان صنعتی و کارگری نام برد.

حبیب‌الله محقق به مناسبت هفته کارگر در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ضمن گرامیداشت یاد ۱۹ فوتی حوادث کار امسال در این استان، اظهار کرد: کنار گذاشتن قانون کار و عدم راه‌اندازی کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار که در فصل چهارم قانون کار به صراحت بر آن تاکید شده از مهمترین دلایل بالا بودن حوادث کار در این استان است. 

وی با بیان اینکه کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار باید جلوی رخ دادن حوادث کارگری را بگیرند، ادامه داد: نبود این کمیته‌ها باعث می‌شود که شاهد این حوادث در محیط های کارگری باشیم. دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دیگر دستگاه‌های مسوول، وظیفه دارند که براساس قوانین بر تشکیل این کمیته‌ها اصرار کنند. 
دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان افزود: ارزیابی‌های همکاران ما نشان می‌دهد تشکیل این کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار در واحدهای تولیدی و صنعتی می‌تواند حوادث کار را تا حدود ۵۰ درصد کاهش دهد. 

وی از تعداد کم بازرسان کار به عنوان عامل مهم و موثر در تعداد بالای حوادث کار برشمرد و گفت: تعداد کم بازرس ها و تعداد بالای واحدهای صنعتی و تولیدی سبب شده که بازرس ها نتوانند به همه واحدها سرکشی کنند. انتظار می‌رود که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد بازرسان کار را افزایش دهد. 

محقق در پاسخ به پرسشی در ارتباط با افزایش حقوق کارگران با بیان اینکه متاسفانه شورای کار امسال نیز همچون سال قبل برخلاف قانون کار عمل کرد، تصریح کرد: جامعه کارگری در استانی مثل سمنان یک اکثریت ۷۰ درصدی و در سطح کشور نیز بین ۵۰ تا ۶۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهد و لذا  اگر حال کارگران خوب باشد، حال اکثریت جامعه خوب است. 

وی با گلایه از نحوه تصویب مصوبه حقوق و دستمزد،تاکید کرد: سال گذشته نمایندگان کارگران مصوبه را امضا کردند و از این رو دادخواست‌های متعدد کارگران به دیوان عدالت اداری به جایی نرسید اما امسال نمایندگان کارگران مصوبه را امضا نکردند. البته ما کارگران معتقدیم که نمایندگان کارفرماها نیز مبتنی بر قانون انتخاب نشدند. 

دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان با بیان اینکه سال گذشته بیش از یک‌هزار و ۴۰۰ دادخواست از سوی کارگران استان برای دیوان عدالت اداری ارسال شد، گفت: دیوان عدالت اداری، سال گذشته با استناد به امضای نمایندگان کارگران همه دادخواست‌ها که در سطح ملی افزون بر ۱۰۰ هزار می شدند را رد کرد. خوشبختانه امسال نمایندگان کارگران مصوبه را امضا نکردند و از این رو امیدواریم از طریق دیوان عدالت اداری به حقوق خود برسیم. 

وی با بیان اینکه افزایش حقوق و دستمزد نباید دستوری باشد، اظهار کرد: افزایش حقوق ۳۵ درصدی کارگران در شرایطی است که حداقل تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی ۴۱ تا ۴۲ درصد بود. قاعدتا نباید افزایش حقوق‌ها کمتر از نرخ تورم باشد. همچنین در مصوبه امسال به طور مثال حق مسکن که در سال قبل از آن ۸۰۰ هزار تومان بوده، همچنان ثابت مانده و این در حالی‌ست که هزینه مسکن بسیار بالا رفته است. 

محقق تاکید کرد: بدون تردید وقتی در شرایط تورمی، حقوق و دستمزد کارگران کمتر از تورم رشد می‌کند، همین موضوع شرایط اقتصادی را سخت می‌کند.

این فعال کارگری با اشاره به اینکه انقلاب ما، انقلاب پابرهنه‌ها بود، افزود: دولت باید از قشر کارگر حمایت بیشتری داشته باشد. 

وی با بیان اینکه متاسفانه برخی کارفرماها حقوق کارگران را پایمال می‌کنند، گفت: جدای از بحث " قراردادها و تسویه حساب‌های سفید امضاء" در همین استان سمنان کارگرانی هستند که کارفرماها چک و سفته ۴۰۰ میلیون تومانی از آنها اخذ کرده و کارگران نیز نمی‌توانند پیگیر حقوق خود شوند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان با اشاره به مطالبات زیاد تامین اجتماعی، گفت: عدم پرداخت این مطالبات سبب شده سازمان نتواند خدمات با کیفیتی به بیمه‌شدگان خود ارائه دهد. 

این فعال کارگری خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود دولت با پرداخت حقوق سازمان تامین اجتماعی به بهبود شرایط آن کمک کند. همچنین با توجه به برخی موانع قانونی در حوزه درمان در تامین اجتماعی، انتظار می‌رود که دولت همراهی بیشتری با سازمان داشته باشد.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان سمنان با بیان اینکه تحقق شعار سال به بهبود شرایط جامعه کارگری کمک می‌کند، بر لزوم افزایش قدرت خرید کارگران تاکید کرد و  گفت: افزایش قدرت خرید کارگران می‌تواند به رشد و شکوفایی در بخش تولید کمک شایانی کند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان عامل ازدیاد حوادث کار
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • پنج چیزی که به دست آوردنشان برای ثروتمندان هم سخت است!
  • حرکت خودجوش دانشگاهیان دربرابر جنایات اسرائیل معادل را عوض می کند
  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد
  • آمریکا عامل همه جنگ‌ها در دنیا است