Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول علمی واکسن اسپایکوژن گفت: مطالعه روی ۳۰۰ نفر نشان داد آنتی بادی کرونا تا ٢۵ برابر پس از تزریق این واکسن افزایش پیدا می‌کند.

 ساغر براتی در نشست خبری اعلام نتایج مطالعات فاز سوم واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم از افزایش آنتی بادی در اثر دریافت این واکسن خبر داد.

مطالعه دوز سوم واکسن اسپایکوژن روی چند نفر انجام شده است و دریافت کنندگان چه واکسن‌هایی دریافت کرده اند؟

ساغر براتی: مطالعه دوز سوم روی ٣٠٠ نفر در رده سنی ١٨ تا ٩٠ سال با شرایط سلامتی متفاوت از نظر بیماری‌های زمینه‌ای انجام شد و دریافت کنندگان واکسن در دوز اول و دوم واکسن‌های ویروس غیر فعال (سینوفارم و برکت)، پروتئین نوترکیب مانند اسپایکوژن و وکتور ویروسی مانند آسترازنکا و اسپوتنیک تزریق کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان اثربخشی واکسن اسپایکوژن به عنوان دوز سوم چقدر بوده است؟

ساغر براتی: اسپایکوژن به عنوان دوز سوم آنتی بادی خنثی کننده ویروس کرونا را در دریافت کنندگان واکسن‌های با پلتفرم غیر فعال (سینوفارم و برکت) تا ٢۵ برابر افزایش داد؛ میزان آنتی بادی دریافت کنندگان واکسن‌های با پلتفرم وکتوری (استرازنکا و اسپوتنیک) پس از تزریق اسپایکوژن تا ١۴ برابر و دریافت کنندگان واکسن با پلتفرم نوترکیب (اسپایکوژن و پاستوکووک) تا ١١ برابر افزایش پیدا کرد.

پلتفرم واکسن اسپایکوژن با سایر واکسن‌های ایرانی چه تفاوتی دارد؟

ساغر براتی: واکسن اسپایکوژن حاوی ویروس غیرفعال یا ویروس ضعیف شده نیست و تنها بخشی از پروتئین نوترکیب به عنوان واکسن استفاده می‌شود.

واکسن اسپایکوژن چقدر در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا اثر دارد؟

ساغر براتی: مطالعات حیوانی واکسن اسپایکوژن در استرالیا و آمریکا انجام شد و نتایج آن در مقالات معتبر به چاپ رسیده است. در مطالعه روی موش‌ها و راسو‌ها واکسن کاملا ایمن بود و تحمل پذیری مناسب داشت. به لحاظ ایمنی زایی هم موفق بود. در مطالعه روی راسو‌ها مشخص شد راسو‌هایی که واکسن دریافت کرده اند، ٢ هفته بعد از دوز دوم، مواجهه با ویروس داشتند و ۳ روز بعد در ترشحات بینی آن‌ها هیچ ویروسی یافت نشد. این می‌تواند نشانگر آن باشد که اگر کسانی واکسن بزنند و ویروس وارد بدنشان شود، احتمالا از انتقال این ویروس به سایر افراد هم جلوگیری خواهد شد.

ایمنی واکسن و عوارض آن پس از تزریق به عنوان دوز سوم چگونه بوده است؟

ساغر براتی: این واکسن به صورت ۲ دوز ۲۵ میکروگرم به فاصله ۳ هفته تزریق می‌شود. در افرادی که حدود ۴ تا ۶ ماه از زمان تزریق واکسن آن‌ها گذشته بود، شایع‌ترین عوارض تزریق به عنوان دوز سوم پس از تزریق اسپایکوژن درد محل تزریق و خستگی بود و هیچ عارضه جدی گزارش نشد.

واکسن اسپایکوژن تنها واکسن تولید داخل است که خطوط تولید آن دارای تاییدیه از اتحادیه اروپا است و دارای ترکیبات جیوه نیست که در مدت ایمنی آن موثر است. این واکسن از ادجوآنت‌هایی استفاده می‌کند که می‌توانند تحریک همزمان هر دو مسیر سیستم ایمنی را داشته باشند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دریافت کنندگان واکسن واکسن اسپایکوژن عنوان دوز سوم پس از تزریق آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۳۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد