Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به رکورد زدن نارضایتی از بایدن و نگرانی دموکرات‌ها از امکان بازگشت دونالد ترامپ به صحنه سیاسی در سال ۲۰۲۴ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: میزان محبوبیت بایدن بر اساس نظرسنجی موسسات ایالات متحده طی یک سال گذشته بسیار کاهش پیدا کرده و چیزی در حدو ۵۸ درصد آمریکایی‌ها معتقدند که بایدن توجه کافی به اقتصاد نداشته و رقمی حدود ۶۵ درصد نیز معتقدند او نتوانسته تورم را مدیریت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان مؤلفه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد حزب دموکرات و اطرافیان بایدن از این وضعیت نگران هستند و معتقدند که ادامه این روند می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا تاثیر مستقیم بگذارد. واقعیت این است که در یک سوی ماجرا این وضعیت به به‌هم‌ریختگی اقتصاد جهان ربط دارد. معتقدم ژئوپلتیک اقتصادی دنیا به‌خصوص بعد از پاندمی کرونا با مشکل عدیده روبه‌رو شد و حتی در برخی از کشورهای اسکاندیناوی مانند سوئد هم بعد از چند سال شاهد بازگشت تورم هستیم.

وی ادامه داد: در زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ هم تغییراتی را در رأس اقتصاد کشور شاهد بودیم اما با آمدن جو بایدن در کاخ سفید نه تنها اوضاع درست نشده بلکه پرونده‌هایی مانند افغانستان هم به غلظت نارضایتی از وی دامن زده است که البته توجه مردم آمریکا بیشتر به مسائل سیاست داخلی است تا سیاست خارجی. در این میان گمانه‌زنی‌های زیادی در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ مطرح شده اما واقعیت این است که در شرایط فعلی حرف زدن و ارائه تحلیل در مورد انتخابات ریاست جمهوری بسیار زود است. همین چند وقت پیش بود که یکی از مشاوران ارشد سابق بیل کلینتون اعلام کرده بود که حضور دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون در انتخابات ۲۰۲۴ می‌تواند یک فرصت خوب به حساب بیاید، اما واقعیت این است که سخن گفتن در مورد این انتخابات از هم اکنون بسیار نادرست است.

این استاد دانشگاه افزود: مؤلفه‌های فعلی نشان می‌دهد که محبوبیت و مقبولیت بایدن در عرصه داخلی کاهش یافته است و در سوی دیگر میدان جمهوری‌خواهان تندرویی حضور دارند که دائم در حال حمله کردن به دموکرات‌ها و بایدن هستند. این جماعت مدام اعلام می‌کنند که عملکرد بایدن نه تنها در عرصه داخلی مثبت نبوده، بلکه اخیراً جمهوری‌خواهان و ترامپ صراحتاً اعلام کردندکه عملکرد بایدن در قبال کشورهایی مانند ایران، روسیه و چین هم غیرقابل قبول بوده است. اینکه می‌بینیم ترامپ مجدداً به دنبال برپایی کمپین‌های سخنرانی خود و ارتباط علنی با طرفدارانش در سراسر ایالات متحده است می‌تواند سایه تهدید را بر سر دموکرات‌ها و بایدن بیاندازد. توجه داشته باشید که مردم ایالات متحده در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به نوعی برای فرار از مکتب ترامپیسم به سمت بایدن حرکت کردند اما او به گونه‌ای ظاهر شده که در داخل همچنان اقبال چندانی با او یار نیست. به عنوان مثال قیمت سوخت در آمریکا افزایش پیدا کرده و برخی از هزینه‌های جاری به علاوه تورم نسبت به گذشته بیشتر شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بسیاری از جمهوری‌خواهان و رسانه‌های منتسب به آنها معتقدند که  بایدن استیضاح خواهد شد، اما واقعیت این است که بر اساس قانون اساسی ایالات متحده، رییس جمهور این کشور به همین سادگی نمی‌تواند استیضاح شود. بر همین اساس اوضاع فعلا به نفع بایدن نیست اما این نمی‌تواند بدان معنا باشد که تمام جامعه آمریکا خواهان بازگشت ترامپ در سال ۲۰۲۴ هستند. فلسفه سیاست در آمریکا بسیار پیچیده است و حتی در انتخابات اخیر بارها شاهد آن بودیم که همه فکر می‌کردند ترامپ به عنوان رییس جمهور انتخاب می‌شود اما در کمال ناباوری این اتفاق رخ نداد. درست است که دولت بایدن به دنبال جنگ نیست اما در مقابل جمهوری‌خواهان، دموکرات‌ها را متهم می‌کنند که با عدول از سخت‌گیری‌های سیاسی زمینه را برای قدرت گرفتن کشورهایی مانند چین، روسیه، ایران و حتی ونزوئلا فراهم می‌کنند. به همین دلیل جمهوری‌خواهان باز هم سعی می‌کنند علاوه بر برجسته کردن شکست‌های دولت بایدن به نوعی ترامپ را گزینه بالقوه خود برای انتخابات ۲۰۲۴ مطرح کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روسیه ونزوئلا آمریکا جو بایدن دونالد ترامپ حزب جمهوریخواه آمریکا حزب دموکرات آمریکا انتخابات ریاست جمهوری جمهوری خواهان ایالات متحده دموکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)

صندوق بین‌المللی پول (IMF) پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) خود را برای سال 2024 منتشر کرده است و در حالی که پیش‌بینی می‌شود میانگین رشد جهانی در رقم 3.2 درصد ثابت بماند، غالب کشورهای مختلف بزرگ شاهد کاهش رشد خواهند بود. 

به گزارش عصرایران، جدول زیر پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی 2024 را با استفاده از داده‌های چشم‌انداز اقتصاد جهانی 2024 صندوق بین‌المللی پول برای کشورهای عضو "جی هفت" (7 کشور صنعتی جهان) و "بریکس" به همراه عربستان سعودی که هنوز در حال بررسی دعوت برای پیوستن به این بلوک است، نشان می‌دهد.

تنها 3 کشور دعوت شده یا عضو بریکس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی شان در سال 2024 بالاتر از سال گذشته( 2023) پیش بینی شده است.

پیش‌بینی می‌شود چین و هند در سال 2024 نرخ رشد نسبتا بالای 4.6 درصد و 6.8 درصد را حفظ کنند، اما در مقایسه با سال قبل، رشد چین 0.6 درصد کمتر خواهد بود در حالی که هند یک درصد کمتر است.

از سوی دیگر 4 کشور صنعتی عضو "جی7 "سریع‌تر از سال گذشته رشد خواهند کرد، که شامل آلمان می‌شود که از رشد منفی منفی 0.3 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2023 به رشد 0.2 درصد در سال 2024 خواهد رسید.

رشد اقتصادی ایران نیز که با تخمین صندوق بین المللی پول در سال 2023 بالغ بر 4.7 درصد بود در سال 2024 بیش از یک درصد کاهش یافته و به 3.3 درصد خواهد رسید. 

رشد 4 برابری بریکس نسبت به کشورهای جی7

علیرغم پیش‌بینی‌های رشد کمتر در سال 2024 نسبت به سال 2023، کشورهای بریکس همچنان پیش‌بینی میانگین رشد قابل توجه بالاتری (3.6 درصد ) در مقایسه با میانگین 1 درصدی جی هفت دارند. به عبارت دیگر میانگین رشد  اقتصادی کشورهای بریکس نزدیک به 4 برابر کشورهای جی 7 است.

در حالی که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای جی 7 حدود 15 تریلیون دلار بیشتر از کشورهای بریکس است، با تداوم نرخ رشد بالاتر و پتانسیل برای اضافه کردن اعضای بیشتر، به نظر می رسد بریکس از نظر اندازه اقتصادی در عرض 2 دهه از جی 7 پیشی خواهد گرفت.

گسترش اخیر بریکس اندکی با تردید مواجه شده است، زیرا "خاویر مایلی" رئیس جمهوری تازه منتخب آرژانتین پیوستن به این بلوک را رد کرده و عربستان سعودی تصریح کرده که این کشور همچنان در حال بررسی دعوت خود است و هنوز به بریکس نپیوسته است.

با وجود این، "نالدی پاندور" وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در فوریه گذشته به خبرنگاران گفت که 34 کشور مختلف برای پیوستن به بلوک رو به رشد بریکس درخواست ارسال کرده اند.

تصمیم گیری درباره پیوستن اعضای جدید به بریکس احتمالا همزمان با اجلاس سران بریکس 2024 که 22 تا 24 اکتبر در شهر کازان روسیه برگزار می شود، اعلام خواهد شد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۱۰ کشور جهان که بیشترین رشد اقتصادی را داشتند / برگ برنده نفت و گردشگری

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام