Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@20:48:50 GMT

چه کسانی در برابر کرونا مصون هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۹۵۹۷

چه کسانی در برابر کرونا مصون هستند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، یافته‌های آژانس امنیت سلامت بریتانیا نشان می‌دهد ۲ دوز واکسن کرونا به همراه عفونت قبلی به‌ طور قابل‌توجهی هم ابتلا به بیماری کرونا علامت‌دار و هم کرونا بدون علامت را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

ماسک زدن احتمال انتقال کرونا را به شدت کاهش می‌دهد

نتایج تحقیق ۳۵ هزار کارمند بهداشتی نشان داد افراد واکسینه نشده که مبتلا به کرونا بودند، سه تا ۹ ماه بعد از ابتلا محافظت ۸۵ درصدی در برابر کرونا ایجاد کردند اما این میزان ۱۵ ماه پس از ابتلا به ۷۳ درصد کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقایسه با کسانی که نتیجه آزمایش آنان مثبت بود، سه تا ۹ ماه بعد ۹۱ درصد محافظت در برابر ویروس کرونا داشتند و این محافظت به میزان ۹۰ درصد ۱۵ ماه پس از ابتلا به کرونا همچنان پایدار بود.

این تحقیق توسط دکتر سوزان هاپکینز، مشاور پزشکی آژانس امنیت سلامت بریتانیا، انجام شده است.

یافته‌ها نشان می‌دهد ۲ دوز واکسن و عفونت قبلی در مقایسه با عفونت قبلی تنها به‌ طور قابل‌ توجهی موارد علامت‌دار و بدون علامت را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه افراد دریافت کننده ۲ دوز واکسن یک سال پس از عفونت محافظت بیشتری در برابر ویروس دارند.

اُمیکرون ایمنی جمعی ایجاد می‌کند؟

ویروس‌شناسان آفریقای جنوبی اعلام کردند ویروس کرونا به دلیل قابلیت انتقال بالای آن می‌تواند به ایجاد ایمنی جمعی در جوامع کمک کند.

با توجه به داده‌های علمی جمع‌آوری شده طی دوره ۵۰ روزه پس از شناسایی این سویه در آفریقای جنوبی و بوتسوانا، اُمیکرون به دلیل علائم خفیف‌تر و میزان مرگ‌ومیر کمتر با سایر سویه‌های کرونا متفاوت است.

گرت ون زیل، استاد گروه ویروس‌شناسی پزشکی دانشگاه استلنبوش آفریقای جنوبی، گفت: سویه اُمیکرون نسبت به سایر سویه‌ها کمتر کشنده است زیرا علائم خفیف‌تری ایجاد می‌کند و به دلیل قابلیت انتقال بالا می‌تواند به ایجاد ایمنی جمعی کمک کند؛ همانطور که در افراد بهبودیافته از ویروس کرونا و دریافت‌کنندگان واکسن مشاهده شده است.

وی با اشاره به اینکه ایمنی جمعی بر روند بیماری همه‌گیر تاثیر دارد، بیان کرد: اُمیکرون ایمنی نسبتا بالایی در برابر انواع دیگر مانند دلتا ایجاد می‌کند.

ون زیل تاکید کرد: تصور اینکه اُمیکرون آخرین سویه ویروس کرونا باشد، تصوری واهی است اما می‌تواند به یک الگوی بومی تبدیل شود؛ یک بیماری زمانی بومی در نظر گرفته می‌شود که به‌ طور منظم میان جمعیت‌های خاص یا در یک منطقه جغرافیایی خاص یافت شود.

استاد گروه ویروس‌شناسی پزشکی دانشگاه استلنبوش آفریقای جنوبی با بیان اینکه ویروس کرونا در درازمدت به گسترش خود ادامه خواهد داد، بر اهمیت حفاظت از افراد پرخطر مانند جمعیت سالمندان تاکید کرد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1126106 برچسب‌ها کرونا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا آفریقای جنوبی ویروس کرونا ایمنی جمعی ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۹۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!

ایسنا/البرز یک مدرس و پژوهشگر معماری گفت: ویلاسازی در استان البرز به نحوی سرعت گرفته که حتی در نقاطی که از نظر معماری و آب و هوا سنخیتی برای ساخت ویلا ندارد، شاهد رشد ساخت و ساز هستیم. نمونه این موضوع در مناطقی از ماهدشت کرج است که درخت و رودخانه‌ای ندارد ولی با ایجاد فضای سبز مصنوعی، شهرک‌سازی ویلایی را شاهد هستیم.

علی شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر مطلب فوق ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

این مدرس دانشگاه درباره چگونگی حفظ بافت روستایی اظهار کرد: خوشبختانه غالب روستاها شامل طرح هادی هستند و توسط بنیاد مسکن در قالب طرح هادی الزاماتی برای رعایت نوع ساخت و ساز و بازسازی به سبک روستایی وجود دارد. ممکن است در تمام روستاها این ضوابط رعایت نشود اما در بیشتر روستاها این معیارها را داریم.

وی افزود: به عنوان مثال در روستاهای نمونه گردشگری که در مرکز توجه هستند، در حفظ بافت بومی و روستایی بهتر عمل شده است. ولی جاهایی که از تمرکز خارج بوده و نظارت کمتر بوده موارد نقض دیده می‌شود و توجه به مصالح بومی و فرم ساخت که منطبق با معماری بومی منطقه باشد وجود ندارد. نمونه این امر هم می‌توان به منطقه ماهدشت و یا در کردان که عیناً مشخص است، اشاره کرد.

شجاعی ادامه داد: اما در روستاهایی که به عنوان نمونه گردشگری انتخاب شده‌اند، قوانین بهتر اجرا شده و می‌بینیم که پایبندی به بافت روستا و نگهداری بافت روستایی بهتر رعایت شده است. اگر روی روستاها تمرکز داشته باشیم و پایبند به طرح‌های هادی باشیم، بیشتر می‌توانیم از بافت‌های بومی و با اصالت روستایی محافظت کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به ساخت‌وساز در مناطقی که درخت و رودخانه‌ ندارد، ادامه داد: اگرچه این ساخت و سازها باعث رونق شده و زمین‌هایی که کاربری خاصی نداشتند برای سکونت استفاده شده‌اند اما جنبه‌های منفی که در آینده تاثیرگذار است را هم به دنبال خواهد داشت. این رشد در ساخت و ساز موضوعات محیط زیستی و تبدیل اراضی باغی و زراعی به مسکونی را علی‌رغم موانع قانونی سختی که وجود دارد به دنبال داشته و در طولانی مدت به کشاورزی و محیط زیست صدمه می‌زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • پایان یک دهه قتل و تجاوز توسط 11 مرد خشن | این افراد خشن چه کسانی هستند؟
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟/ رقم احتمالی قبوض برق اعلام شد
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است