Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@02:17:12 GMT

(تصویر) کشف کلید معمای «نفرت انگیز» چارلز داروین!

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۰۱۸۱

(تصویر) کشف کلید معمای «نفرت انگیز» چارلز داروین!

فرارو- دیرینه شناسان در یک کشف جالب توجه، موفق به یافتن قدیمی‌ترین جوانه گل تاکنون شدند که در درون یک فسیل قرار دارد. اما جنبه جالب توجه‌تر این کشف این است که به باور بسیاری از دانشمندان این کشف می‌تواند پاسخی برای معمای مشهور به «نفرت انگیز» چارلز داروین باشد.

به گزارش فرارو، "راز نفرت انگیز" چارلز داروین تقریباً نماد تمام جنبه‌های منشأ و تکامل اولیه گیاهان گلدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، تاکنون هرگز تجزیه و تحلیل دقیقی از آنچه داروین به طرز وحشتناکی اسرارآمیز خوانده بود، انجام نشده است. برخلاف آنچه عموماً تصور می‌شود، معمای نفرت انگیز داروین هرگز ربطی به درک تاریخ تکاملی گیاهان گلدار نداشت. برای او همیشه این پرسش مطرح بود که اگر قدیمی‌ترین گل فسیلی، واقعاً مربوط به ۱۳۰ میلیون سال پیش باشد پس چگونه آنژیوسپرم‌ها تنها ۲۰ تا ۳۰ میلیون سال بعد شروع به تسلط بر اکوسیستم کردند؟ چگونه آن‌ها چنین تنوع عظیمی را به این سرعت تکامل دادند؟ این معمایی بود که داروین را بسیار آزار می‌داد، اما او هرگز پاسخ‌هایی را که می‌خواست پیدا نکرد.

اما اکنون به نظر می‌رسد که یافته‌های دیرینه شناسی در حال یافتن تکه‌های جدیدی از این پازل است. در سال ۲۰۱۶، دانشمندان چینی از کشف «گل کاملی» خبر دادند که قدمت آن به دوره ژوراسیک، یعنی بیش از ۱۴۵ میلیون سال پیش بازمی‌گردد. این گیاه فسیل شده که Euanthus نامیده می‌شود، نه تنها دارای گلبرگ بود، بلکه دارای کاسبرگ (نیکه برگی در پایه یک جوانه)، و همچنین دارای بخش‌های زایشی نر و ماده، از جمله تخمدانی شبیه به گل‌های امروزی بود.

در سال ۲۰۱۸ یک گل فسیل شده دیگر به نام نانجینگانتوس در چین پیدا شد که حدود ۱۷۴ میلیون سال قدمت داشت. مانند یک گیاه گلدار امروزی، دانه‌های این گل نیز کاملاً در یک تخمدان محصور شده بود. با این حال، همه گیاه شناسان متقاعد نشده اند که اینها، آنژیوسپروم‌های واقعی هستند. برخی استدلال می‌کنند که این گیاهان خیلی ابتدایی هستند که نمی‌توان آن‌ها را گل در نظر گرفت، در حالی که برخی دیگر فکر می‌کنند ساختار آن‌ها برای یک ژیمنوسپرم، یک نوع گیاه قدیمی با دانه‌های بسته و فاقد گل، مانند یک درخت مخروطی، بسیار پیچیده است.

جوانه گل فسیل شده جدید، که آن هم در چین پیدا شده و Florigerminis jurassica نامیده می‌شود، می‌تواند نشان دهنده یک مرحله انتقالی باشد که محققان به دنبال آن بوده اند. این گل در یک فسیل با قدمت بیش از ۱۶۴ میلیون سال پیش یافت شد و هنوز در شرایط عالی است. ساقه این گیاه نه تنها به یک جوانه گل، بلکه به یک میوه و یک شاخه برگدار نیز متصل است، سه داده‌ای که تاکنون بسیار نادر بوده است. در زیر، فلش به جوانه گل اشاره دارد، در حالی که بالا سمت راست بدن میوه را نشان می‌دهد و تصویر پایین سمت راست جوانه را نشان می‌دهد.

از آنجایی که گل‌ها ساختار‌های ظریفی دارند، یافتن آن‌ها در فسیل‌های قبل از کرتاسه بسیار دشوار است. تلاش‌های قبلی برای کشف منشاء گیاهان گلدار به عنوان «رکورد شکست ناپذیر» توصیف شده است. F. jurassica یک کشف بی نظیر است، زیرا مانند نانجینگانتوس، فقط به یک گل ختم نمی‌شود بلکه یک میوه را هم با خود دارد. میوه F. jurassica حتی بیشتر از این ایده را پشتیبانی می‌کند که این در واقع یک آنژیوسپرم اولیه است و نه یک ژیمنوسپرم. بدون شک، برخی از کارشناسان با نتایج این یافته جدید مخالفت خواهند کرد، اما نویسندگان فکر می‌کنند که نتایج تحقیق آنها، لزوم «بازنگری در مورد تکامل آنژیوسپرم» را تأیید می‌کند. اکنون مشخص شده است که آنژیوسپرم‌ها نه در ۱۳۰ میلیون سال پیش، بلکه بسیار قبل‌تر از آن در این سیاره حضور داشته اند و مسیر تکامل خود را طی می‌کردند. این بدان معناست که تکامل این گیاهان آنقدر هم که تاکنون تصور می‌شد، سریع صورت نگرفته است. این مطالعه در نشریه Geological Society منتشر شده است.

آنژیوسپرم‌ها گیاهان آوندی هستند که ساقه، ریشه و برگ دارند. بر خلاف ژیمنوسپرم‌ها مانند مخروطیان و سیکادها، دانه‌های آنژیوسپرم در گل یافت می‌شوند. تخم‌های آنژیوسپرم بارور می‌شوند و به دانه‌ای در تخمدانی که معمولاً در گل است تبدیل می‌شوند.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: فسیل فسیل نادر فسیل گل چارلز داروین میلیون سال پیش نفرت انگیز جوانه گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۰۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی

به گزارش تابناک، بانک مرکزی از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ اقدام به برگزاری ۱۰ دوره حراج سکه طلا در بستر مرکز مبادله کرده است. هدف بانک ‌مرکزی جهت برگزاری این سلسله حراج‌ها، ساماندهی وضعیت بازار طلا و سکه، مدیریت تقاضا در بازار سکه و جمع‌آوری بخشی از نقدینگی عنوان شده است.


به گزارش تجارت‌نیوز،با گذشت نزدیک به دو ماه از این اقدام، اکنون سکه‌ فروشان می‌گویند کیفیت سکه‌های حراج با سایر سکه‌های موجود در بازار تفاوت دارد. در همین راستا سهراب اشرفی کارشناس بازار طلا به تجارت‌نیوز گفت: «عیار تعیین‌شده برای تمام قطعات سکه‌ از سال ۱۳۰۸ که توسط بانک ملی ضرب می‌شد با عیار ۹۰۰ بود. تا سال ۱۳۳۹ که بانک مرکزی تاسیس شد این عیار حفظ شد و تا الان و در همه مقاطع، عیار سکه ۹۰۰ بوده است.»

وی تاکید کرد: «عیار تمام سکه‌های ضرب‌شده که در حراج عرضه شده نیز ۹۰۰ است و تفاوتی با سایر قطعات سکه ندارد، اما کیفیت ضرب سکه‌های جدید مقداری با سکه‌های قبل تفاوت دارد.»

اشرفی افزود: «این تفاوت کیفیت نیز احتمالا به خاطر مدل ضرب و یا دستگاه‌هایی که سکه‌های با آن ضرب شده است.»

اشرفی با بیان اینکه سکه‌فروشان خیلی راحت عیار پایین را تشخیص می‌دهند، خاطرنشان کرد: «کیفیت ضرب سکه‌های جدید مانند سکه‌های قبلی نیست، اما در خلوص طلا هیچ مشکلی وجود ندارد. تنها در کیفیت ضرب مقداری تفاوت وجود دارد که باید بانک مرکزی در این خصوص پاسخگو باشد.»

این کارشناس بازار طلا گفت: «این تفاوت کیفیت باعث شده است قیمت سکه‌های حراج‌شده مقداری از قیمت سایر سکه‌ها پایین‌تر باشد، زیرا وقتی سکه‌فروش خریدار نباشد، قیمت این نوع سکه‌ها پایین می‌آید.»

گفتنی است اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران نیز تاکید کرده است: «سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام‌سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند و همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.»

وی افزوده است: «سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا(ع) است.»

به گفته بالسینی، طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا(ع) است؛ عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است.

بر این اساس، عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است.

دیگر خبرها

  • کشف فسیل دست نخورده یک گونه کانگوروی عجیب
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • پروانه با الگوی منحصر به فرد را پیدا کنید (معمای تصویری)
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)
  • خاطرات خنده دار بهرام افشاری در برنامه مهران مدیری (فیلم)
  • وضعیت خراب داروین نونیز و نیکولاس جکسون در گلزنی و تمام کنندگی به روایت انیمیشن بلیچر ریپورت / فیلم
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • ببینید | روش جالب یک معلم برای آموزش مفهوم فسیل به دانش آموزان ابتدایی
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی