Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مهاجری؛ برجام ۲۰۱۵ پشتوانه بزرگ مردمی داشت. حسن روحانی توانسته بود میلیون‌ها ایرانی حتی مخالف خود را با آن همراه کند و حتی در انتخابات ۱۳۹۶ با همه تلاش‌های جناح اصولگرا، کرسی ریاست‌جمهوری را با قدرت در اختیار خود نگه دارد. برجام با وجود همه سم‌پاشی‌های #مااصولگراها، توانست زنجیر تحریم را برای مدتی از پای اقتصاد ایران باز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غول نومیدی را برای مدتی توی شیشه حبس کند و لبخند را بر لبان اقشار مختلف مردم بنشاند. منهای کسانی که توفیق برجام، بسان بغضی نهفته در گلوی‌شان، راه را بر تنفس راحت بسته بود، هوایی تازه برای خلق‌الله فراهم شده بود. آحاد جامعه ـ غیر از #مااصولگرا‌ها ـ هرگز چنین احساسی نداشت که استقلال و عزت و شرف ایران را فروخته‌ایم. برداشت عمومی این بود که برای آرامش ملت، قدمی برداشته شده است.

بعد از توافق برجام، رقابت خارجی‌ها بر سر سرمایه‌گذاری در داخل ایران شروع شد. امریکایی‌ها، اروپایی‌ها و شرقی‌ها (ژاپن) توی صف ایستادند. سرمایه‌گذاری خارجی، امنیت می‌آورد. این یک واقعیت عینی است. اگر فرصت دوره اوباما را نسوزانده بودیم، میلیارد‌ها دلار سرمایه خارجی کف اقتصاد ایران را پوشانده بود و روی کار آمدن ترامپ هم نمی‌توانست زیان چندانی به برجام وارد کند.

شرکت‌های سرمایه‌گذار چندملیتی به عنوان بخش خصوصی، فشارشان قوی‌تر و ژرف‌تر از اراده ترامپ بود و او را به‌طور کامل مبسوط‌الیه نمی‌گذاشت. اخم ما به سرمایه‌گذاری خارجی، مدت‌ها قبل از رییس‌جمهور شدن ترامپ اتفاق افتاد و در واقع، خودمان بودیم که پیش و بیش از او به برجام لگد زدیم...

البته که تحریم‌های وضع شده توسط او به غیرانسانی‌ترین شکل انجام شد و ایران را دچار مشقت‌های زیادی کرد. حالا، اما مذاکرات برجام ۱۴۰۰ قرار است توسط دولت اصولگرای رییسی دنبال شود. درست است که این دولت نه ظریف دارد و نه عراقچی، اما می‌خواهد همه مزیت‌های گذشته را به دست آورد و چیز‌هایی هم به آن بیفزاید.

این رویکرد را باید به فال نیک گرفت و از تیم مذاکره همه گونه حمایت کرد. با این حال، یکی از خدمت‌هایی که می‌توان و باید به تیم جدید کرد، منطقی کردن انتظارات است. یعنی توقعات مردم را مانند دوره روحانی و ظریف بالا نبرد و دولت رییسی را در برابر هجوم مطالبات قرار نداد.

در برجام ۱۴۰۰ حتی در صورت رفع تحریم‌ها، صادرات نفتی ایران به میزان گذشته نخواهد رسید، دلیلش روشن است. ۶ ـ ۵ سال پیش نیاز به نفت ایران بسیار بالا بود، اما بعد از شکست برجام، نفت‌داران منطقه به‌ویژه عربستان، کمبود بازار را پوشش دادند و حالا دیگر مشتری به اندازه چند سال قبل موجود نیست مگر اینکه بپذیریم نفت را به تک خریدار (واسطه‌های طماع و سودجو) به زیر قیمت بفروشیم.

به علاوه، بعید و نزدیک به محال است که غربی‌ها به اندازه چند سال قبل، شوق به سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشند. آن‌ها هم برخی کشور‌های منطقه را ترجیح داده‌اند و پول‌های‌شان را در آنجا خرج می‌کنند. می‌ماند چین که البته فعلا آن را هم باید غنیمت شمرد. مزیت دیگر برجام ۱۴۰۰ برداشته شدن تحریم صادرات است و عملا می‌تواند ایران را در جایگاهی قرار دهد که بتواند محصولاتش را در بازار عرضه ـ تقاضا به مطلوب‌ترین قیمت بفروشد.

اگر قصه FATF حل شود ـ که ظاهرا چنین قراری هست ـ این مزیت می‌تواند حال اقتصاد را تا اندازه‌ای خوش کند. برگشت دادن پول‌های بلوکه شده هم مزیت بعدی است که می‌تواند خبری خوشایند باشد. همین‌ها البته مزیت‌های کمی نیست و اگر اقتصاد را درست مدیریت کنیم، می‌توانیم به منافع بالاتری خوش‌بین باشیم. اما در حال حاضر نباید انتظارات را لااقل در کوتاه‌مدت بالا برد. در میان‌مدت هم باید به عملکرد قدرتمندانه دولت سیزدهم در عرصه اقتصادی و روابط بین‌المللی امیدوار بود؛ و آدمی به امید زنده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: محمد مهاجری اصولگرایان برجام سرمایه گذاری برجام ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با تشدید احساسات نزولی در رمزارزهای اصلی، سرمایه‌گذاران توجه خود را به آلت‌کوین‌ها جلب کرده‌اند تا از فرصت‌های سودآوری بهره ببرند.

براساس گزارش تجارت‌نیوز، با کاهش جزئی بیت‌کوین (BTC) و وضعیت بی‌تغییر اتر (ETH) در حدود ۳,۱۰۰ دلار، بازار ارز دیجیتال همچنان در شرایط نوسانی باقی می‌ماند.

بررسی بازار ارز دیجیتال

بیت‌کوین (BTC) اخیراً زیانی در حدود یک درصد دیده و کمی پایین‌تر از سطح ۶۴ هزار دلار در نوساناست. در همین حال، چشم‌انداز اقتصاد کلان به چالش‌هایی در دارایی‌های رمزارزی اشاره دارد، با این حال دلار آمریکا و بازدهی اوراق قرضه دولتی ایالات متحده در نزدیکی بالاترین سطوح چند ماه اخیر خود معامله می‌شوند.

آلت‌کوین‌ها در رادار سرمایه‌گذاران

با وجود شرایط حاکم بر بازار، تحلیلگران چندین آلت‌کوین را که نشانه‌هایی از پتانسیل کسب سود نشان می‌دهند شناسایی کرده‌اند:

لایت‌کوین (LTC)

لایت‌کوین (LTC) در برابر روند نزولی بازار مقاومت نشان داده است و بالاتر از میانگین متحرک ۲۱ روزه (۲۱DMA) خود معامله می‌شود. این ارز دیجیتال افزایش بیش از ۲۵ درصدی را از کف ماهانه قبلی خود ثبت کرده است. لایت‌کوین در حال حاضر در حدود ۸۸ دلار معامله می‌شود، LTC به عنوان یکی از برترین‌ها در ۲۴ ساعت گذشته شناخته شده است. با احتمال شکست قیمت به بالای محدوده تاریخی و رسیدن به ۳۰۰ دلار، این ارز دیجیتال درصدد بازگشت به بالاترین سطح چندساله خود است.

نئو (NEO)

نئو (NEO)، رمزارز بلاک‌چین قرارداد هوشمند NEO، عملکرد چشمگیری نشان داده و با افزایش پنج درصدی در ۲۴ ساعت گذشته به سطح ۲۰ دلار رسیده است. این رمزارز با اینکه بسیار پایین‌تر از اوج‌های ۲۰۲۱ خود است، به‌ طور تاریخی، نئو بازه‌های زمانی دارد که قیمت رالی‌های نمایی از سطوح فعلی خود تجربه است. این مساله می‌تواند فرصتی برای سود قابل توجه سرمایه‌گذاران در بازار صعودی فعلی باشد.

اتریوم کلاسیک (ETC)

اتریوم کلاسیک (ETC)، نسخه بدون فورک بلاک‌چین اتریوم اصلی، پیشرفت‌هایی را به سمت بهبود پس از دوره رکود نشان می‌دهد. ETC با افزایش چهار درصدی در ۲۴ ساعت گذشته، در نزدیکی ۲۸ دلار معامله می‌شود و هدف آن شکست به بالای منطقه مقاومتی ۲۸-۲۹ دلار است. هرچند اتریوم کلاسیک یک سرمایه‌گذاری ریسکی تلقی می‌شود، پتانسیل آن برای کسب سود نمایی نباید نادیده گرفته شود، به‌ویژه زمانی که هیجان بازار و FOMO رفتار غیرمنطقی سرمایه‌گذاران را به همراه داشته باشد.

نتیجه‌گیری

با وجود شرایط چالش‌برانگیز بازار، آلت‌کوین‌هایی مانند لایت‌کوین (LTC)، نئو (NEO) و اتریوم کلاسیک (ETC) فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال پتانسیل کسب سود در شرایط نوسانی بازار هستند، ارائه می‌دهند.

227217

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900691

دیگر خبرها

  • ببینید | دعوای فیتیله‌ای‌ها با مجید قناد بالا گرفت؛ پاسخ محمد مسلمی به آقای مجری
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!