Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@04:00:58 GMT

موانع شاد زیستن نوجوانان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۱۳۳۱

موانع شاد زیستن نوجوانان چیست؟

عضو شورای نظام روانشناسی استان اصفهان سهم عمده شادی را درونی و یکی از هیجان‌ها و عواطف لازم برای نوجوانان دانست و هفت مانع برای شاد زیستن نوجوانان را تشریح کرد.

محسن لعلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص ابعاد شادی در زندگی نوجوانان، اظهار کرد: شادی یکی از هیجان‌ها و عواطف لازم برای نوجوانان است، شادی دارای سه ویژگی ذاتی شناختی (رضایت‌مندی از زندگی)، احساسی عاطفی، حس خوشحالی از زندگی و نداشتن عواطف منفی مثل غم، افسردگی و پرخاشگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده شادی درونی است

وی با بیان اینکه سهم عمده شادی درونی است و نباید منتظر بود تا شادی را به ما تقدیم کنند، اضافه کرد: عامل ایجاد شادی درونی است و گاهی اوقات افرادی را می‌بینیم با وجود داشتن آسایش و مادیات، رضایتمندی درونی از زندگی ندارند، بنابراین داشتن رفاه نسبی عامل کافی برای شادمانی نیست، انسان‌ها در زندگی برای شاد بودن نیازمند حداقل‌ها و استانداردهای لازم هستند و اگر از نظر مالی مشکلاتی داشته باشند نمی‌توانند شادمان زندگی کنند اما در کنار مادیات رضایت درونی از زندگی هم بسیار مهم است.

این مدرس دوره‌های تخصصی روانشناسی تاکید کرد: وقتی نوجوان سه عامل هدف، انگیزه و برنامه را در زندگی دارد و متناسب با این سه عامل در زندگی خوب پیش می‌رود به طور یقین نوجوان شادی هم خواهد بود، شادی تنها به معنای مرتب خندیدن، شوخی کردن و قهقهه زدن نیست یکی از مؤلفه‌های ظاهری شادی انجام این حرکت‌ها است، اما نکته حائز اهمیت اینکه آیا این گروه از افراد به طور شناختی و ذاتی هم شاد هستند.

لعلی در خصوص موانع شادی نوجوان تصریح کرد: منفی‌گویی و ناسپاسی مانعی برای شادمانی است، باید آنها یاد بگیرند با حداقل‌های زندگی هم می‌توانند شاد باشند بسیاری از اوقات حداقل‌های زندگی هم موجب احساس شادی در بین جوانان می‌شود، ناامیدی دومین مانع شادی نوجوانان است و راهکار امید داشتن است اما این به این معنا نیست که نوجوان مرتب به خود القا کند که روز خوبی دارد امید داشتن مبتنی بر انگیزه هدف و برنامه در زندگی است.

وی افزود: سرکوب کردن احساسات سومین مانع شادی در بین نوجوانان است باید آنها بیاموزند نباید احساسات را در وجودشان سرکوب کنند، البته شادی به شکل مصنوعی خوب نیست برخی از افراد خنده‌های مصنوعی دارند باید احساس شادی درونی و همراه با رضایتمندی باشد.

عضو شورای نظام روانشناسی استان اصفهان گفت: نوجوانان برای بیان احساسات خود می‌توانند با دوستان یا پدر و مادر خود صحبت کنند یا اینکه احساسات خود را روی کاغذ بنویسند، بیان احساسات باعث می‌شود نوجوانان راحت زندگی کنند و معمولاً بیان احساسات در نوجوانان دختر نسبت به پسران بیشتر است.

نوجوان شاد ارتباطات خوب، سازنده و سالم دارد

وی خاطرنشان کرد: اگر برای پسران مشکلی پیش بیاید در درون خود سرکوب می‌شوند، اما دختران معمولاً با دوستان خود درد و دل می‌کنند، منزوی بودن مانع چهارم برای شادمانی نوجوانان است و داشتن ارتباطات اجتماعی نوجوانان بسیار مهم است، در حقیقت نوجوان سالم و شاد انسانی است که ارتباطات خوب، سازنده و سالمی دارد.

لعلی اضافه کرد: نوجوان شاد نوجوانی است که دوستان خوبی دارد و در فرایند دوست‌یابی والدین می‌توانند به نوجوان کمک کنند، نوجوانانی که مرتب استرس دارند و منزوی هستند نیازمند آموزش خودمراقبتی و مهارت‌های اجتماعی در زندگی هستند که بخشی از این آموزش‌ها به روانشناسان تخصصی مربوط است و بخشی به نوع آموزش‌های والدین وابسته است.

این مدرس دوره‌های تخصصی روانشناسی اظهار کرد: درگیر شدن در گذشته عامل پنجم است که باعث می‌شود نوجوانان دز زندگی شاد نباشند، اکثر روانشناسان عقیده دارند باید نوجوانان و بزرگسالان در زمان حال زندگی کنند تا شادمان باشند و تاکید دارند زمان حال را دریابید و استرس آینده را نداشته باشند.

وی تصریح کرد: امام علی (ع) می‌فرماید: «دل خودتان را بر اندوه آنچه از دست رفته و گذشته مشغول نسازید تا تو را از آنچه می‌آید غافل نسازد.» یعنی اگر افراد به گذشته خود وصل شدند شادمانی خود را از دست می‌دهند مثل اینکه من می‌توانستم «فلان مدرسه بروم و نرفتم»، «می‌توانستم این کار را بکنم و نکردم» و موارد دیگر، در گذشته ماندن و افسوس خوردن احساس شادمانی را از انسان سلب می‌کند.

بی تحرکی نوجوانان در اپیدمی کرونا و مشکلات خلقی

لعلی خاطرنشان کرد: راضی نگه داشتن همه دوستان و اطرافیان ششمین عاملی است که مانع شادی نوجوانان می‌شود، این تفکر غیرمنطقی است اگر نوجوان بخواهد همه اطرافیان را راضی نگه دارد یک فرد ناراضی به وجود می‌آید، یکی از اصول زندگی نوجوانان راضی نگه داشتن دیگران است، اما این موضوع باید شکل «برد برد» داشته باشد نه اینکه برای نوجوان شکل «برد باخت» داشته باشد و دوستان و اطرافیان را راضی نگه دارد و در نهایت خودش دچار صدمه و آسیب شود.

عضو شورای نظام روانشناسی استان اصفهان گفت: بی‌تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی و ورزش مانع هفتم بروز شادی در بین نوجوانان است و در دو سال اپیدمی کرونا نوجوانان به دلیل بی‌تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی دچار چاقی، مشکلات خلقی، ناشادمانی، رنجش، یکنواختی و رنجش شده‌اند و باید خانواده‌ها این مسئله و یافتن راه حل‌هایی برای افزایش شادی در بین نوجوانان را مورد توجه قرار دهند.

کد خبر 546429

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شادی و نشاط نوجوانان مهمترین علل شادی رفتار والدين بايدها و نبايدها مشاوره شادمانی نشاط اجتماعی شادی کردن شادی سالم نوجوان راه حل نهایی احساس ضعف نا امیدی خودمراقبتی مهارت آموزی مهارت های رفتاری سبک زندگی سالم اختلالات شخصیتی آموزش مهارت های زندگی خانواده نشاط و امید به زندگی اپیدمی کرونا کم تحرکی نشاط اجتماعی و پویایی نوجوانی نظام روانشناسی اصفهان شادی در ایران علت افسردگی نوجوانان افسردگی و کرونا دوری از افسردگی افسردگی کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شادی در بین شادی درونی راضی نگه برای شاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۱۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید

پانته‌آ رمضانی‌نژاد اظهار داشت:  علی خلیل طهماسبی که به سبب تصادف دچار مرگ مغزی و در بیمارستان لردگان بستری بود، با رضایت خانواده نیکوکار عمل جداسازی اعضا وی صبح امروز انجام شد.

وی ادامه داد: کبد و کلیه‌های این نوجوان لردگانی جداسازی و برای اهدا به بیماران در صف انتظار به شیراز ارسال شد.

بیشتر بخوانید

اولین اهدای عضو چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۳ همزمان با شب قدر رقم خورد

وی تصریح کرد: این چهارمین عمل اهدای عضو در سالجاری است.

رمضان‌نژاد از خانواده‌های ایثارگر اهدا کننده عضو بیماران مرگ مغزی قدردانی کرد و گفت: به منظور ترویج فرهنگ خداپسندانه اهدای عضو، علاقه‌مندان می‌توانند از طریق وبگاه skums.ac.ir نسبت به تکمیل "فرم عضویت در خانواده بزرگ اهداکنندگان عضو" اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • کسب دو مدال برنز توسط بوکسور‌های نوجوان قزوینی
  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • فرمولی برای اینکه در زندگی موفق باشیم
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است