Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ درحالی نرخ ابتلای روزانه رکورد یک ماه اخیر را شکست که کارشناسان براین باورند برای مدیریت بهتر همه‌گیری احتمالا باید به فکر تزریق دز چهارم واکسن باشیم. - اخبار استانها -

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، انتشار آخرین آمار نرخ ابتلای روزانه در کشور نشان داد که ویروس منحوس هنوز هم قابلیت غافلگیر کردن همه را دارد و نوع جهش یافته آفریقایی آن نیز می‌تواند بعد یک دوره آرامش بحرانی جدی برای کشور به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمارهای منتشر شده در بیست و هفتم روز از دی ماه 1400 نرخ ابتلای روزانه کرونا در سراسر کشور یکباره جهشی معادل 122.58 درصد به خود دید و رکورد تازه‌ای از نرخ ابتلا در یک ماه گذشته را به نام خود ثبت کرد آنهم درست زمانی که تمامی نمودارها حکایت از ادامه روند نزولی همه‌گیری داشتند.

البته نگرانی اصلی اینجاست که در ادامه این جهش نرخ ابتلای روزانه می‌بینیم نرخ بستری در مراکز درمانی نیز 74.22 درصد رشد داشته و همچنین نرخ فوتی‌ها هم در دوره یاد شده 11.11 درصد صعودی شده است.

غافلگیری اخیر فعالیت ویروس منحوس با توجه به ورود ویروس جهش یافته آفریقایی یا همان امیکرون باعث شد تا کارشناسان ضمن اعلام هشدار نسبت به احتمال بروز بحران در آینده نزدیک تاکید داشته باشند که برای مدیریت کم هزینه بحران با درنظر گرفتن دستاوردهای تزریق دز یادآور (سوم) بهتر است از همین امروز برای تزریق دز چهارم واکسن نیز برنامه‌ریزی کنیم تا نوروز 1401 را بتوانیم مدیریت مناسب داشته باشیم.

3 روزه یک خانواده مبتلا می‌شود

در همین حال، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اواخر هفته گذشته در گفت‌و گو با رسانه‌ها رسماً اعلام کرد: انتشار سویه امیکرون ویروس کرونا در ایران در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است.

یونس پناهی در ادامه  بیان کرد: شدت بیماری‌زایی امیکرون کمتر از سویه‌های قبلی ویروس کروناست ولی به معنی این نیست که رعایت‌ها کمتر شود چرا که اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی  را رعایت نکند، با ابتلای جمعیت بیشتر و مراجعه آنها به مراکز درمانی، معضلات جدی در رسیدگی به مبتلایان ایجاد خواهد شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ویروس کرونا در 2 سال گذشته جهش‌های مختلفی داشته ولی هم‌اکنون سویه امیکرون شایعترین ویروس جهش یافته کووید-19 در جهان و ایران است.

وی با اشاره به سرعت بالای انتشار سویه امیکرون ویروس کرونا گفت: در صورت عدم رعایت فرد مبتلا، در عرض 1.5 تا 3 روز کل اعضای یک خانواده آلوده و درگیر این ویروس می‌شود در حالی که در سویه‌های قبلی، میانگین زمان ابتلای اعضای خانواده فرد مبتلا حدود 10 روز بود.

دکتر پناهی با هشدار به افزایش احتمال ابتلای به سویه امیکرون کرونا در میان افرادی که واکسن نزده‌اند و یا بیماری زمینه‌ای دارند، اظهار کرد: کسانی که هر سه دُز واکسن را تزریق کرده‌اند، بیش از 90 درصد در برابر ابتلا و بستری این سویه ایمن هستند و در صورت ابتلا نیز شدت بیماری در آنها به شکل چشمگیری پایین است.

برنامه‌ریزی برای دز چهارم

در همین زمینه عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره لزوم تزریق دز چهارم واکسن تصریح کرد: هنوز اطلاعاتی درباره تزریق دز های چهارم به بعد وجود ندارد همچنین ایمنی واکسن های کرونا سطوح مختلف دارد و بسیاری از کشور ها به دز چهارم فکر کرده‌اند و بقیه کشورها در حال فکر کردن به آن هستند  اما در این باره باید منتظر شواهد علمی آینده باشیم.

پیام طبرسی با بیان اینکه چیزی که سازمان جهانی بهداشت به آن رسیده این که است که باید ایمنی بخشی جامعه نگه داشته شود و واکسیناسیون میزان بالایی داشته باشد، گفت: در فاز سوم 7 هزار و 700 نفر از افراد شرکت کننده در مطالعه واکسن اسپایکوژن دارای بیماری‌های زمینه ای بودند که نشان داد که این واکسن هیچ مشکلی برای آن‌ها ایجاد نمی‌کند و در سنین مختلف هم در این زمینه مشکلی ایجاد نشده است.

معاون وزیر بهداشت: 800 بیمار مبتلا به ‌امیکرون در ‌کشور شناسایی شد/ تزریق 120 میلیون دز واکسن کرونا تاکنون امیکرون خطری بیخ گوش مردم هرمزگان/مسئولان برای کنترل سفرها برنامه‌ریزی کنند شناسایی 4 نفر از مبتلایان به سویه امیکرون در البرز/ شیوه نامه‌های بهداشتی تشدید شود 11 مورد ابتلا به امیکرون در استان فارس شناسایی و تایید شد

استان بوشهر/ فوت ناشی از ویروس جهش یافته نداریم

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، وضعیت بیماران کرونایی استان را برشمرد و اظهار داشت: خوشبختانه در 21 روز گذشته فوتی ناشی از کرونا در استان گزارش نشد و شمار قربانیان این بیماری در این استان همچنان 2 هزار و 35 نفر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: هم اکنون 31 نفر در بخش کرونایی استان بوشهر بستری هستند که از این تعداد 3 نفر مبتلای قطعی و 5 نفر هم در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر بیان کرد: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 13 بیمار با بهبودی از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد، 5 مورد به کرونا مثبت قطعی، بوده است.

وی با بیان اینکه تاکنون 790 هزار نفر از جمعیت استان، دست‌کم یک نوبت واکسن کرونا تزریق کرده‌اند اضافه کرد: تاکنون بیش از  یک میلیون و 660 هزار نوبت واکسن در استان بوشهر تزریق شده و 790 هزار نفر از بوشهری‌ها دست‌کم یکی از نوبت‌های اول، دوم و یا سوم را دریافت کردند.

کشمیری با بیان اینکه مهم‌ترین واکسن در حال حاضر نوبت سوم است تأکید کرد: تاکنون 160 هزار نفر در استان این نوبت واکسن را دریافت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: در حوزه دانش‌آموزی هم 83.5 درصد از دانش‌آموزان بالای 12 سال حداقل یک نوبت واکسن و 69.2 درصد هر دو نوبت واکسن را تزریق کرده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه بیماری کرونا در حال حاضر تحت کنترل است گفت: البته سیر نزولی ابتلا و بستری‌های کرونایی که از اواخر مرداد ماه امسال آغاز و اکنون متوقف شده است.

وی وضعیت ابتلا به سویه امیکرون را برشمرد و خاطر نشان کرد: تاکنون 13 نفر به بیماری امیکرون مبتلا و به‌صورت سرپایی درمان شده‌اند و تاکنون فوت هیچ بیمار امیکرونی در استان بوشهر ثبت نشده است.

استان خراسان رضوی/ افزایش انجام تست‌های پی‌سی‌آر

 محمدحسن درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: روند مراجعات روزانه به مراکز منتخب کرونا همان 6 هزار نفر در هر هفته بوده و افزایش نداشته، اما میزان تست PCR مثبت از 4 به 6 درصد و میزان تست رپید مثبت 2.5 به 3.5 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: عمده موارد مثبت، واکسن نزده‌ها و افرادی بودند که دُزهای دوم و سوم را به تأخیر انداخته‌اند و عمده افراد مبتلا، بستری و بدحال در بیمارستان‌ها هم واکسینه نشده‌ها و موارد به تأخیر افتاده هستند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مردم هشدارها و آسیب‌های موج ششم بحران کرونا و ویروس اومیکرون را جدی بگیرند تصریح کرد: کوچکترین علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا را باید جدی گرفت و بلافاصله به پزشک مراجعه شود،  تا با تشخیص درست درمان به‌موقع آغاز شود و از تکثیر و انتقالش به دیگران جلوگیری شود.

درخشان با ذکر این نکته که اعیاد میمون و مبارک ولادت حضرت زهرا(س) و همچنین ولادت‌های فرخنده ماه رجب را در پیش داریم و همه ساله در این مناسبت‌ها محافل جشن و شادی و مجالس عروسی زیادی برپا می‌شود، تأکید کرد: خواسته ما از مردم این است که امسال و در شرایط کنونی از برگزاری اینگونه محافل و مجالس خودداری کنند تا خدای نکرده به واسطه حضور نابه‌جا و بی‌موقع شادی‌ها به غم‌ها تبدیل نشود.

وی ادامه داد: همچنین بابت تجمع بی‌مورد در بازاها و پاساژها و شلوغی‌های کاذب ایجاد شده در مکان‌های مختلف هم به‌شدت نگرانیم، ضمن اینکه باید با توجه به بازگشایی و فعالیت حضوری مدارس و دانشگاه‌ها نکات بهداشتی در مکان‌های آموزشی بیش از پیش رعایت شود.

درخشان با اشاره به اینکه از اوایل بهمن ماه امسال وضعیت نامناسب کرونایی و آغاز موج ششم بحران کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی پیش بینی شده است، بیان کرد: اگر می‌خواهیم که این مشکلات در شهر، استان و کشور ما نباشد باید دُز سوم را هرچه سریع‌تر دریافت کنیم و اگر هم دُزهای اول، دوم و سوم را به دلایلی به تأخیر انداخته‌ایم هرچه زودتر جهت دریافت آنها اقدام کنیم و در کنار آن خود را ملزم به استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی بدانیم.

استان اصفهان/ 2 کودک به ویروس جهش یافته مبتلا شدند

پژمان عقدک در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به وضعیت کرونا در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار داشت: در 24 ساعت گذشته 166 مورد مثبت ابتلای قطعی گزارش شده است.

وی افزود: در همین بازه زمانی 70 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بستری شدند و با ترخیص 72 بیمار، مجموع بیماران بستری به242 مورد رسیده که 28 نفر آنها در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه خوشبختانه آمار مرگ و میر هم سیر نزولی داشته، گفت: در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی در اثر ابتلای مشکوک به کرونا یک نفر و قطعی صفر نفر گزارش شده است.

عقدک تصریح کرد: تا روز گذشته بر اساس آخرین آمار 172 مبتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان شناسایی و 14 نفر بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه 24 مورد بیماران کرونایی سویه جدید دارای بیماری زمینه‌ای بودند، اظهار داشت: 12 نفر سابقه سفر خارجی طی دو هفته اخیر، دو نفر بین 8 تا 10 سال، 146 نفر بین 18 تا 60 سال، 24 نفر بالای 60 سال به ا میکرون مبتلا شدند.

وی ادامه داد:  طبق گزارش اعلام شده 30 نفر سه نوبت واکسن، 113 نفر دو نوبت، 15 نفر یک نوبت، 12 نفر واکسن نزده و 2 نفر زیر سن واکسن به ا میکرون مبتلا شدند.

عقدک خاطرنشان کرد: آخرین آمار ابتلای قطعی ا میکرون در مراکز علوم پزشکی اصفهان به تفکیک شهرستان‌ها از این قرار است: 91 مورد در اصفهان، 7 مورد در فلاورجان، 6 مورد در خمینی‌شهر، 14 مورد در مبارکه، شهرضا 5 مورد و 2  نفر هم در بویین میاندشت، 21 مورد در نجف آباد، 8 مورد شاهین شهر، 4 مورد اردستان، 5 مورد چادگان، 4 مورد نطنز، یک مورد نایین، یک مورد تیران،  یک مورد سمیرم و یک مورد لنجان و یک مورد خارج استان مبتلا شدند.

درحال تکمیل...

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن برکت واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی نرخ ابتلای روزانه علوم پزشکی اصفهان ویروس جهش یافته سویه امیکرون استان بوشهر ویروس کرونا نوبت واکسن مبتلا شدند روز گذشته نرخ ابتلا ا میکرون دز چهارم هزار نفر تزریق دز تزریق د یک مورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازدیلی میل، به زودی وصله هایی کوچک جایگزین تزریق واکسن برای کودکان می شود. پزشکان امیدوارند این گزینه های بدون درد جایگزین تزریق واکسن با سرنگ شوند تا به این ترتیب والدین بیشتری به واکسینه کردن فرزندانشان ترغیب و از شیوع بیماری های مذکور جلوگیری شود. نیازی نیست وصله های گفته شده توسط پرسنل پزشکی آموزش دیده به بدن کودکان منتقل شوند.

آنها به نام وصله های میکروآرایه نیز معروف هستند به وسیله مجموعه ای از برجستگی های میکروسکوپی که به لایه رویی پوست نفوذ می کنند، دارو را به بدن می رسانند و دیگر نیاز به تزریق نیست.

از سوی دیگر واکسن های مایع حتما باید در یخچال نگهداری شوند و پرسنل آموزش دیده آنها را تزریق کنند و در کنار این موارد باید ایمنی و دور انداختن سرنگ ها نیز در نظر گرفته شود. اما وصله های جدید در مقابل حرارت مقاوم هستند، حمل ونقل آنها ساده تر است و انتقال آنها به بدل به آموزش کمی نیاز دارد. طبق نتایج تحقیق که در نشریه لنسنت منتشر شده، این امر سبب می شود انتقال واکسن به مناطق دور افتاده در انگلیس و همچنین سراسر جهان ساده تر باشد.

در آزمایش مذکور ۱۲۰ کودک ۹ تا ۱۰ ماهه، ۱۲۰ کودک نوپا ۱۵تا ۱۸ ماه و ۴۵ بزرگسال ۱۸تا ۴۵ ساله در گامبیا شرکت کردند. وصله ریز سوزن که روی بازوی آنها قرار گرفت واکنش ایمنی در بدنشان ایجاد کرد به اندازه واکنش ایمنی حاصل از تزریق واکسن های معمول قدرتمند بود.

آزمایش انتقال یک دوز از واکسن به وسیله وصله ریز سوزن نشان داد از هر ۱۰ کودک بیش از ۹ نفر در مقابل ابتلا به سرخک محافظت و تمام نوزادان پس از دریافت درمان در مقابل سرخجه نیز ایمن شدند.

کد خبر 6093759 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • شمس‌ آذر به دنبال طلسم‌شکنی مقابل پیکان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان