Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@12:09:56 GMT

لامپ ال ای دی

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۳۳۹۲

لامپ ال ای دی

 

در اوایل دهه 1960 میلادی اولین مدل از لامپ ال ای دی تولید شد ، که این لامپ ها در نمونه های اولیه، محدود به فرکانس های پایین و رنگ نور مایل به قرمز بودند. این لامپ برای اولین بار در سال 1994 توسط شرکت نیکیا تولید شد. پس از اختراع  لامپ ال ای دی ، به دلیل بازدهی نوری بالا ، تاثیر بسیار زیاد در صرفه جویی انرژی ، ایمنی بالا، گرمای کم ، عدم آلودگی زیستی و محیطی، عمر طولانی و اقتصادی بودن ، لامپ ال ای دی در برنامه روشنایی بسیاری از جوامع و دولت ها مورد استفاده گسترده قرار گرفته است و قیمت لامپ ال ای دی تنها نکته ای بود که برای مصرف کنندگان این تکنولوژی جدید مطرح و مهم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا بکارگیری لامپ ال ای دی به منظور جایگزینی منابع روشنایی سنتی در طولانی مدت، تاثیر بسیار زیادی در میزان مصرف و هزینه انرژی گذاشته و برای کاربران بسیار مرقون به صرفه بوده است.

در حال حاضر کمبود انرژی در کشورها و پیدا کردن راه حل مشکلات تامین انرژی در آینده ، به یک اولویت اصلی برای دولت های مختلف تبدیل شده است. در گذشته و قبل از اختراع لامپ ال ای دی ، انواع مختلفی از منباع نوری جهت روشنایی مورد استفاده قرار می گرفت، که می توان از عمومی ترین آنها به لامپ رشته ای ، لامپ فلورسنت (کم مصرف) و لامپ متال هالید اشاره کرد، که این سه دسته از منابع روشنایی به عنوان کارآمدترین لامپ ها قبل از ال ای دی بشمار می آمدند.

انواع لامپ ال ای دی

لامپ ال ای دی در انواع مختلفی عرضه و تولید میشود، که می توان آنها را به چهار دسته از جمله ال ای دی حبابی، ال ای دی فیلامنتی، هالوژن ال ای دی و ال ای دی تیوبی تقسیم کرد. لامپ ال ای دی حبابی با این هدف تولید و عرضه شده تا جایگزین مناسبی برای لامپ های رشته ای قدیمی و پرمصرف باشد، و در دو مدل سرپیچ E27  و سرپیچ E14 تولید میشود، که به راحتی جایگزینی برای لامپ های شمعی قدیمی و رشته ای میشوند. پاور ال ای دی ها از پرکاربردترین ال ای دی هایی هستند که تا کنون در صنایع روشنایی کاربرد داشته اند، از آنها در تولید پرژکتورهای روشنایی، وال واشرها و چراغ های خیابانی و ... اشتفاده میشود. چراغ هایی که از پاور ال ای دی بهره میبرند گزینه مناسبی برای نورپردازی و روشنایی فضاهای موضوعی و با کاربری خاص هستند.

 لامپ های فیلامنتی ال ای دی یکی از جذابترین انواع ال ای دی هستند که برای فضاهای دکوراتیو بسیار مناسب هستند. این مدل از ال ای دی ها با در نظر گرفتن زیبایی لامپ های رشته ای و همچنین کاربری و طول عمر لامپ ال ای دی طراحی و تولید شده اند. همچنین لامپ ال ای دی هالوژنی برای جایگزینی لامپ های هالوژن قدیمی و پرمصرف با حرارت بالا تولید شده اند که در دو مدل COB  و SMD عرضه میشوند و جهت روشنایی فضاهایی که نیاز به نور متمرکز دارند کاربرد دارند. در آخر هم لامپ ال ای دی تیوبی را میتوان براحتی جایگزین لامپ های فلورسنت مهتابی قدیمی کرد، که دقیقاً با همان کاربری اما با میزان مصرف انرژی بسیار پایین تر از مدل فلورسنت و ظاهری زیباتر از آنها میتوان از آنها استفاده کرد.

کاربردهای مختلف لامپ ال ای دی

از آنجا که درایور لامپ ال ای دی دارای ویژگی های مدار ساده ، منبع تغذیه مثبت و منفی ، راندمان بالا و اندازه کوچک است ، به طور گسترده ای در دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود. همچنین این محصول به طور گسترده در زمینه های مختلفی مانند روشنایی تبلیغاتی مورد استفاده قرار گرفته است. به عنوان مثال لامپ ال ای دی به عنوان نور پس زمینه تابلوهای تبلیغاتی و برای جایگزینی لامپ فلورسنت استفاده می شود. در حال حاضر ، شرکت ها و کارخانه های فعال در صنعت روشنایی توانسته اند مجموعه کاملی از سیستم روشنایی ال ای دی با کاربردهای مختلف را، جهت استفاده در صنایع و مصارف مختلف و همچنین جهت استفاده عموم مردم را تولید کنند. در برخی از شهرها ، بطور گسترده ای از لامپ ال ای دی جهت روشنایی شهری استفاده می شود، به این شکل که با در نظر گرفتن مزایای لامپ ال ای دی مخصوصاً مصرف بسیار پایین انرژی از سلول های خورشیدی ، باتری ها و مدارهای کنترل نور برای تامین و کنترل چراغ های خیابانی استفاده می شود ،این سیستم روشنایی با کمک لامپ ال ای دی می تواند در تاریکی به طور خودکار روشن شده و هنگام سحر خاموش شود. لامپ ال ای دی شرایط بسیار مناسبی را برای بهره مندی از انرژی خورشیدی و بکارگیری پنل های خورشیدی در اختیارمان می گذارد. استفاده از انرژی خورشیدی ایده آل ترین نوع تامین انرژی لامپ ال ای دی در سطح شهر ها است ، اما کاربرد وسیع پنل های خورشیدی در شهر ها برای تامین انرژی مورد نیاز ال ای دی های شهری نیازمند سیستم حساب شده و مهندسی است تا بتواند جایگزین انرژی مورد نیاز روشنایی شهری شود.

خصوصیات لامپ ال ای دی

دیود های ساطع کننده نور یا به اختصار لامپ ال ای دی نوعی منبع روشنایی نیمه هادی است ،که می تواند مستقیماً انرژی الکتریکی را به روشنایی تبدیل کند. به این شکل که روشنایی لامپ ال ای دی از ترکیب مجدد بارهای مثبت و منفی در دیود ها ایجاد می شود. ویژگی های لامپ ال ای دی مشخص می کند که ایده آل ترین جایگزین برای منابع روشنایی قبل از خود است و این لامپ طیف وسیعی از کاربردها را در اختیار مصرف کنندگان می گذارد. صرفه جویی در انرژی و ایمنی بالا یکی از مهمترین مزیت های لامپ ال ای دی بشمار میرود. لامپ ال ای دی از منبع تغذیه ولتاژ پایین استفاده می کند. عمر مفید لامپ ال ای دی بصورت میانگین با در نظر گرفتن کارخانه تولید کننده و کیفیت دیودها، حدود 20000 تا 100000 ساعت است. در مقایسه لامپ ال ای دی و لامپ رشته ای ، و با در نظر گرفتن میزان روشنایی یکسان، مصرف برق لامپ ال ای دی یک هشتم لامپ رشته ای و یک سوم لامپ کم مصرف یا همان فلورسنت فشرده است. بنابراین ، دور از ذهن نیست که روشنایی و عملکرد لامپ ال ای دی توجه جهانی را به خود جلب کرده و بصورت گسترده ای در صنایع روشنایی در سطح جهان کاربرد داشته باشد.

درباره نوراکومارت

تجهیزات روشنایی از جمله مواردی است که عموم مردم به صورت روزانه از آن استفاده می‌کنند و در سبد خرید بخش بزرگی از جامعه قرار دارد. نوراکومارت با هدف تسهیل در تهیه کالای با کیفیت و مقرون به صرفه برای همه افراد جامعه، فعالیت خود را به عنوان فروشگاه تخصصی تجهیزات روشنایی آغاز کرده است. با توجه به گسترش اینترنت و میل هر چه بیشتر افراد به خرید اینترنتی، خلاء حضور یک فروشگاه اینترنتی در زمینه تجهیزات روشنایی احساس می‌شد. نوراکو در تلاش است تا با تامین طیف کاملی از انواع محصولات، بتواند انتخاب اول ایرانیان در زمینه خرید تجهیزات روشنایی و خرید اینترنتی لامپ باشد. نوراکو در حال حاضر با تامین بیش از 500 نوع کالا از تجهیزات روشنایی یکی از غنی‌ترین و بروزترین فروشگاه‌ اینترنتی در حوزه روشنایی محسوب می‌شود. ما در نوراکو امکان خرید اینترنتی و حضوری از معتبرترین و باکیفیت‌ترین برند‌های داخلی و خارجی را برای شما فراهم آورده‌ایم. نوراکو با تکیه بر سابقه 40 ساله خود در بازار روشنایی ایران و پرسنل حرفه ای خود این اطمینان خاطر را برای شما فراهم می‌آورد که با خرید اینترنتی و حضوری تجهیزات روشنایی از این مجموعه بهترین تجربه خرید را خواهید داشت.

منبع: فردا

کلیدواژه: لامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۳۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • سه روش راحت برای تعمیر لامپ LED به سبک مکزیکی (فیلم)