Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - یکی از مهمترین عوامل درونی که باعث انحطاط فرهنگ یک جامعه می‌شود رواج بی‌غیرتی است. وقتی بی‌غیرتی در جامعه شیوع پیدا کرد آثار زیان‌باری در جهت فساد خانواده‌ها و جامعه خواهد داشت و جامعه اسلامی را به سمت و سوی غیر اسلامی و حتی غیر دینی شدن و رفتن به سمت خوی حیوانی سوق می‌دهد.

حجت‌الاسلام عبدالحمید فاطمی‌تبار کارشناس مذهبی با اشاره به این موضوع گفت: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله کسی را که غیرت ندارد فاقد ایمان می‌دانند: «إِنَ‏ الْغَیْرَةَ مِنَ الْإِیمَانِ؛ (من لا یحضره الفقیه؛ ج‏۳؛ ص۴۴۴) همانا غیرت از ایمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» یعنی به هر اندازه ایمان فرد کم‌رنگ باشد از غیرتمندی او نیز کاسته خواهد شد.

زندگی توأم با ذلت و خواری آثار و تبعات بی‌غیرتی است

وی زندگی توأم با ذلت و خواری را از آثار و تبعات بی‌غیرتی دانست و گفت: یکی از تأثیرات بی‌غیرتی در زندگی فردی و حتی اجتماعی، زندگی همراه با ذلت و خواری است که این نوع زندگی و سست عنصری در مکتب اسلام مردود شمرده شده و افراد بی‌غیرت مورد مذمت قرار گرفته‌اند. امیرالمؤمنین (ع) در فرمایشات خویش به عده‌ای از مردم بی‌غیرت و سست عنصر زمانشان فرمودند: «من گرفتار مردمی هستم که هرگاه به آن‌ها فرمان می‌دهم، اطاعت نمی‌کنند و هر زمان که آنان را فرا می‌خوانم اجابت نمی‌کنند.‌ای بی اصل‌ها! برای یاری آیین پروردگارتان منتظر چه هستید؟ آیا دینی ندارید که شما را دور خود جمع کند و یا غیرتی که شما را به خشم آورد؟ نه با شما انتقام خون بی‌گناهی گرفته می‌شود و نه با کمک شما هدف مطلوب به دست می‌آید.» (نهج البلاغة (للصبحی صالح)؛ ص۸۱)

این کارشناس مذهبی ادامه داد: حضرت در این بیان نشان می‌دهد به دنبال زندگی عزت‌مندانه مردم می‌باشد، ولی این افراد بی‌غیرت و سست عنصر کمترین اذیت و فشاری را تحمل ندارند و با این بی‌غیرتی زمینه ذلت و خواری‌شان را به دست خویش مسجل می‌سازند. در این راستا حضرت علی (ع) در خطبه‌ای دیگر می‌فرماید: «أُرِیدُ أَنْ أُدَاوِیَ‏ بِکُمْ‏ وَ أَنْتُمْ دَائِی کَنَاقِشِ الشَّوْکَةِ بِالشَّوْکَة؛ (نهج البلاغة (للصبحی صالح)؛ ص۱۷۷) مى‌خواهم درد خود را به شما درمان کنم و حال آن که شما عین درد من هستید. همانند کسى که بخواهد با نوک خارى، خارى را از پاى بیرون کند.»

تعرض به نوامیس مسلمانان

فاطمی‌تبار بدحجابی و بی‌حجابی را از آثار افزایش بی‌غیرتی در جوامع دانست و گفت: به نظر می‌رسد در قضیه حجاب زنان جامعه، غیرت، حلقه گمشده‌ای است که کمتر مورد توجه بوده است. این بی‌غیرتی و بی‌توجهی به ارزش‌های اخلاقی و اسلامی عواقب شومی دارد که افزایش آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش روابط نامشروع، از هم پاشیدگی بنیان خانواده‌ها در اثر بی‌بندباری اجتماعی و... بیانگر آن است.

وی بدحجابی و بی‌حجابی، را با فقدان یا ضعف غیرت، در رابطه‌ای مستقیم و دو سویه تعریف کرد و ادامه داد: این جمله یعنی از یک سو، دوری زنان از لباس حیا، به غیرت مردان ضربه می‌زند و از طرف دیگر، از علت‌ها و ریشه‌های عمده آن، ضعف غیرت پدران یا شوهران است که در پیشگاه خداوند مسئول خواهند بود و در گناهانی که دختران و همسرانِ خودنمای آن‌ها در این باره مرتکب می‌شوند و فاجعه‌هایی که از این طریق در جامعه و جوانان ایجاد می‌کنند، شریک خواهند بود.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: در حدیثی از امیرالمؤمنین (ع) آمده است: «یَا أَهْلَ الْعِرَاقِ نُبِّئْتُ أَنَّ نِسَاءَکُمْ یُوَافِقْنَ الرِّجَالَ فِی الطَّرِیقِ أَ مَا تَسْتَحْیُونَ وَ قَالَ ع لَعَنَ اللَّهُ مَنْ‏ لَا یَغَار؛ (المحاسن؛ ج‏۱؛ ص۱۱۵) اى مردم‏ عراق‏! به من خبر رسیده است که زنان‏ شما در بین راه به مردان تنه می‌زنند، آیا شرم نمى‏‌کنید؟! و فرمود: خدا لعنت کند کسى را که غیرت ندارد.» از این رو چگونه می‌توان فرض کرد در حالی که همسر یا دختر بالغی بدون حجاب مناسب و با لباس‌های زننده و تنگ، نازک، محرک و نیمه عریان به خیابان و یا میان نامحرمان بیاید و شوهر و یا پدر خانواده را با غیرت و غیور دانست؟! چگونه ممکن است در خانه‌ای که مردانش غیرتمندند، زنان و دخترانشان بتوانند هر گونه که بخواهند در جامعه حاضر شوند.

محرومیت از رحمت الهی

حجت‌الاسلام فاطمی‌تبار در پایان گفت: در روایات اسلامی آمده است که انسان بی‌غیرت مورد لعن خداوند بوده و از رحمت‌الهی به دور است و در قیامت، حتی بوی بهشت را هم استشمام نمی‌کند و بدیهی است که انسان به دور مانده از عنایت و رحمت الهی، عاقبت بد و زندگی سخت و بی‌معنایی خواهد داشت.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ارزش اخلاقی غیرت دینی ذلت و خواری بی غیرتی بی غیرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است

امام جمعه شهرستان نائین گفت: اگر امروز بخواهیم به جهش تولید برسیم، راه آن افزایش رفاه کارگر است و کارگر نیز باید با این دید کار کند که در منظر خدا در حال کار است و وجدان کاری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حجت‌الاسلام محمد مطهرخو ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در نماز جمعه این هفته اظهار کرد: با توجه به اهمیت کار در اسلام، یکی از وظایف بزرگ جامعه اسلامی، معلمان، مربیان و مسئولان، تربیت نیروهای متخصص برای کار است و امروز به واسطه داشتن ادارات فنی و حرفه‌ای، فرصت یادگیری برای همه فراهم است.

وی افزود: وقتی نگاه به کار و کارگر صحیح و نگاه این شود که استقلال و عزت کشور به دست نیروی کار است، بسیاری از مسائل و مسائل ما حل و کمتر خواهد شد و کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است.

امام جمعه شهرستان نائین تاکید کرد: امنیت شغلی، احترام و مزد کارگر از مسائلی است که باید برای آن فکری شود و این میزان حقوقی که کارگران دریافت می‌کنند، به سختی کفاف زندگی آنها را می‌دهد.

مطهرخو خاطرنشان کرد: اگر امروز بخواهیم به جهش تولید برسیم، راه آن افزایش رفاه کارگر است و کارگر نیز باید با این دید کار کند که در منظر خدا در حال کار است و وجدان کاری داشته باشد.

وی افزود: مردم ما نیز اگر دلشان به حال کار و کارگر میتپد، باید تا جایی که می‌شود از کالاهای تولید ایرانی استفاده کنند تا هم سفره قاچاق جمع شود و هم کارخانه‌های ما به سمت ورشکستگی پیش نرود.

امام جمعه شهرستان نائین با بیان اینکه در شهرستان در حوزه کار با چند مشکل عمده مواجه هستیم، گفت: کمبود نیروی کار، مهاجرت نیروی کار شهرستان نائین به شهرستان‌های مجاور به دلیل افزایش حقوق در آن نقاط و بردن حساب‌های بانکی برخی صاحبان شرکت‌های بزرگ و پرداخت بیمه در آن شهرهای بزرگ از همین مشکلات اساسی است.

مطهرخو ادامه داد: این حرکت برخی صاحبان شرکت‌های بزرگ خسارت برای شهرستان نائین است که از منافع، مزایا، نیروی کار و امکانات شهرستان استفاده کند و حساب‌های بانکی وی جای دیگری باشد و این باید رسیدگی شود.

وی افزود: برخی کارفرمایان حق و حقوق کارگران را آن‌طور که باید پرداخت نمی‌کنند و هم جاهایی اصل حقوق را به تعویق می‌اندازند و با چند ماه تأخیر پرداخت می‌کنند و امروز با ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کسی می‌تواند زندگی کند؟.

امام جمعه شهرستان نائین خاطرنشان کرد: یک مشکل دیگر که مختص شهرستان نیست، عدم آموزش‌های لازم برای کارگران است و هر کارگر باید یک پرونده آموزشی در حوزه تخصص و مسائل اعتقادی، روحی و روانی داشته باشد و یک کارگر مدام تحت آموزش‌های نامبرده باشد.

مطهرخو اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات بحث کار و کارگر، شیفت شب کارگران زن است که به دلایل مختلف در کارخانه‌ها کار می‌کنند، نباید از آقایان حقوق کمتر دریافت کنند و نباید شب بیرون از خانه و محل کار باشند و این برای جامعه آسیب دارد چراکه زن مسئولیت مادری و همسری نیز دارد و اگر این مسئولیت گرفته شد، با تربیت نادرست بچه مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به فرمانداری ویژه شدن فرمانداری نائین و مزایای و شرایط آن، گفت: بعد از سال‌ها پیگیری مسئولان مختلف شهرستان و در رأس با پیگیری نماینده مردم در مجلس، فرمانداری ویژه برای نائین محقق شد.

امام جمعه شهرستان نائین ادامه داد: در این قضیه فرماندار به عضو شورای برنامه ریزی استان ارتقا پیدا می‌کند و سطح مدیران مسکن و شهرسازی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، راه و ترابری، دارایی، کار و اطلاعات در شهرستان به معاون مدیرکل ارتقا پیدا می‌کنند و این باعث افزایش امتیازات و امکانات شهرستان می‌شود.

مطهرخو افزود: امیدواریم به‌واسطه این امتیاز، شهرستان نائین شاهد پیشرفت چشمگیر در آینده باشد و مسائل و مشکلات درجه یک شهرستان که عبارت اند از مسائل حوزه بهداشت و درمان، کار و کارگر، مسکن، راه‌ها و جاده‌ها بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

کد خبر 748124

دیگر خبرها

  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • عیار تسلیم‌ناپذیری دربرابر ظلم
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است
  • جوانان آثار شهید مطهری را مطالعه کنند
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • مربیان باید موضوعات را با ارزش‌های دینی تبیین و تشریح کنند
  • یک روستای زیرکوه خراسان‌جنوبی در حال تخلیه است
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟