Web Analytics Made Easy - Statcounter

روح‌الله نجابت عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به مزایای توسعه اتوگاز در کشور در کنار CNG، بنزین و گازوئیل، اظهارداشت: با توجه به اینکه سالانه بیش از 3 میلیون تن گازمایع در ایران فلر شده و یا در خط لوله سراسری هدر می‌رود، بنابراین استفاده از سوخت LPG در خودروها یک راهکار بهینه برای حل این مشکل است و مزایای فراوانی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از مزایای اتوگاز می‌توان به جلوگیری از هدررفت گازمایع، صادرات بنزین و گازوییل با قیمت بیشتر در صورت جایگزینی گازمایع با این سوخت‌ها در خودورها، کاهش آلودگی هوا خصوصا در کلانشهرها با توجه به آلایندگی کمتر آن نسبت به بنزین و گازوییل و تنوع‌بخشی به سبد سوخت و تقویت امنیت انرژی کشور اشاره کرد.

نجابت اظهار داشت: با وجود مقدار مازاد قابل توجه گازمایع در کشور، استفاده از این سوخت در خودروها با توجه به اینکه اکنون پتروشیمی‌های واحد PDH نداریم، مزیت نسبی برای کشور به حساب می‌آید و نباید از این فرصت غفلت شود. تنها واحد پتروشیمی خوراک LPG واحد سلمان فارسی است که از سال 89 تا کنون تنها 50 درصد پیشرفت داشته است.

*بازگشت سرمایه بخش خصوصی برای ساخت جایگاه اتوگاز 3 سال است

عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت: از آنجایی که امکانات فنی طرح اتوگاز کاملا در کشور بومی‌سازی شده و نیاز به واردات هیچ قطعه‌ای ندارد، بنابراین از نظر ساخت و راه‌اندازی جایگاه سوخت‌گیری با توجه به محاسباتی که با همکاری کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش‌ها و اندیشکده‌های مختلف انجام شده است، این طرح کاملا توجیه‌پذیر است.

وی افزود: لازم نیست دولت خودش برای احداث جایگاه ورود کند بلکه می‌تواند با تنظیم‌گری درست بخش خصوصی را هم وارد راه اندازی جایگاه‌های رسمی LPG کند. این کار برای بخش خصوصی نیز کاملا به صرفه خواهد بود به‌طوریکه هزینه انجام شده برای راه‌اندازی یک جایگاه گازمایع در مدت زمان حدود 3 سال جبران خواهد شد.

نجابت گفت: حتی از منظر صاحبان خودورها نیز از آنجایی که پیمایش خودرو با این سوخت بسیار زیاد است، هم از نظر زمان و هم از نظر اقتصادی بسیار بصرفه خواهد بود. از هر نظری که نگاه کنید مزیت کشور بر توسعه اتوگاز و صادرات بنزین و گازوئیل است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت: از بعد کلان ملی هم اگر به این موضوع نگاه کنیم علاوه بر اینکه تنوع در سبد سوخت سبب ایجاد امنیت سبد سوخت میشود صرفه اقتصادی بیشتری نیز نسبت به صادرات آن دارد. زیرا میتوانیم بنزین و گازوییل معادل آزاد شده را با قیمت بیشتری به ازای هر تن صادر کنیم.

*طرح اتوگاز مجلس راهکاری برای توسعه متوازن CNG و LPG در سبد سوخت

وی افزود: اگر گازمایع به‌عنوان اتوگاز وارد سبد سوخت شود، نیاز است تا اصلاحات قیمتی در آن اتفاق بیفتد و به‌عبارتی باید قیمت آن به گونه‌ای تنظیم شود که از بنزین کمتر و از CNG بیشتر باشد. با این شیوه هم از توسعه CNG حمایت می‌شود و هم اجازه داده می‌شود که LPG به دلیل برتری بر بنزین با این سوخت رقابت کند. این دست نگرانی‌ها درباره نقش و جایگاه هر سوخت در سبد سوخت کشور با تنظیم‌گری درست قابل مدیریت است.

نجابت اظهار داشت: توجه داشته باشید که دلیل اینکه اکنون بیش از یک میلیون خودرو گازمایع‌سوز در کشور به صورت غیراستاندارد و خطرناک از این سوخت استفاده میکنند این است که نتوانستیم با ساماندهی این سوخت و تعیین جایگاه ویژه آن در سبد سوخت مانع از رقابت و جایگزینی آن با CNG شویم.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت: در صورت تصویب و اجرای طرح اتوگاز با توجه به سیاست‌های پیش بینی شده در این طرح، رقابت بین دو سوخت LPG و CNG خود به خود از بین خواهد رفت و توسعه بیشتر CNG نیز اتفاق خواهد افتاد زیرا اتوگاز پس از اصلاح قیمت به صورت هوشمندانه خلاهای CNG را پر خواهد کرد.

*اتوگاز یک طرح خودتامین است

وی افزود: مخالفان طرح اتوگاز از این جهت نسبت به غیرایمن بودن LPG موضع‌گیری می‌کنند که برداشت‌شان از اتوگاز همین جایگاه‌های فعلی است که کاملا غیراستاندارد و غیرایمن است و در بعضی مورد حتی مخازن خودروها هم بسیار غیرایمن نصب می‌شود.

نجابت اظهار داشت: اما در صورت تصویب طرح اتوگاز در مجلس و توسعه زیرساخت‌های LPG به صورت استاندارد و با کمک بخش خصوصی، استفاده از این سوخت در ایران همانند سایر کشورها ایمن خواهد شد و اتفاقا طرح مجلس نیز برای ایمن‌سازی این موضوع مطرح شده است.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت: طرح اتوگاز مجلس یک طرح خودتامین است که از منابع حاصل از خود طرح، امکان استانداردسازی و ایمنی‌بخشی به خودروها و جایگاه‌ها به راحتی وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روح الله نجابت عضو کمیسیون تلفیق بودجه اتوگاز سبد سوخت عضو کمیسیون تلفیق بودجه گفت سبد سوخت بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۴۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟

 به گزارش تابناک، فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشور‌های دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالا‌ها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

دیگر خبرها

  • تعیین معین برای ۱۷ استان سیل زده | بازگشایی ایمن راه‌ های روستایی و عشایری 
  • دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • بیش‌از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در کشور توزیع شد
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان
  • حجازی: باید برای هفته آخر راهکاری اندیشیده شود
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران