Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@12:12:00 GMT

۲ میلیون بافنده فرش در کشور فعال است

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۷۶۷۹

۲ میلیون بافنده فرش در کشور فعال است

فرحناز رافع روز سه‌شنبه در نشست خبری در شهرکرد افزود: از مجموع بافندگان فعال در کشور ۲۵۰ هزار نفر بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی تصریح کرد: برای اینکه بتوان بافندگان بیشتری را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارد، رایزنی‌ها و تلاش‌هایی صورت گرفته که در پی آن هر تعداد نفری که از پوشش تامین اجتماعی حذف شود به ازای ۵۰ درصد آن بافنده جدید زیر پوشش این بیمه قرار گیرد از همین رو این نوید داده می‌شود که اتفاق خوبی در این حوزه برای بافندگان شکل خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رافع میزان صادرات فرش ایرانی را سالانه ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: برخی صادرات فرش کشور طی سال‌های دهه ۷۰ را بین ۲ تا یک میلیارد دلار عنوان می‌کنند که این رقم واقعی نیست و می‌توان گفت صادرات فرش کشور حدود ۴۵۰ میلیون دلار است.

رییس مرکز ملی فرش ایران صادرات جهانی فرش در سال ۲۰۱۹ را یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: هر زمانی که صادرات فرش ایرای در جهان افول کرده باشد، میزان درصد صادرات فرش جهانی نیز افول داشته چرا که مدیریت جامع جهانی فرش همواره در دست ایران است هر چند در سالها اخیر رقیبانی برای فرش ایرانی پیدا شده که اگر روی صادرات و بازاریابی خود کار نکنیم بازار فروش را از دست خواهیم داد.

رافع با بیان اینکه قیمت‌ تمام‌شده فرش دستباف در ایران بالاست، خاطرنشان کرد: برای رفع این چالش باید به سمت تولید فرش‌های هنری هدایت شویم و از تولید فرش‌های تجاری پرهیز شود.

وی، روحیه خودباوری را از نیازمند جدی حوزه فرش دستباف در کشور دانست و گفت: روحیه خوباوری هم در بافنده هم در صادرکننده ضعیف است و این موضوع می‌تواند در از دست دادن بازارهای جهانی موثر واقع شود.

رییس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و تاجر فرش ایرانی باید برندسازی کنند و از ظرفیت نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های بین‌المللی بهره بگیرند تا بتوان سهم بیشتری از تجارت جهانی فرش دستباف را از آنِ خود کنیم.

رافع، نبود تشکل واحد برای پیگیری مطالبات و برنامه‌های بافندگان فرش دستباف را از دیگر چالش‌های موجود برشمرد و گفت: اتحادیه‌های بسیاری در کشور در حوزه فرش فعال است اما تشکل واحدی تاکنون در این حوزه شکل نگرفته است.

وی در ادامه به ویژگی‌های فرش دستباف چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و افزود: این استان نه تنها بافندگان توانمندی دارد بلکه استفاده از مصالح طبیعی از جمله رنگ گیاهی و پشم مزیت قابل توجهی برای فرش این استان ایجاد کرده است.

رافع با تاکید بر بهره‌گیری از جوانان و فارغ‌التحصیلان رشته فرش تصریح کرد: با برگزاری استارتاپ‌ها و بهره‌گیری از مراکز رشد می‌توان در طراحی، صنایع جانبی و معرفی و فروش فرش اقدامات قابل توجهی انجام داد.

وی افزود: این آمادگی در مرکز ملی فرش ایران وجود دارد که با اختصاص اعتباری به موضوع آموزش و برگزاری جشنواره‌های مختلف از جمله پشم‌چینی در راستای ایجاد ارزش‌افزوده فرش دستباف و معرفی بیش از پیش آن گام‌های موثری برداشته شود.

رییس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه این تصور که بافتن فرش منجر به بیماری اسکلتی، عضلانی می‌شود اشتباه است، تصریح کرد: نه تنها فرش بافتن منجر به بیماری نمی‌شود بلکه بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی را درمان می‌کند و امید به زندگی را در بافندگان افزایش می‌دهد.

رافع یادآورد شد: اگر بافندگان به شیوه درستی پشت دار قالی بنشینند دچار هیچ بیماری نمی‌شوند.

وی، فرش بافی را منبع درآمد خوبی برای بافندگان دانست و گفت: اگر قالی به شیوه درستی بافته و فروخته شود ماهی دست‌کم ۱۵ میلیون تومان برای بافنده درآمدزایی می‌کند.

رافع از تهیه شناسنامه برای فرش‌های ایرانی خبر داد و گفت: در حال حاضر برای فرش‌های دستباف سه نوع شناسنامه تجاری، هنری و گران قیمت صادر می‌شود.

وی همچنین از حضور پررنگ ایران در نمایشگاه‌های جهانی فرش خبر داد و گفت: ایران در نمایشگاه اکسپو که در کشور امارات در حال برگزاری است برای عرضه فرش ایرانی ۲ سالن فعال دارد و در نمایشگاهی که به زودی در روسیه دایر می‌شود برای تجار فرش امکاناتی پیش‌بینی شده است.

به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع فرش دستباف از ابتدای امسال تا پایان آذرماه در کشور تولید شده است.

برچسب‌ها فرش قالیباف چهارمحال وبختیاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش قالیباف چهارمحال وبختیاری فرش قالیباف چهارمحال وبختیاری مرکز ملی فرش ایران فرش ایرانی صادرات فرش فرش دستباف جهانی فرش برای فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۷۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود

به زعم بسیاری از کارشناسان، همسایگان بهترین و در دسترس ترین بازارهای صادراتی و وارداتی هر کشوری محسوب می شوند. از نظر آنان، گسترش روابط با کشورهای همسایه علاوه بر اینکه به لحاظ اقتصادی برای طرفین مزیت دارد، به لحاظ امنیتی و سیاسی نیز حائز اهمیت است.کارشناسان اعتقاد دارند، افزایش روابط تهران با کشورهای منطقه می تواند به ایجاد ثبات سیاسی در منطقه منجر شود و امنیت بیشتری را برای همگان به ارمغان بیاورد.

از سوی دیگر، بسیاری از کارشناسان بر موقعیت ژئوپلتیک کشورمان به عنوان یک فرصت می نگرند و معتقدند باید از این موقعیت به نحو احسنت استفاده کنیم. به زعم آنان، تبدیل شدن به یک هاب منطقه ای انرژی دور از دسترس نیست. می توانیم از طریق به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی فعال انرژی و افزایش روابط با همسایگان به این موقعیت دست یابیم.

وزارت نفت طی سال های گذشته نگاه ویژه ای به همسایگان داشته است. به ویژه دولت سیزدهم به جای نگاه به غرب، به بهبود روابط با کشورهای همسایه متمرکز شده است. دیپلماسی در دنیای امروز از اهمیت بالایی برخوردار است. بهبود روابط با همسایگان و افزایش مراودات می تواند بسترسازی ای برای دستیابی به اهداف کشور باشد.

نظرات فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس را در خصوص دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم در ادامه می خوانید. عباسی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقداماتی که اخیراً وزارت نفت در زمینه افزایش تعاملات با کشورهای همسایه به اجرا گذاشته، نشان دهنده فعال شدن دیپلماسی انرژی کشور است که مثبت ارزیابی می شود. این تلاش ها شروع خوبی برای گسترش روابط با کشورهای همسایه به شمار می رود.

وی ادامه داد: قطعاً هر کدام از کشورهای همسایه مشکلاتی دارند. به طور مثال، پاکستان که تلاش داریم خط لوله صلح را با این کشور پیش ببریم، ممکن است در تأمین هزینه های انرژی موردنیازش مشکل داشته باشد. عراق که به عنوان مشتری گازی کشورمان مطرح است، تحت تأثیر سیاست های برخی کشورها مانند آمریکا قرار دارد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: مشکلاتی که در بالا به آن ها اشاره کردیم، نباید ما را از به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی در منطقه و در مقابل همسایگان بازدارد. باید با در نظر داشتن این مشکلات به سمت گسترش روابط با کشورهای همسایه حرکت کنیم. در نظر گرفتن این ملاحظات در روابط مان با کشورهای همسایه می تواند به ما در پیشبرد بهتر دیپلماسی انرژی کشور کمک کند.

عباسی گفت: سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی نیز سیاست درستی بود که به اجرا گذاشتیم. لازم است به موازات اعمال این سیاست به افزایش تعاملات نظامی خود با کشورهای هدف بپردازیم. به نحوی که به این کشورها در ایجاد ثبات سیاسی در کشورشان کمک کنیم تا زمینه برای مداخله قدرت های دیگر مانند آمریکا در آن ها به وجود نیاید و نوعی امنیت برای سرمایه گذاری خودمان به وجود بیاوریم.

وی ادامه داد: به طور مثال، برنامه ریزی کرده ایم که تا پایان سال جاری میلادی به سهامداری در یک پالایشگاه در سوریه بپردازیم. باید در کنار این سیاست گذاری، برای جوانب امنیتی موضوع نیز چاره اندیشی داشته باشیم. این سیاست را باید طوری پیش ببریم که زمینه را برای امنیت متخصصان ایرانی که قرار است به این کشور بفرستیم، فراهم کنیم. بنابراین، سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات نظامی با کشور هدف پیگیری شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: پیگیری سیاست سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی کشورهایی مانند ونزوئلا و نیکاراگوئه نیز به درستی در دستور کار قرار دارد و موجب تحول بزرگ در بازارهای سنتی ایران و رسیدن به یک بازار تضمینی جدید شده است.. تعامل به این شکل با کشورهای همسو با ایران بسیار مثبت و مهم است. این نکته مهم است که بتوانیم ارتباط با آن ها را به صورت پایدار حفظ کنیم. در این مسیر توانستیم رشد صادرات نفت و رشد درآمدهای ارزی داشته باشیم که کمک بزرگی به رشد اقتصادی کشور نیز داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • وقتی کودک درون فرمانده تانک فعال باشد! (فیلم)
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • زارع‌پور: بسته اینترنتی ۳۰ گیگابایتی برای معلمان فعال می‌شود
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است