Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های فناور به سفارش یکی از شرکت‌های دانش بنیان سامانه‌ای را برای ساخت واکسن‌های مبتنی بر mRNA عرضه کردند که به گفته آنها با دستیابی به این دانش، ایران دومین کشور سازنده این دستگاه در دنیا محسوب می شود.

به گزارش ایسنا، ریز سیال یا میکروفلوئیدیک فناوری مربوط به رفتار، کنترل دقیق و نگهداری از سیالات حاوی سلول‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فناوری اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته و به ویژه در بین کشورهای در حال توسعه به محبوبیت بالایی دست یافته است؛ چرا که این فناوری یک روش طراحی و مطالعه ابزاری است که باعث حرکت و بررسی مقادیر بسیار کوچکی از سیالات می‌شود.

یکی از کاربردهای این فناوری تولید نانو حامل‌ها است که با بارگذاری دارو در این نانو حامل‌های لیپیدی، لیپوزومی و پلیمری می‌توان عملیات دارو رسانی در بدن را به صورت هدفمند انجام داد.

یکی از شرکت‌های فناور در اقدامی پیشگامانه در مسیر تولید نانو داروها و دارورسانی هدفمند گام برداشته و توانسته است دستگاهی برای تولید انواع نانو داروهای لیپیدی و پلیمری به روش تک مرحله‌ای عرضه کند.

به گفته دکتر موسوی، مدیر عامل این شرکت فناور، طراحی و ساخت این دستگاه به سفارش یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه تولید واکسن‌های mRNA بوده است و اکنون از آن علاوه بر تولید نانو داروها برای تولید واکسن‌های بر مبنای mRNA استفاده می‌شود.

سید علی موسوی شائق، مدیر عامل این شرکت و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طراحی و ساخت سامانه میکروفلوئیدیک تولید نانو دارو، گفت: این دستگاه برای ساخت انواع نانو داروها و نانو واکسن‌ها طراحی و ساخته شده است، به این ترتیب که می‌توان داروهای مختلف را با ساختار نانویی با استفاده از این دستگاه تولید کرد.

وی با بیان اینکه این دستگاه برای تولید واکسن‌های مبتنی بر mRNA قابل استفاده است، اظهار کرد: طراحی و ساخت این دستگاه بنا بر نیاز یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور که در زمینه تولید واکسن بر مبنای mRNA فعال بود، صورت گرفت و از سوی دیگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ساخت این دستگاه حمایت کرد و ما توانستیم سامانه میکروفلوئیدیک را به تولید برسانیم.

به گفته مجری طرح در حال حاضر این دستگاه برای ساخت واکسن‌های مبتنی بر mRNA مورد استفاده قرار گرفته است.

موسوی کاربرد دیگر این سامانه را در تولید نانو داروها دانست و خاطر نشان کرد: عملکرد این دستگاه بر اساس یک تراشه میکروفلوئیدیک یا ریز سیال است، به این ترتیب که فرمولاسیون دارویی که شامل دو محلول است، در داخل یک تراشه که کانال‌های بسیار ریزی در داخل آن قرار دارد، با سرعت بسیار بالا با یکدیگر مخلوط می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه قادر است انواع نانو ذرات حاوی دارو را در حین تشکیل‌شدن، تولید کند، اضافه کرد: وقتی نانو ذرات در حال تشکیل شدن است، این سامانه می‌تواند مولکول دارو یا واکسن را در خود به دام بیندازد و به این صورت نانو ذرات حاوی دارو و یا واکسن را به تولید برسانیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها سازنده این سامانه در دنیا را کشور کانادا دانست و لذا با دستیابی آنها به این دانش فنی، ایران دومین سازنده این دستگاه در دنیا به شمار می‌رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانودارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد دستاوردهای فناورانه 1400 تولید نانو دارو یکی از شرکت طراحی و ساخت تولید واکسن نانو داروها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۹۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید

تین نیوز

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: میزان تولید تراکتور در این گروه صنعتی نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۲ برابر افزایش یافته و به ۱۵۰ دستگاه در روز رسیده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، مصطفی وحیدزاده خاطرنشان کرد: تا نیمه اول سال ۱۴۰۰ روزانه حدود ۸۰ دستگاه تراکتور در این گروه صنعتی تولید می شد .

وحیدزاده با بیان اینکه برنامه امسال این شرکت، تولید ۴۲ هزار دستگاه تراکتور است، اظهار کرد: بیشترین عامل جهش تولید در این گروه صنعتی، اتکا به نیروهای داخلی، شرکت های دانش بنیان و نیروهای مجموعه است.

وی گفت: تولید سالانه تراکتور در این شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ هزار دستگاه بود که این تعداد در سال ۱۴۰۱ به ۳۲ هزار دستگاه و در سال ۱۴۰۲ به ۳۶ هزار دستگاه رسید و امسال به ۴۲ هزار دستگاه می رسد.

تولید سالانه تراکتور در این شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲ هزار دستگاه بود که این تعداد در سال ۱۴۰۱ به ۳۲ هزار دستگاه و در سال ۱۴۰۲ به ۳۶ هزار دستگاه رسید و امسال به ۴۲ هزار دستگاه می رسد.

وحیدزاده ادامه داد: تراکتورسازی به عنوان نگین صنعت سنگین کشور می تواند محور تحول و توسعه صنعت باشد و به عنوان صنعت مادر، بقیه صنایع را نیز به دنبال خود بکشد.

وی با بیان اینکه هم اکنون این گروه صنعتی تولیدات و تکنولوژی خود را به بسیاری از شرکت های بزرگ قطعه سازی و کشورهای خارجی صادر می کند، یادآور شد: محصولات این گروه صنعتی در سایت های تبریز، ارومیه و سنندج تولید می شود و روز به روز علاوه بر افزایش کمیت آن ها، کیفیت تولیدات نیز ارتقا می یابد.

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: این شرکت هم اکنون برچسب انرژی محیط زیست به عنوان صنعت پاک در مصرف پایین انرژی و استاندارد کشورهای مختلف را اخذ کرده است تا امکان صادرات تولیدات این مجموعه به این کشورها که در حوزه استاندار بسیار سختگیر هستند، فراهم شود.

وحیدزاده، با اشاره به افق ۱۴۰۶ این گروه صنعتی افزود: رسیدن به جایگاه نخست تولید تراکتور در منطقه، سرآمد شدن در جاری سازی اقتصاد مقاومتی، توسعه جهشی کسب و کارهای جدید، رشد جهشی صادرات، کسب رتبه اول تولید موتورهای دیزلی در منطقه و کسب رتبه اول تولید قطعات چدنی از برنامه های این شرکت است.

وی اظهار کرد: بر اساس این برنامه، تلاش می شود میزان تولید تراکتور از ۴۲ هزار دستگاه در سال جاری به ۶۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۶، انواع موتور از ۴۷ هزار و ۵۰۰ به ۶۹ هزار دستگاه، تولید قطعات ریخته از ۷۵ هزار به ۱۰۰ هزار تن، تولید انواع بکهولودر از ۷۰۰ به یک هزار و ۵۰۰ دستگاه و انواع کامیون از ۸۲۰ به ۲ هزار دستگاه برسد.

میزان تولید تراکتور از ۴۲ هزار دستگاه در سال جاری به ۶۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۶، انواع موتور از ۴۷ هزار و ۵۰۰ به ۶۹ هزار دستگاه، تولید قطعات ریخته از ۷۵ هزار به ۱۰۰ هزار تن، تولید انواع بکهولودر از ۷۰۰ به یک هزار و ۵۰۰ دستگاه و انواع کامیون از ۸۲۰ به ۲ هزار دستگاه می رسد.

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: بر این اساس، فروش قطعات یدکی این شرکت نیز از ۲۴ هزار میلیارد ریال در سال جاری به ۱۲۰ هزار میلیارد ریال، انواع ادوات از ۱۲ هزار میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال و انواع ابزار از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۴ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.

وحیدزاده، تولید سالانه ۶۰۰ دستگاه لیفتراک، ۶۰۰ دستگاه مینی لودر، ۵۰۰ دستگاه کمباین، ۵۰۰ دستگاه ون و یک هزار و ۲۰۰ دستگاه ادوات پیشرفته را از برنامه های آتی این گروه صنعتی اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون کل تقاضا برای خرید تراکتور ۵۷ هزار نفر است، یادآور شد: کشاورزان بدون هیچ واسطه ای می توانند به صورت ۲۴ ساعته با ورود به سایت این گروه صنعتی، بدون هیچ محدودیتی برای خرید تراکتور ثبت نام و از طریق این سایت تقاضای خود را تا آخرین مراحل خرید پیگیری کنند.

تراکتورسازی ایران اکنون با ۹ شرکت اقماری در تبریز، ۲ شرکت در خارج از آذربایجان شرقی و ۲ شرکت در بیرون از مرزهای ایران اسلامی، بزرگترین تولید کننده ماشین آلات کشاورزی و تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور است که در زمان حاضر ۹۹ درصد نیاز کشاورزان کشور به تراکتور را تامین می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز
  • ببینید | جهش ایران در تولید قوای پیشرانه، با ساخت نخستین موتور شش سیلندر بنزینی
  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید
  • رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید