Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@08:25:00 GMT

شما جزو کدام دهک درآمدی هستید؟

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۶۹۸۴۵

شما جزو کدام دهک درآمدی هستید؟

در روزهای اخیر اظهارات عجیبی از سوی معاون وزیر کار و معاون سازمان برنامه و بودجه  درباره خط فقر و دهک های درآمدی منتشر شد که واکنش های زیادی را به همراه داشت. امروز ضمن مرور این دو اظهار نظر و برخی واکنش ها از تعریف دولت از دهک های درآمدی نوشته ایم.

خط فقرِ ۴ میلیونی «معاونت رفاه» از کجا آمد؟

«حضور ذهن ندارم»، «عدد دقیقش رو اطلاع ندارم» و «فکر می‌کنم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ها مواردی هستند که «داریوش ابوحمزه» معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اعلام خط فقر حدود چهار میلیون تومانی در شهرستان‌ها و 4.5 تا ۵ میلیون تومانی در تهران و شهرهای بزرگ، در ابتدای جملات خود به کار  برد. بیان این اعداد غیردقیق و آمیخته با حدس و گمان در برنامه تلویزیونی «تهران ۲۰» انتقادها به نبود دقت در ارائه ارقام کلیدی مرتبط با سیاست‌گذاری در حوزه رفاه را برانگیخت.  

کارمندان در دهک های بالای جامعه

یکی دیگر از اظهار نظرهای عجیب درباره حضور کارمندان دولت در دهک های بالای درآمدی بود. معاون اقتصادی و هماهنگی بودجه سازمان برنامه و بودجه در گفت و گو با فارس اظهار کرد: «مطالعات نشان می‌دهد نزدیک به 80 درصد کارمندان دولتی در سطح روستاها جزو سه دهک بالای درآمدی هستند و در شهرها 68 درصد کارمندان دولت جزو سه دهک بالای درآمدی هستند.» این در حالی است که بر اساس گزارش رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور هم اکنون در کشور حدود دو میلیون کارمند وجود دارد که میانگین دریافتی آن ها هفت میلیون و 890 هزار تومان بوده است.

شما جزو کدام دهک هستید؟

داده‌های مرکز آمار ایران از میزان هزینه‌های زندگی نشان می‌دهد که کف هزینه زندگی در تهران برای هر خانوار حدود ۱۰ میلیون تومان در ماه است؛ این آمار کف هزینه زندگی در ارزان‌ترین استان کشور یعنی سیستان و بلوچستان را حدود 6.5 میلیون تومان و به طور متوسط در سطح کشور بیش از ۸ میلیون تومان نشان می‌دهد اما همشهری آنلاین در گزارشی درباره درآمد دهک‌های مختلف که قرار است به آن ها یارانه جدید پرداخت شود، نوشته است: «افرادی که درآمد ماهانه آن ها کمتر از سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باشد، جزو چهار دهک اول درآمدی هستند و احتمالا باید مشمول یارانه ۱۲۰ هزار تومانی شوند. اما افرادی که درآمد آن ها بین ۳ میلیون و ۶۰۰ تا ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان باشد، جزو دهک های پنجم تا هفتم هستند و مشمول یارانه ۹۰ هزار تومانی می‌شوند و افرادی که بیش از پنج میلیون و 400 هزار تومان دریافت می کنند، بین دهک های هشتم تا دهم قرار می گیرند.» به نظر می رسد مبنای صحبت مسئولان هم همین آمار است این در حالی است که میانگین خط فقر در کشور هشت میلیون تومان عنوان شده است./ خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: خط فقر دهک دهک های درآمدی میلیون تومان هزار تومان خط فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)

آیا شادی قابل اندازه گیری است؟ برخی از رویکردهایی که سعی در پاسخ به این سؤال دارند، بین دو مؤلفه متفاوت شادی تمایز قائل می‌شوند: بخش تجربه روزانه، و ارزیابی کلی‌تر زندگی است که شامل نحوه تفکر مردم در مورد زندگی خود به عنوان یک کل می‌شود.

به گزارش روزیاتو، گزارش شادی جهانی که اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد با بررسی داده های نظرسنجی گالوپ که از پاسخ دهندگان تقریباً در هر کشوری می خواهد زندگی خود را در مقیاس ۰ تا ۱۰ ارزیابی کنند، به طور جدی در تعیین کمیت شادی دست به کار شده است.

از این نظر، آنها یک «امتیاز شادی» از ۱۰ را برای مقایسه میزان شادی یا غمگینی کشورها به دست می‌آورند. اینفوگرافی زیر نشان می دهد که کدام کشورها در سال‌های اخیر غمگین‌ تر شده‌اند.

کدام کشورها از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده اند؟

افغانستان غمگین ترین کشور جهان در حال حاضر است و مردم این کشور نسبت به بیش از یک دهه قبل، ۶۰ درصد ناراضی‌تر هستند، که نشان می‌دهد زندگی در این کشور از سال ۲۰۱۰ تا چه اندازه بدتر شده است.

در سال ۲۰۲۱، پس از نزدیک به دو دهه اشغال افغانستان توسط آمریکا، طالبان رسماً در افغانستان به قدرت بازگشتند. این گروه، زندگی را برای مردم سخت‌تر کرده است، به‌ویژه برای زنانی که از ادامه تحصیل، مسافرت و کار محروم هستند.

در مقیاس وسیع‌تر، اقتصاد افغانستان پس از طالبان متحمل تأثیرات مختلف شده است: بیکاری گسترده، کاهش درآمد، سوءتغذیه و سیستم بهداشتی در حال فروپاشی.

در مجموع ۹ کشور در مقیاس ۰ تا ۱۰ امتیاز شادی خود، یک امتیاز کامل یا بیشتر از دست داده اند.

قابل توجه است که بسیاری از آنها سالها شاهد تحولات اجتماعی و اقتصادی بوده اند. به عنوان مثال، لبنان از سال ۲۰۱۹ با چندین دهه فساد و بحران نقدینگی شدید دست و پنجه نرم می کند که منجر به فروپاشی سیستم بانکی شده و سطح فقر را به شدت افزایش داده است.

در اردن، رشد بی‌سابقه جمعیت – ناشی از خروج پناهندگان از عراق و سوریه – نرخ بیکاری را تشدید کرده است. تغییر تا حدودی ناگهانی در سطح زمامدارن نیز نگرانی هایی را در مورد ثبات سیاسی در این کشور ایجاد کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خسته هستید؟ این غذاها را بخورید
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام کشورهای جهان از سال ۲۰۱۰ غمگین تر شده‌اند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و ۵ دهک اول درآمدی در خوزستان
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟ (اینفوگرافی)
  • تشریح اهداف و برنامه درآمدی سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟