Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@03:54:24 GMT

علائم هشدار دهنده فشارخون را بیشتر بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۱۱۷۶

علائم هشدار دهنده فشارخون را بیشتر بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

سید عابد توفیقیان، کارشناس بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مراقبت‌های غیر دارویی شامل اصلاح شیوه زندگی مثل افزایش فعالیت بدنی، ترک سیگار، کاهش وزن، کاهش مصرف چربی (مصرف روغن مایع بجای روغن جامد)، کاهش مصرف نمک و غذای شور و مصرف میوه و سبزی مهمترین روش درمان غیر دارویی فشار خون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توفیقیان تصریح کرد: برای مبتلایان به عارضه فشار خون بالا، روش‌های اصلی کاهش و کنترل پرفشاری خون پیروی از یک رژیم غذایی مناسب است.

وی ادامه داد: فشار خون بالا دو نوع است نوع اول که ۹۵ درصد بیماران فشارخون را شامل می‌شود علت مشخصی ندارد و عوامل خطر سازی مانند سن بالا، جنسیت مردانه، مصرف زیاد نمک، چاقی، دیابت و سابقه خانوادگی در ایجاد آن دخیل هستند

کارشناس بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: نوع دوم فشارخون که ۵ درصد بیماران و فشارخون را شامل می‌شود علت آن اختلال در کار یکی از عوامل تنظیم کننده فشار خون مثل تغییر در ترشح هورمون‌ها یا عملکرد کلیه‌ها و و غدد فوق کلیوی است.

توفیقیان اظهار کرد: افرادی که فشارخون طبیعی دارند (۱۲۰.۸۰ میلی متر جیوه) حداکثر هر دو سال یک بار فشار خون خود را اندازه گیری کنند، افرادی که فشار خون بالاتر از حد طبیعی یا پیش فشار خون دارند، (۱۳۹.۸_ ۱۲۰ و ۸۹_۸۰) حداقل ۴ تا ۶ هفته چندین بار در شرایط مختلف فشار خون خود را اندازه بگیرند در صورتی که متوسط فشار خون آن‌ها از ۱۴۰.۹۰ بیشتر بود به پزشک مراجعه کنند و افرادی که فشار خون ۱۴۰.۹۰ یا بیشتر دارند باید تحت نظر پزشک قرار گیرند.

وی ادامه داد: فشار خون بالا یکی از عوامل خطر ساز بیماری‌های عروق کرونر است و به قلب و مغز و کلیه آسیب جدی وارد می‌کند علاوه بر سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و اختلال دید به علت خونریزی شبکیه چشم را نیز به همراه دارد.

کارشناس بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه بیماری فشار خون معمولا بدون علامت است و به عنوان قاتل بی‌صدا معروف است، تاکید کرد: به علت عوارض جدی بیماری فشار خون تنها راه پی بردن به این بیماری، اندازه‌گیری منظم فشار خون در هر فرد است.

توفیقیان در رابطه با علائم هشدار دهنده فشار خون بالا تصریح کرد: تنها پزشک می‌تواند تایید کند که یک فرد به بیماری فشار خون بالا مبتلاست که سرگیجه، ضعف و بی‌حالی از علائم فشار خون پایین است، فشار خون بدون علامت است و معمولاً زمانی علامت‌دار می‌شود که اندام‌های حیاتی بدن مثل مغز، چشم، کلیه و قلب را تحت تاثیر گذاشته باشد، گاهی ممکن است فرد علائمی مثل سردرد در ناحیه پس سر، سرگیجه، تاری دید، خستگی زودرس، تپش قلب، تنگی نفس شبانه و درد‌های قفسه سینه داشته باشد.

وی بیان کرد: به طور کلی درمان بیماران مبتلا به فشارخون بالا معمولاً به صورت ترکیبی از درمان غیر دارویی و درمان دارویی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: فشار خون رژیم غذایی فشار خون بالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۱۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟