Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، یک وکیل فرانسوی که دفاع از یکی از فعالان حقوق بشر زندانی در امارات عربی متحده را برعهده دارد، روز سه‌شنبه شکایتی را علیه سرلشکر «احمد ناصر الرئیسی» رئیس جدید اینترپل به اتهام شکنجه تنظیم و تقدیم دادگاه فرانسه کرد.

این شکایت در زمانی طرح شده که سرلشکر الرئیسی اولین بازدید خود را از مقر سازمان پلیس بین‌الملل موسوم به «اینترپل» واقع در شهر لیون فرانسه انجام می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ویلیام بوردونم وکیل حقوق بشر و وکیل مدافع وبلاگ نویس اماراتی احمد منصور اعلام کرد که شکایت خود را بر اساس اصل صلاحیت جهانی تحویل دادگاه پاریس داده است.

احمد منصور که به دلیل انتقاد از حکومت امارات بازداشت و به اتهام «توهین به جایگاه و حیثیت امارات عربی متحده» و رهبران آن در شبکه‌های اجتماعی محاکمه شده، در حال حاضر در حال سپری کردن دورۀ ۱۰ سالۀ حبس است.

علاوه بر ویلیام بوردون، وکیل دو شهروند بریتانیایی که پیش از این الرئیسی را به شکنجه متهم کرده بودند نیز روز سه‌شنبه شکایتی را علیه او تسلیم قضات تحقیق واحد قضایی ویژۀ جنایات علیه بشریت و جنایات جنگی دادگاه پاریس کرد.

رادنی دیکسون، وکیل متیو هدجز و علی عیسی احمد اعلام کرد: «حضور الرئیسی در خاک فرانسه صلاحیت جهانی دادگاه‌های فرانسه را تایید می‌کند و او نمی‌تواند از حق مصونیت استفاده کند.»

سرلشکر احمد ناصر الرئیسی در نوامبر ۲۰۲۱ میلادی برای یک دوره چهار ساله به عنوان رئیس جدید اینترپل انتخاب شد و از همان زمان نیز گروه‌های حقوق بشری با طرح این اتهام که او در شکنجه و بازداشت‌های خودسرانۀ روی داده در امارات دست داشته، به این انتخاب اعتراض کرده‌اند.

ابوظبی اتهامات طرح شده علیه الرئیسی را رد کرده است.

الرئیسی روز دوشنبه با انتشار پستی در توئیتر از سفر خود به شهر لیون خبر داد و نوشت: «با شروع سال جدید، امروز برای اولین بار به عنوان رئیس پلیس بین‌الملل به شهر لیون فرانسه سفر می‌کنم.»

یورگن استوک، دبیرکل اینترپل نیز در پست توییتری خود به الرئیسی برای انجام این سفر خوش آمد گفت.

متیو هدجز، یک دانشجوی بریتانیایی مقطع دکترا در ماه مه سال ۲۰۱۸ میلادی برای یک سفر تحقیقاتی دو هفته‌ای به امارات رفت. اما در آنجا به ظن جاسوسی برای دولت بریتانیا دستگیر شد و مدتی نزدیک به ۷ ماه را در بازداشتگاه‌های امارات سپری کرد و در آنجا تحت شکنجه قرار گرفته و برای ماهها در سلول انفرادی بود.

به گزارش یورونیوز، علی عیسی احمد نیز یک هوادار فوتبال است که می‌گوید در جریان مسابقات فوتبال جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۱۹ میلادی، توسط آژانس امنیتی امارات مورد شکنجه قرار گرفته است.

آنها پیش از این در ماه اکتبر شکایتی را با موضوع شکنجه علیه الرئیسی تحویل دادستان دادگاه پاریس داده بودند که به گفته وکیلشان در حال بررسی است.

رادنی دیکسون اعلام کرد شکایت جنایی جدید در حالی در دادگاه طرح شده که الرئیسی در خاک فرانسه است و به این ترتیب قضات فرانسوی «باید فوراً تحقیقاتی را در مورد ادعاهای مطرح شده علیه وی آغاز کنند».

او افزود: «بر اساس قوانین فرانسه، برای انجام این تحقیقات می‌توان الرئیسی را با هدف بازجویی، در زمان حضورش در خاک فرانسه بازداشت کرد؛ چه در حال حاضر و چه هر زمان که او دوباره برگردد.»

هنوز مشخص نیست الرئیسی برای چه مدت در شهر لیون خواهد ماند و مقامات اینترپل تاکنون به درخواست‌های آسوشیتدپرس درباره محل اقامت او پاسخ نداده‌اند.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا رئیس اینترپل افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا شهر لیون طرح شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۵۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس

اعتراض مخالفان علیه لایحه "ماموران خارجی" در مقابل ساختمان پارلمان گرجستان در تفلیس به درگیری با نیروهای پلیس منجر شد که برای متفرق کردن مردم از گاز فلفل، گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌ای آبپاش استفاده کرده و تعدادی از معترضان را بازداشت کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، اواخر روز سه‌شنبه، مخالفان قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بار دیگر تظاهرات کرده و خیابان روستاولی در مرکز پایتخت که به پارلمان این کشور منتهی می‌شود را مسدود کردند. 

در این رابطه ساختمان پارلمان برای محافظت توسط پلیس محاصره شد. بعد از مدتی، نیروهای ویژه امنیتی برای متفرق کردن معترضان شروع به استفاده از گلوله‌های لاستیکی و ماشین‌های آبپاش  کردند. آنها حتی به سمت جمعیت گاز اشک آور پرتاب کردند. در پاسخ به تهاجم پلیس، معترضان شروع به پرتاب سنگ و بطری به سمت آنها کردند. بدین ترتیب درگیری بین معترضان و نیروهای پلیس و ویژه امنیتی در مجاورت ساختمان پارلمان گرجستان شدت گرفت.

وزارت بهداشت گرجستان بامداد امروز، چهارشنبه، گزارش داد که در جریان اعتراضات شب گذشته سه افسر پلیس  زخمی و در بیمارستان بستری شدند.

با این حال، در بیانیه این وزارتخانه به تعداد افراد آسیب دیده از جمع تظاهرکنندگان مسالمت آمیز و خبرنگاران اشاره‌ای نشده است، اما رسانه‌های محلی گزارش دادند که ده‌ها نفر از مردم نیاز به مراقبت‌های پزشکی پیدا کردند.

همزمان یک شبکه تلویزیونی از بازداشت حداقل 15 نفر از معترضان خبر داد. از جمله لوان خابیشویلی، رئیس حزب مخالف گرجستان "جنبش وحدت ملی" در جریان تجمع اعتراضی در تفلیس، بازداشت شد. جنبش وحدت ملی از وزارت امور داخلی خواسته تا امنیت جسمانی خبیشویلی را تضمین کرده و فوراً او را آزاد کند. عکسی از او منتشر شده که در جریان درگیری با پلیس مجروح شده است.

رئیس جمهور گرجستان خواستار عدم استفاده از زور علیه معترضان شد

علاوه بر این، در بحبوحه این حوادث، سالومه زورابیشویلی، رئیس‌جمهور گرجستان از وزارت امور داخلی این کشور  خواست تا علیه معترضانی که اکنون در تفلیس علیه لایحه عوامل خارجی تظاهرات می‌کنند، از زور استفاده نکند. 

در پیام درخواست زورابیشویلی آمده است: «من از وزیر امور داخلی می‌خواهم که فوراً از پراکنده کردن تظاهرات مسالمت آمیز مردم و استفاده از زور نامتناسب، خشونت علیه جوانانی که با دست خالی در خیابان تجمع کرده‌اند، خودداری کند. من از وکلای عمومی می‌خواهم که فوراً به این مسئله واکنش نشان دهند تا از هرگونه اقدام خشونت آمیز و غیرقانونی نیروهای ویژه علیه مردم جلوگیری شود.»

رئیس جمهور گرجستان همچنین ابراز اطمینان کرد که این تجمع مسالمت آمیز بوده و هیچ گونه تهدیدی برای نظم و امنیت ایجاد نمی کند، اگر نیروهای پلیس از اقدام خشونت آمیز اجتناب کنند.  

کمیته امور حقوقی پارلمان گرجستان روز دوشنبه لایحه قانونی «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم تصویب کرد. در جریان بحث در این باره که 10 ساعت طول کشید، مناظرات داغی بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان - گرجستان دموکراتیک" و مخالفان صورت گرفت و به دلیل نقض قوانین، 14 نماینده مخالف از سالن اخراج شدند. 

این لایحه در اولین قرائت در اواسط آوریل به تصویب رسیده بود. 

هنوز تاریخ ارائه این لایحه برای رای گیری در نشست عمومی پارلمان گرجستان اعلام نشده است.

مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانقصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون "عوامل خارجی"گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین
  • بذرپاش: فصل نوینی از تعاملات اقتصادی ایران و امارات رقم می‌خورد
  • ماکرون ۲ شرط را برای اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین ذکر کرد
  • سیاستمدار فرانسوی: در اطاعت از یک پیرمرد آمریکایی و خدمت به رئیس مافیای اوکراینی نابود می‌شویم
  • پاریس برای المپیک 2024 به یک دژ نظامی تبدیل می‌شود!
  • بسته شدن حریم هوایی پاریس در افتتاحیه المپیک
  • باران شدید در راه است/ تدابیر ویژه برای روزهای پنجشنبه و جمعه
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس
  • تعلیق بودجه دانشگاه فرانسوی به دلیل حمایت از فلسطین
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد