Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@06:40:25 GMT

انهار باید هر چه سریعتر لایروبی شود

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۷۶۸۷۳

انهار باید هر چه سریعتر لایروبی شود

 باشگاه خبرنگاران جوان زاهدان -  سرگزی  گفت:  با توجه به اینکه حجم بارندگی در حوزه آبریز مشترک ایران و افغانستان ۲۰۰ میلیمتر پیش بینی شده، بنابراین احتمال بروز سیلاب وجود دارد لذا برای افزایش میزان آب ورودی به سیستان باید هر چه سریعتر ورودی انهار لایروبی شود.

او می گوید: طرف افغانستانی به وعده ۴۸ ساعده مبنی بر بازگشایی دریچه بند کمال خان به سمت رودخانه هیرمند عمل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی  در فاز نخست پیگیر بودیم که انحراف آب به سمت گودزره جلوگیری کنیم که این امر محقق شد.

او گفت: با توجه به وجود موج دوم بارشی، افزایش حجم بارندگی و متعاقب آن افزایش میزان حجم آب ذخیره در پشت بند کمال خان، انتظار داریم که آورد آب مناسبی در رودخانه هیرمند در ورودی مرز سیستان را شاهد باشیم و بخشی از بحران آب سیستان مرتفع شود.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی می گوید:  طرف افغان اعلام کرده که به دنبال انحراف آب نیست.

او گفت: بعد از بند کمال خان در فاصله ۱۰ کیلومتری در رود خشک بند دیگری ایجاد شده است.

به گفته سرگزی   در سال های گذشته حجم سیلاب در ایام بارندگی بیش از ۳ تا ۴ میلیارد متر مکعب بوده و این میزان بیش از حجم آب ذخیره بند کمال خان است و با ادامه این روند ما ان شاالله شاهد ورود آب بیشتری به سمت خاک ایران خواهیم بود.

وی می گوید: مردم ما از انحراف آب در کشور افغانستان نگران هستند و این نگرانی باید رفع شود.

او گفت: ضمن تشکر از همه عزیزانی که پیگیر موضوع حق آبه هیرمند بودند باید عرض کنم که تنها بازگشایی دریچه های بند کمال خان کافی نیست بلکه ما به انحراف آب ایراد داریم چرا که طبق اصول و حقوق جاری، کشور افغانستان حق انحراف آب رودخانه هیرمند را نداشته و نخواهد داشت لذا ضروری است دستگاه دیپلماسی کشور این موضوع را به صورت جدی دنبال کند چرا که با توجه به خشکسالی های متمادی و اهمیت آب این رودخانه برای مردم سیستان قطعا نباید حتی مقدار کمی از آب هدر رود و یا با انحراف مسیر اصلی رودخانه موجبات نگرانی مردم شریف سیستان فراهم شود .

سرگزی  گفت:  حق آبه باید بدون لحاظ سیلاب های فصلی که کشور همسایه امکان کنترل آن را ندارد و البته در زمان مناسب اخذ شود و این موضوع به راحتی از مفاد معاهده رودخانه هیرمند قابل احصا است، تا ما بتوانیم برنامه ریزی دقیق برای بهره برداری از آن را داشته باشیم

به گفته نماینده سیستان  موضوع دیگری که دستگاه دیپلماسی باید در دستور کار قرار دهد جلوگیری از ایجاد مستحدثات و یا ساخت بند بخش آباد بر روی رودخانه فراه رود است چرا که این نقض آشکار حقوق مردم سیستان است و طبق طبقه بندی کنوانسیون جهانی حفاظت از تالابها (رامسر ۱۹۷۱) دریاچه هامون به عنوان تالاب ثبت شده است و حفظ این تالاب از وظایف بین المللی کشور همسایه است که این‌موضوع باید جدای از حق آبه هیرمند مورد پیگیری قرار گیرد.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نماینده مجلس شورای اسلامی حق آبه هیرمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۷۶۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: باید با برنامه پیش برویم و در این استان تولید ثروت کنیم و این ثروت در تمام بخش‌های اقتصادی منطقه توزیع شود و همه مردم از آن بهرمند شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، محمد کرمی امروز در جلسه بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وظیفه ستاد اقتصادی، طراحی بخش‌های مختلف اقتصادی است که به ما راه توسعه، توانمندسازی و روش‌های اقتصادی را نشان دهد و در این زمینه باید سیاست گذاری کند.

وی با بیان اینکه ستاد اقتصادی باید نحوه مشارکت مردم و روش اجرا را سیاست گذاری و بر روی راهبردهای اصلی تمرکز داشته باشد، افزود: باید به جذب سرمایه و سرمایه‌گذاری در سیستان و بلوچستان کمک کنیم و آنها را پای کار پروژه‌های بزرگ این استان بیاوریم و با فروش سهام، مشارکت مردم را در طرح های اقتصادی افزایش دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان و دانشجویان را باید در قالب تعاونی‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در طرح‌ها و پروژه‌های اقتصادی مشارکت دهیم و این امر باید به سرعت توسعه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از 54 درصد از دانشجویان استان در رشته‌های علوم انسانی در حال تحصیل هستند و در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، شیلات، تجارت، معادن و صنایع فرآوری با کمبود و فقدان طراح متخصص و نخبه مواجه هستیم. شرکت‌هایی داریم که تولیدات کم ولی ارزآوری زیاد برای سیستان و بلوچستان دارند و باید روی این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری ویژه شود.

کرمی ادامه داد: در بخش کشاورزی و داروهای گیاهی کارخانه‌ای برای فرآوری داروهای گیاهی در سیستان و بلوچستان نداریم و این محصول به صورت خام در بازار عرضه می‌شود، باید این سرمایه در استان فرآوری شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: باید جوانان و دانش آموزان را توانمند و ذهن‌های آنان را برای توسعه طرح‌های اقتصادی آماده کنیم، زیرا بخشی از ایده‌ها خیال پردازی است که توسط ذهن دانش آموزان صورت می‌گیرد و  به مرور زمان تبدیل به محصول می‌شود. به فضل الهی و توکل بر خداوند شرایط حال حاضر را تغییر می‌دهیم و یقین داریم با عنایت‌های الهی این امر شدنی است.

کرمی با تاکید بر اینکه کاری که با تلاش انجام می‌شود با دعا حل نمی‌شود، افزود: خداوند متعال راه حل را برای ما مشخص کرده و به همین دلیل است که پیامبر گرامی می‌فرماید؛ «کار، تلاش و کوشش عبادت است» و کارمندان زمانی که به یاد و در راه خدا و مردم کار و تلاش می‌کنند در واقع عبادت و عمل صالح انجام دادند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشدید و تداوم سامانه بارشی در هرمزگان
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • کاهش ۲ متری تراز آب دریای خزر طی ۲۰ سال گذشته
  • شادی سیستانی ها ٰ؛ آب هیرمند سیستان را اینگونه زیبا کرد | تصاویر
  • مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور به مازندران سریعتر تکمیل شود
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • لایروبی کانال آب‌های سطحی شهرک سعدی