Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:14:40 GMT

نرخ باسوادی در قم به ۹۷.۵ درصد رسید

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۸۹۱۲۸

نرخ باسوادی در قم به ۹۷.۵ درصد رسید

به گزارش روز جمعه روابط عمومی بنیاد قم پژوهی قم ، حجت‌الاسلام محمدرضا قاسمی‌نیا در نشست بنیاد قم‌پژوهی در موسسه طلوع مهر با عنوان بررسی سطح سوادآموزی پیش از انقلاب با وضعیت موجود در استان اظهار داشت: سطح باسوادی در گروه‌های سِنی مختلف ۱۰ تا ۴۹ سال و ۶ سال بالاتر رشد قابل توجهی داشته‌است.
 
وی خاطر نشان کرد: درسال ۵۷ نرخ باسوادی در قم تنها ۴۷ درصد بوده که با توجه به توفیق‌های روز افزودن در نهضت‌های سوادآموزی پس از انقلاب تاکنون بیش از ۵۰ درصد رشد حاصل شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای ثبت شده در سال‌های قبل از انقلاب جمعیت قم حدود ۳۱۵ تا ۳۲۰ هزار بوده و حدود ۴۷ درصد باسواد بوده‌اند ولی اکنون میزان باسوادی به ۵۰ درصد رشد رسیده است.

قاسمی‌نیا با اشاره به اینکه اولویت فعالیت‌های نهضت سواد آموزی بی‌سوادان گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال است گفت: رشد باسوادی زنان از ۳۴ درصد به ۸۷ درصد رسیده که این میزان رشد ۵۳ درصدی را در بخش باسوادی زنان رقم زده‌است و در بخش مردان نیز از ۶۴ درصد به ۹۳ درصد در سال جدید تخمین زده شده است که به رشد ۲۹ درصدی در این بخش دست یافته‌ایم.

 وی ادامه داد: در سطح شهری نیز از ۵۳ درصد جمعیت باسواد استان قم در اوایل انقلاب میزبان باسوادی با رشد ۳۷ درصدی به حدود ۹۰ درصد رسیده و در سطح روستاها نیز از ۳۰ درصد به ۸۰ درصد رسیده‌است.

وی تصریح کرد: پس از انقلاب و تشکیل نهضت سوادآموزی توجه‌ ویژه ای به عدالت آموزشی فارغ از شهر و روستا و جنسیت شده و اکنون نیز در بیانیه گام دوم انقلاب و تاکیدهای مقام معظم رهبری به صراحت بیان شده‌است.

به گفته وی مهاجرپذیری یکی از شاخصه و ویژگی های استان قم است که در خصوص سوادآموزی اتباع خارجی نیز مورد توجه قرار گرفتند و بر اساس آخرین آمار اعلام شده سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵ باسوادی غیرایرانی ها در سطح کشور ۷۲ درصد است در حالی که در همان سال ۸۴ درصد باسواد غیرایرانی در قم زندگی می کردند که بیش از ۱۲ درصد نسبت به سطح کشوری اتباع خارجی باسواد در قم حضور دارند. 

معاون آموزش و پرورش قم از شناسایی ۱۳۵ تا ۱۴۰ تَن در این استان خبر داد که از نهضت سوادآموزی در بزرگسالی آغاز کردند و اکنون به مدارج عالی علمی مختلف مانند پزشکی، هیات‌های علمی، استادان دانشگاه، استادان حوزه و کارآفرین رسیده‌اند که این امر یکی از برکت‌ها و نتایج نهضت سوادآموزی بوده است.

وی آموزش به بی‌سوادان را در سه دوره سوادآموزی، انتقال و دوره تحکیم سواد دانست و افزود: در ۴۰۰ ساعت دوره سوادآموزی چهار ماده درسی آموزش داده می‌شود که پس از گذراندن این دوره مدرکی معادل سوم ابتدایی به افراد داده می‌شود که افراد می‌توانند ادامه تحصیل بدهند و وارد دوره انتقال شوند که در این دوره هشت ماده درسی طی آن ۶۰۰ ساعت آموزش حضوری و ۲۰۰ ساعت آموزش غیرحضوری دریافت می‌کنند و مدرک آن معادل پایان ششم ابتدایی است و در دوره تحکیم نیز به تثبیت و تعمیق سواد نوآموزان پرداخته می شود که شامل ۷۰ ساعت آموزش حضوری و ۱۳۰ ساعت آموزش غیرحضوری است.

برچسب‌ها قم سواد آموزی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم سواد آموزی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی قم سواد آموزی سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی نهضت سوادآموزی ساعت آموزش نهضت سواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۹۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند

۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، این آموزش در پایگاهی در جنوب غرب فرانسه برگزار می‌شود و مقامات فرانسوی به دلایل امنیتی اطلاعاتی در مورد مکان خلبانان اوکراینی فاش نکردند.

به نقل از لیبراسیون، بااین‌حال، آنها که بین ۲۱ تا ۲۳ سال سن دارند، باید بعد از کریسمس سکان جنگنده اف-۱۶ آمریکایی را در دست بگیرند.

قبل از عزیمت به فرانسه، خلبانان اوکراینی سه ماه را در بریتانیا گذراندند و زبان انگلیسی را آموختند، زبانی که خلبانان ناتو از آن استفاده می‌کنند.

در مجموع، خلبانان اوکراینی دوره ۸۰ ساعت پرواز و ۵۰ جلسه شبیه‌سازی را خواهند گذراند. این آموزش سریع نصف طول دوره نیروی هوایی فرانسه است، اما کی‌یف چاره‌ای ندارد زیرا نیروی هوایی این کشور از آغاز جنگ تمام‌عیار روسیه آسیب‌دیده است و نیاز به بازسازی فوری دارد.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی، بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

سه جنگنده دیگر اف-۱۶ از هلند اخیرا به مرکز آموزشی اروپا در نزدیکی شهر فاتستی رومانی وارد شده‌اند. در حال حاضر هشت فروند اف-۱۶ در این پایگاه وجود دارد که ۳۲ فروند دیگر از نروژ وارد این پایگاه می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان
  • برپایی دوازدهمین دوره المپیاد «آماده دادرس» در فارس
  • عزل و برکناری ۱۲ عضو دوره ششم شوراهای مازندران
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • ◄ برگزاری دوره آموزش مهمانداری در هواپیمایی سپهران
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش خبرنگاران شهرستان‌های غرب گیلان
  • «چرم دوزی» اشتغال کهن برای نسل نو