Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، برای کسانی که از نزدیک سیروس فوتبال بندرانزلی را ندیده‌اند تا مجذوب لبخندهای دل‌نشین و مرام بی‌نظیرش شوند، درک اینکه چرا او پس‌ازاین‌همه مدت از ذهن و یاد مردم این دیار نرفته کار آسانی نباشد.

 مردی که تا زمانی که حضور داشت عشق دوران نوجوانی و جوانی مردمان دیارش بود و وقتی‌که رفت اسطوره بی‌بدیل آن‌ها (حتی آن‌هایی که سال‌ها پس از پر کشیدنش پا به این دنیا نهادند) شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آری امروز زادروز مرد از یاد نرفتنی فوتبال گیلان و ایران، کاپیتان پیشین تیم ملی مرحوم سیروس قایقران است، مردی که ستاره کاغذی نبود تا نامش بعد اتمام زمان دوران فوتبالش از خاطرات برود بلکه در قلب تمام گیلانی‌ها و مردم انزلی خواهد ماند تا وقتی‌که یک ملوانی زنده باشد.

شخصی که نه‌فقط به خاطر بازی‌های زیبایش برای ملوان و تیم ملی، بلکه به خاطر مرام و معرفتش در خاطرات ماندگار شد، درست مثل آقا تختی، اما این بار در فوتبال که سال‌هاست پهلوانی در زرق‌وبرق و هیاهوهایش از یادها رفته ست.

در روزگاری که یک عده تازه به دوران رسیده سعی دارند با راه انداختن دعواهای بچگانه و به جان هم انداختن مردم دو شهر نامی برای خود دست‌وپا کنند، نام و عکسشان در رسانه‌ها منتشر شود، سیروس قایقران نماد اتحاد و همدلی بین گیلک‌ها بود و بهترین رفیقش در اردوهای تیم ملی یک رشتی بود که در اردوهای تیم ملی با هم به زبان گیلکی صحبت می‌کردند و پشت‌هم درمی‌آمدند، اما حالا چه شده که این‌همه عشق تبدیل به کینه و نفرت تبدیل شده است.

یک عده می‌خواهند با تفرقه از آب گل‌آلود ماهی بگیرند، البته تا حدود زیادی هم موفق به این کارشده‌اند، در دهه‌های گذشته استان گیلان دو تیم در سطح اول فوتبال ایران داشت و یک تیم از رشت و یک تیم از انزلی، اما این حسادت‌ها و تفرقه‌ها باعث نابودی و سقوط تیم‌های این دو شهر از لیگ برتر شد و سال‌هاست که دست پا می‌زنیم تا به جایگاه اصلی‌مان بازگردیم، این بازگشت ممکن نخواهد بود تا زمانی که رفاقت و اتحاد در سراسر فوتبال استان گیلان وجود داشته باشد.

 

محمد پنجعلی یک از دوستان هم‌بازی‌های مرحوم قایقران با درباره شخصیت وی گفته بود که اگر بخواهم مرحوم قایقران را در یک جمله تعریف کنم باید بگویم که او پسری با حجب و حیا بود و رفیق‌بازی او زبانزد همه بازیکنان تیم ملی بود.

به گفته پنجعلی سیروس بچه مردمی بود که خودش را از مردم می‌دانست و هیچ‌گاه خودش را از آن‌ها جدا نمی‌دانست، مرحوم قایقران از ساکت‌ترین و بی‌حاشیه‌ترین فوتبالیست‌های تاریخ فوتبال ایران بود.

 

مجید نامجو مطلق بازیکن اسبق، استقلال، پرسپولیس و کشاورز تهران با اشاره به شخصیت مرحوم قایقران می‌گوید که سال‌های زیادی در کنار مرحوم قایقران فوتبال بازی کردم، او ازنظر فنی استثنای فوتبال ما بود و قابلیت‌های بسیار زیادی داشت اما اگر بخواهم ازنظر اخلاقی به ایشان اشاره کنم باید بگویم که سیروس از بامعرفت‌ترین فوتبالیست‌هایی بود که من دیده‌ام.

 

علی پروین، سیروس قایقران را یکی از بهترین شاگردانش دانسته و گفته که سیروس بچه با حجب و حیایی بود و هرچه به او می‌گفتیم سرش را بالا نمی‌کرد و جواب به کسی نمی‌داد، امثال سیروس در فوتبال ما کم بودند. البته غفور جهانی که همبازی خود من هم بود ازنظر اخلاقی شباهت زیادی به سیروس داشت.

مجتبی محرمی نیز از سیروس قایقران به عنوان یکی از نوابغ و نوادر فوتبال ایران یاد می‌کند و می‌گوید « سیروس از بامعرفت‌ترین فوتبالیست‌هایی بود که من دیدم، سیروس یک انسان به‌تمام‌معنا بود و من حدود ۱۰ سال در کنار او بازی کردم و شیرین‌ترین خاطره فوتبالی من هم همراه با مرحوم قایقران رقم خورد چراکه در بازی‌های آسیایی پکن در سال ۹۰ میلادی با پاس من یک گل فوق‌العاده زد و با همان گل کره جنوبی را بردیم و به فینال رفتیم که درنهایت قهرمان شدیم.»

 

جواد زرینچه نیز با اشاره به اخلاق اسطوره گیلانی فوتبال کشور این گونه سخن می‌گوید«درباره قایقران باید بگویم که اگر بخواهم او را خیلی کوتاه و مختصر معرفی کنم می‌گویم او مرد اخلاق فوتبال بود و با آنکه یکی از بزرگ‌ترین بازیکنان فوتبال بود اما رابطه‌اش با مردم را قطع نمی‌کرد.

زرینچه به حضور پنج ساله خود در تیم ملی در کنار مرحوم قایقران اشاره می‌کند و می‌گوید که قایقران را یکی از دوست‌داشتنی‌های تیم ملی می‌دانستم که بسیار با ادب بود و به کسی بی‌احترامی نمی‌کرد و باور کنید همه دوست داشتند با او صحبت کنند چراکه بسیار خوش‌برخورد و دوست‌داشتنی بود و هر بازیکن جوانی که به تیم ملی می‌آمد قایقران او را کمک می‌کرد.

سیروس تشت آذر هم با انتشار عکسی به همراه مرحوم قایقران در صفحه شخصی‌اش نوشت: عکسی زیرخاکی از اردوی تیم کشاورز در بوداپست مجارستان که در کنار زنده‌یاد سیروس قایقران و فریدون برقی عزیز بودیم.

هم‌بازی قدیمی مرحوم قایقران با اشاره به شخصیت اسطوره فوتبال گیلان نوشته که سیروس آبای به معنای واقعی یک مرد به‌تمام‌معنا بود، بامعرفت، صداقت، دوست‌داشتنی و تکرار نشدنی، جایش همیشه در فوتبال ایران خالی است.

 

بخشی از زندگی فوتبالی آقا سیروس

سیروس قایقران از همان ابتدای کودکی به فوتبال در زمین‌های خاکی کلویر روی آورد و بااستعداد درخشانش، به عضویت تیم فوتبال منتخب آموزشگاه‌ها درآمد.

وی در ۱۶ سالگی، در سال ۱۳۵۶ موفق شد به‌عنوان یکی از مهره‌های اصلی در تیم‌های نوجوانان و جوانان ملوان استعدادهای خود را به نمایش بگذارد و با مهارت‌های منحصربه‌فردش، ملوان را به رتبه قهرمانی باشگاه‌های گیلان رساند.

وی در سال‌های ۵۷ تا ۶۳ افتخارات زیادی را برای ملوان و گیلان به ارمغان آورد، مانند دو گلی که به پرسپولیس زد و یا گل زیبایی که وارد دروازه تیم منتخب مازندران کرد.

سیروس در سال ۱۳۶۳ به تیم ملی دعوت شد و در سال ۶۶ تنها فوتبالیست شهرستانی بود که پرویز دهداری بازوبند کاپیتانی تیم ملی ایران را به بازوان او بست.

 

در سال ۶۷، در جام ملت‌های آسیا در قطر، تیم ملی ایران با رهبری سیروس به مقام سومی دست یافت و در سال ۶۹ تیم ایران را با گل‌های زیبایش پس از ۲۰ سال به قهرمانی در بازی‌های آسیایی پکن رساند.

قایقران پس از حضور در تیم ملوان و استقلال بندرانزلی، به الاتحاد قطر (الغرافه قطر فعلی) پیوست و بعد از مدتی بازی در قطر، مجدداً به تیم اول خود ملوان پیوست و این تیم را قهرمان جام حذفی و راهی مسابقات آسیایی کرد.

سیروس در سال ۷۲ به‌عنوان بازیکن و سپس مربی به تیم کشاورز تهران پیوست و نتایج قابل‌توجهی با این تیم به دست آورد. وی سپس به تیم دسته دومی مسعود هرمزگان پیوست و مدتی در آنجا مشغول به مربی‌گری شد.

در سال‌های ۷۶ و ۷۷ سیروس بارها تمایل خود را برای بازگشت به ملوان به‌عنوان بازیکن یا مربی اعلام کرد اما در اوایل سال ۷۷ که وی برای تعطیلات نوروز همراه خانواده‌اش به انزلی آمده بود، در بازگشت و درحالی‌که همراه فرزند، همسر و برادر همسرش در اتومبیل رنوی خود عازم تهران بود، در حوالی امامزاده هاشم با کامیون خاور تصادف کرد که منجر به فوت وی و فرزندش، راستین شد، پسری که متولد ششم فروردین ۱۳۶۹ بود.

قایقران ۴۳ بازی، رسمی برای تیم ملی انجام داد که در ۲۱ بازی کاپیتان تیم ملی بود و ۱۴ گل برای تیم ملی به ثمر رساند. بهترین آن‌ها به تیم کره‌جنوبی در نیمه نهایی بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن بود. اولین بازی ملی را در ۳۰ دی‌ماه ۱۳۶۳ برابر یوگسلاوی و آخرین بازی ملی را در ۲۶ فروردین ۱۳۷۲ برابر بوسنی انجام داد. اولین کاپیتانی تیم ملی را در ۱۱ آذر ۱۳۶۷ برابر قطر به عهده گرفت.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: سیروس قایقران ملوان بندرانزلی مرحوم قایقران کاپیتان تیم ملی سیروس قایقران مرحوم قایقران فوتبال ایران تیم ملی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۲۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!

به گزارش "ورزش سه"، روی کین و یان رایت بر سر برونو فرناندز و اینکه آیا او تأثیر خوبی در رختکن منچستریونایتد دارد با هم جر و بحث کردند.

فرناندز، 29 ساله، یکی از بهترین های یونایتد در سال های اخیر بوده است و از زمان انتقالش از اسپورتینگ لیسبون در سال 2020، 143 گل در 229 بازی به ثمر رسانده است.

هافبک پرتغالی در بازی اخیر برابر شفیلد قعرنشین با زدن دو گل تیمش را از یک تساوی تلخ نجات داد و به برتری رساند. فرناندز تابستان گذشته به عنوان کاپیتان منصوب شد، اما او مرتباً به خاطر رفتارش نسبت به هم تیمی‌هایش در زمین مورد انتقاد قرار می‌گیرد، که منجر به بحث در مورد اینکه آیا این بازیکن 29 ساله باید بازوبند خود را حفظ کند یا خیر شده است.

یان رایت، اسطوره آرسنال، در دفاع از فرناندز بعد از پیروزی 4-2 منچستر یونایتد مقابل شفیلد یونایتد گفت: «من فکر می کنم برونو یک شخصیت برنده است. او بی تاب پیروزی است و البته که ایرادات خود را دارد، اما او از آن دسته بازیکنانی است که سعی می‌کند شرایط را به سود تیمش تغییر دهد.»

با این حال، روی کین، اسطوره یونایتد، از ادعای رایت خشمگین شد و گفت: «برونو در دوران حرفه ای خود چیزی به دست نیاورده است در حالی که او الان 29 سال سن دارد. برونو در دوران حرفه ای خود چه چیزی برنده شده؟»

رایت پاسخ داد: «بله، او چیزی نبرده. اما صرف نظر از این قضیه، استانداردهای او بالاست. اگر برونو را از منچستریونایتد خارج کنید، بازیکنانی خواهند ماند که پیشرفت نکرده اند. اگر او کاری را که انجام می دهد انجام ندهد، یونایتد به جایی که هست نزدیک هم نیست.»

رایت همچنین اذعان کرد که رفتارهای فرناندز در زمین ایده آل نیست، اما اصرار داشت که آنها بیش از حد قابل توجیه هستند: «احتمالاً برونو هر روز در تمرینات بازیکنانی را می بیند که به استانداردهای او نزدیک نیستند و این ناامید کننده است. اگر منچستریونایتد در یک بازی نجات پیدا کند، احتمالاً او است که این کار را انجام خواهد داد. او کاملاً حق دارد از هم تیمی هایش ناراحت باشد زیرا آنها باید بهتر عمل کنند.»

کین سپس با اعتراف به قدردانی از ویژگی‌های فرناندز، افزود: «من فکر می کنم او پسر با استعدادی است. اما آیا او به هم تیمی هایش کمک می کند و آیا سبک بازی دیگران را بهتر می کند؟ پاسخ 100 درصد منفی است. تو دوست داری امروز در رختکن یونایتد با این بچه ها باشی؟ در این مورد مطمئن نیستم. فکر می کنم برونو بازیکن خوب است، وقتی ما برنده می شویم، اما قرار نیست هر بار برنده شویم. ما در مورد بازیکنان با استعداد صحبت می کنیم، اما چنین بازیکنانی باید در بازی های بزرگ نیز خود را نشان بدهند یا حداقل تیم را وادار به نمایش بهتر کنند. در مورد برونو من تردید دارم.»

دیگر خبرها

  • درگیری اسطوره‌های یونایتد و آرسنال بر سر برونو!
  • مسابقات پیشکسوتان فوتبال تهران؛ پرسپولیس در آستانه صعود، استقلال در یک قدمی حذف
  • الساندرو دل ‌پیرو: تشویق در برنابئو، یکی از به‌یادماندنی‌ترین لحظات دوران حرفه‌ای من است
  • ملوان بدون مصدوم و محروم مقابل سایپا
  • پایان کار اسطوره اتلتیک بیلبائو؛ ایکر مونیائین، سن مامس را ترک می‌کند
  • العین روی دست غول آسیا بلند شد / شگفتی‌سازی در قلب جده با اسطوره ایتالیا
  • دوری کاپیتان استقلال از فوتبال؛ کافه وریا افتتاح می‌شود! + عکس
  • حمله به دروازه در تمرین پرسپولیس بدون کاپیتان
  • رونمایی از گزینه جذاب تراکتور؛ اسطوره فوتبال آلمان به تبریز می‌آید؟
  • مروری بر چند خبر از گوشه و کنارآذربایجان غربی در ۶۰ ثانیه