Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@02:39:36 GMT

امیکرون بی صدا می آید/واکسن نزده ها عامل تهدید سلامت

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۴۳۳۵

امیکرون بی صدا می آید/واکسن نزده ها عامل تهدید سلامت

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هرچند وضعیت کرونایی مازندران روبه سبزشدن است اما وجود شمار قابل توجهی افراد واکسن نزده، این استان را آرام به سمت موج ششم بیماری هدایت می‌کنند.

اگرچه تاکنون بیش از پنج میلیون دوز واکسن در مازندران تزریق شد اما هنوز بخش قابل توجهی از جمعیت ۲۰ سال به بالا از تزریق واکسن امتناع می‌کنند و این وضعیت، توان مازندران برابر سویه های جدید بیماری می کاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن یک شهروند مازندرانی که ۳۸ سال سن دارد و تاکنون از تزریق واکسن خودداری کرده است، ترس را دلیل عدم واکسن زدن عنوان کرده است وگفت: سعی می‌کنیم با رعایت بهداشت و پروتکل‌ها گرفتار این بیماری نشوم.

ساده انگاری ادامه دارد

افراد قابل توجه‌ای همانند این شهروند در مازندران وجود دارد که به دلایل مختلف، حاضر به تزریق واکسن نشدند و همانند بمب متحرکی، مستعد انتقال آن به دیگر اعضای جامعه هستند.

ساده انگاری، عدم توجه به پروتکل‌های بهداشتی توسط اصناف مختلف و ناوگان حمل ونقل درون شهری و برون شهری، کابوس پیک‌های قبلی کرونا را در استان تکرار می‌کند.

علی حسینی شهروند نوشهری که هفته دوبار با اتوبوس به تهران سفر می‌کند، گفت: با آنکه الزام شده برای ورود مسافر و سفر با اتوبوس کارت واکسن ارائه شود اما مدیران پایانه‌ها به این موارد توجهی ندارند.

وی افزود: همچنین طی سفر برخی از مسافران از زدن ماسک خودداری می‌کنند و هیچ تذکری از سوی رانندگان داده نمی‌شود وبرخی از رانندگان هم از زدن ماسک پرهیز می‌کنند.

همچنین طی سفر برخی از مسافران از زدن ماسک خودداری می‌کنند و هیچ تذکری از سوی رانندگان داده نمی‌شود وبرخی از رانندگان هم از زدن ماسک پرهیز می‌کنند

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های مازندران بستری هستند و روازنه بین ۵۰ تا ۶۰ بیمار امیکرونی نیز در استان شناسایی می‌شوند. مصطفی جوانیان معاون بهداشتی علوم پزشکی بابل در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تزریق واکسن ما را از تداوم و تکرار پیک پنجم نجات می‌دهد، گفت: علی رغم اینکه در کشورهای اطراف شاهد افزایش موارد امیکرون هستیم ولی خوشبختانه در کشور دچار مشکل حاد نشدیم.

وی با انتقاد از اینکه هنوز جمعیت قابل توجهی واکسن تزریق نکردند، خواستار تزریق دوز سوم واکسن شد و گفت: اگر افراد دوز سوم واکسن را نزنند وارد پیک ششم خواهیم شد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ورود به این پیک را با تأخیر مواجه می‌کند.

وی با تاکید بر رعایت پیش مسائل بهداشتی ادامه داد: هنوز درصدی از مردم به این باور نرسیدند و همچنان برابر واکسن مقاومت می‌کنند و هنوز شاهد هستیم که دلتا در کشور وجود دارد و بیشتر مبتلایان را افراد واکسن نزده تشکیل می‌دهند.

جوانیان با اظهار اینکه هنوز شاهد چرخش پیک دلتا در کشور و استان هستیم، گفت: ویروس امیکرون بین افراد واکسن نزده، داری شدت و مخاطرات بیشتری است.

واکسن امیکرون را خفیف می‌کند

این عضو ستاد ملی پیشگیری از کرونا تصریح کرد: در تمام دنیا مطرح می‌کنند که علت خفیف بودن امیکرون به دلیل انجام واکسیناسیون بوده در حالی که این سویه نیز خطرناک است و نظام سلامت را تحت فشار سنگین قرار می‌دهد.

جوانیان یادآور شد: یکی از مواردی که سبب می‌شود ورود به پیک ششم با تأخیر مواجه شود، تزریق دوز سوم واکسن کرونا است و باید به این مسئله توجه شود.

۵ میلیون دوز واکسن در مازندران تزریق شد

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه بیش از پنج میلیون دوز واکسن در استان تزریق شد، گفت: ۱۹ درصد از جامعه هدف دوز سوم را تزریق کردند.

قاسم اویس در گفتگو با خبرنگار مهر، کل واکسن تزریق شده کرونا را در استان بیش از پنج میلیون دوز بیان کرد و گفت: از این میزان دو میلیون و ۸۰۰ هزار دوز معادل ۸۱ درصد کل جمعیت مربوط به دوز اول و ۷۵ درصد مربوط به دوز دوم بوده است.

وی با بیان اینکه ۹۷ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال در استان به تعداد دو میلیون و ۲۷۳ هزار نفر اول و ۹۰ درصد به تعداد دو میلیون و ۹۹ هزار نفر دوز دوم را دریافت کردند، اظهار داشت: ۹۶ درصد کادر بهداشت و درمان معادل ۹۶ درصد به تعداد ۴۳ هزار نفر دوز بوستر را تزریق کردند.

اویس ادامه داد: ۲۹.۳ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان به تعداد بیش از ۶۵۲ هزار نفر دوز سوم، ۹۹ درصد دانش آموزان دوز اول، ۹۰ درصد دانش آموزان دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران با اظهار اینکه ۹۰ درصد جمعیت ۲۰ تا ۳۰ سال واکسن دریافت کردند خواستار تزریق واکسن برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری کرونا شد.

عادی انگاری و بی توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و عدم تزریق واکسن توسط گروهی از شهروندان، کرونا را که با تلاش کادر بهداشت و درمان خاموش شده را دوباره فراگیر خواهد کرد، از این رو همواره باید مقابله و مهار این بیماری جزو اولویت‌ها قرار داشته باشد.

کد خبر 5405164

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا علوم پزشکی مازندران بارش برف برف و کولاک کرمانشاه بوشهر برف روبی سیل کرمان ویروس کرونا برف و یخبندان سیل هرمزگان خطبه های نماز جمعه امداد رسانی تعطیلی مدارس راهداری تزریق واکسن زدن ماسک واکسن نزده میلیون دوز پروتکل ها هزار نفر تزریق شد دوز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۴۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور