Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@02:44:25 GMT

اجرای ۲۸۰ هزار هکتار طرح زهکشی در گلستان

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۵۱۳۰

اجرای ۲۸۰ هزار هکتار طرح زهکشی در گلستان

به گزارش خبرنگار مهر، مختار مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان در نشست خبری با اشاره به کاهش میزان بارندگی در این استان اظهار داشت: امسال میزان بارندگی در بخش شمالی استان ۷۰ درصد، در بخش میانی ۴۸ درصد و در بخش جنوبی ۲۷ درصد کاهش یافته است و بر این اساس پیش بینی می‌شود میزان تولیدات کشاورزی در این استان حداقل ۵۰۰ هزار تن کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: با توجه به این شرایط ضرورت دارد مباحث مربوط به آب و خاک در اولویت کار قرار گیرد و ما باید مواد آلی و مغذی خاک را افزایش دهیم تا ظرفیت آن توسعه یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه در همین راستا پروژه‌های آب و خاک در اولویت یک کار این سازمان است، تأکید کرد: ما در سه پهنه شمالی، میانی و جنوبی استان سه نوع خاک داریم که به خاک‌های شیرین، شور و قلیایی تقسیم می‌شود. در بخش شمالی استان ۲۷۰-۳۰۰ هزار هکتار اراضی قلیایی داریم و در این راستا باید توسعه زهکشی را در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم درجه قلیایی بودن این خاک‌ها را کاهش دهیم.

مهاجر با بیان اینکه میزان بارندگی در این نواحی از ۲۲۰ تا ۴۵۰ میلیمتر نوسان دارد، اظهار داشت: بنابراین توسعه زهکشی در این اراضی در دستور کار قرار گرفت و در ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی استان مطالعات اولیه برای اجرای این طرح انجام گرفت و در نهایت مشخص شد که در ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی باید طرح زهکشی انجام شود و ما بر این اساس طبقه بندی اراضی را انجام دادیم و کار را شروع کردیم.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح با همکاری قرارگاه خاتم الانبیا شروع شد، گفت: تاکنون ۱۰۸ هزار هکتار از اراضی مذکور زهکشی شده است. و به دنبال این اتفاق شاهد کاهش درجه شوری و قلیایی خاک هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان، سهم قرارگاه خاتم را در این پروژه ۸۰ هزار هکتار عنوان و تصریح کرد: ۳۰ هزار هکتار از این طرح تکمیل شده و ۵۰ هزار هکتار آن نیز در دست انجام است که ۳۲ هزار هکتار آن تا دهه فجر امسال تمام می‌شود.

مهاجر با اشاره به اینکه این زهکشی در دو نوع اراضی شور و آب‌های شیرین انجام می‌شود، گفت: طرح زهکشی که در اراضی دیم استان انجام می‌شود در خاورمیانه بی نظیر است و اولین طرحی است که در این منطقه به این شکل اجرا می‌شود.

وی اضافه کرد: برآورد ما این است که با زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی استان حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب را می‌توان منتقل کرد. ضمن اینکه اجرای طرح منجر به افزایش تولیدات کشاورزی خواهد شد. به طوری که در صورت تأیید طرح بین یک تا یک و نیم میلیون تن افزایش تولید محصولات کشاورزی را خواهیم داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه تاکنون ۷۸ هزار هکتار سیستم آبیاری تحت فشار در استان اجرا شده است، خاطرنشان کرد: بر این اساس راندمان آبیاری نیز از ۴۰ درصد به ۷۵ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: از سال گذشته ما یک مگا پروژه در قرارداد خاتم به امضا رساندیم و بر این اساس ۱۵ هزار هکتار از اراضی تعاونی‌های تولید تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته است. که اجرای عملیاتی در ۴ هزار هکتار از این اراضی شروع شده، ضمن اینکه علاوه بر این ۱۵ هزار، ۱۵ هزار هکتار دیگر نیز در دستور کار قرار دارد و در مجموع تا سه سال آینده ۳۰ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرد.

مهاجر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در استان‌های شمالی و گلستان میزان روان آب‌هایی که به دریای خزر انتقال داده می‌شود، ۹ میلیارد مترمکعب است، اظهار داشت: معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی این بحث را با کارشناسان وزارت نیرو به اتمام رسانده که حق آبه زیست محیطی که باید وارد دریا شود باید بین ۲ تا ۲.۵ میلیارد مترمکعب است و مابقی آن باید ساماندهی شود ضمن اینکه ما ۵۷۱ حلقه آب بندان داریم که مساحت آنها ۶ هزار هکتار است و در ۶۰ درصد این آب بندان ها مطالعات انجام شده و در ۶۰۰ هزار هکتار از آنها نیز عملیات لایروبی انجام شده است.

وی با اشاره به قنوات استان نیز تصریح کرد: قنوات از ذخایر فرهنگی و معنوی استان است و ۳۷۱ حلقه و رشته قنات در این استان ثبت شده است. همچنین ۳۰۰ حلقه و رشته قنات نیز به ثبت نرسیده است.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان، ۱۵ هزار هکتار از کشت برنج استان گلستان از محل آب این قنوات است. امسال مرمت بیش از ۵۰ رشته قنات را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم.

به گفته مهاجر در استان گلستان ۱۷ هزار حلقه چاه مجاز وجود دارد و براساس ادعای آب منطقه‌ای چیزی در همین حدود نیز چاه غیر مجاز در استان وجود دارد.

وی با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر اینکه چاه‌های غیر مجازی که تا قبل از سال ۸۵ حفاری شده‌اند، باید مجوز دریافت کنند، افزود: در واقع برای تأمین حق آبه این چاه‌ها باید از حق آبه پروانه داران کم کنیم که این در واقع به نوعی تشویق به تقلب و اعطای جایزه به متقلبان است و ما درخواست اصلاح این قانون را داریم.

کد خبر 5405731 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت نیرو استان گلستان وزارت جهاد کشاورزی خاورمیانه روسیه گسترش روابط تجاری ایران و روسیه همسایه شمالی بورس سازمان امور مالیاتی سید احسان خاندوزی مرکز مدیریت راه های کشور مالیات بر خانه های خالی قیمت دلار بانک مرکزی ایران قیمت نفت صادرات غیرنفتی جاده چالوس مالیات بر خودروهای لوکس رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان هزار هکتار از اراضی دستور کار قرار بر این اساس ۱۵ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۵۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت

سیدمهدی هاشمی مدیرکل ثبت اسناد و‌املاک استان کرمان در سفر به شهرستان جیرفت، با بخشدار مرکزی و دهیاران این شهرستان دیدار و پیرامون مزایای صدور اسناد مالکیت و در اولویت قرار گرفتن حدنگاری اراضی کشاورزی طی امسال گفت و گو کرد.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در این آیین اظهار داشت: با توجه به شعار سال و نقش پررنگ صدور اسناد اراضی کشاورزی در رونق تولیدات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی، حدنگاری باغ‌ها و اراضی زراعی در اولویت قرار گرفته است.

وی افزود: صدور اسناد رسمی مالکیت، علاوه بر کاهش اختلافات ملکی و ایجاد امنیت خاطر در مالکین، بستر استفاده از تسهیلات بانکی را فراهم می‌کند و کشاورزان می‌توانند در خصوص بهره‌مندی از تجهیزات نوین کشاورزی و افزایش سطح زیر کشت اقدام کنند.

هاشمی ضمن اشاره به اینکه بخش عمده هزینه‌های مربوط به صدور اسناد حدنگار کشاورزی، مربوط به تهیه و تولید نقشه است، تصریح کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای برداشتن بار مالی تهیه نقشه از دوش کشاورزان اعتبارات ویژه‌ای در نظر گرفته است.

وی بیان داشت: در این زمینه برای ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمان قرارداد نقشه‌برداری منعقد شده است که ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جیرفت در قالب این قرارداد‌ها نقشه‌برداری می‌شود و با توجه به پیشرفت خوب رفع تداخلات در این شهرستان، میزان مساحت قرارداد‌های این شهرستان در ماه‌های آتی افزایش خواهد یافت.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان همچنین از اتصال شرکت‌ها به سامانه‌های ثبت اسناد خبر داد و گفت: با هدف صرفه‌جویی در وقت و هزینه کشاورزان، علاوه بر تهیه رایگان نقشه، تشکیل و پیگیری پرونده نیز از سوی شرکت‌ها صورت می‌گیرد.

هاشمی با اشاره به محدودیت بازه زمانی فعالیت شرکت‌ها، تصریح کرد: در حال حاضر بهترین فرصت برای هویت‌بخشی به اراضی کشاورزی فراهم شده است و شایسته است بخشداران، دهیاران و کشاورزان، نهایت همکاری را با شرکت‌های مشاور این اداره کل داشته باشند تا خروجی لازم حاصل شود.

میثم امیری بخشدار مرکزی جیرفت نیز فاقد سند بودن اراضی کشاورزی را برای کشاورزان مشکل‌آفرین و عامل کاهش انگیزه زارعین توصیف و در خصوص همکاری دهیاران با طرح سنددار کردن اراضی کشاورزی اعلام آمادگی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • انعقاد ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج