Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری "سی.ان.بی.سی. نیوز" «کریستالینا جورجیوا» "مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول" (IMF) اعلام کرد که افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) می‌تواند همچون آب سردی بر پیکره وضعیت ضعیف اقتصادی در برخی کشورها باشد.

جورجیوا که از طریق ویدئو کنفرانس در رویداد مجازی داووس در روز جمعه صحبت می‌کرد، گفت افزایش نرخ‌ بهره در آمریکا می‌تواند پیامدهای مهمی برای کشورهایی با سطوح بالاتر بدهی دلاری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: «بنابراین «بسیار مهم» است که فدرال رزرو به وضوح برنامه های خود را برای جلوگیری از غافلگیری کشورهای متاثر اعلام کند». اقتصاددانان بر این باور هستند که نرخ‌های بهره بالاتر آمریکا می‌تواند خدمات بدهی‌های دلاری خود را برای کشورها گران‌تر کند.

جورجیوا اضافه کرد که بزرگترین نگرانی او برای کشورهای کم درآمد با سطوح بالای بدهی است و تاکید کرد که دو سوم آنها اکنون یا با "مشکلات بدهی" روبرو هستند و یا در خطر سقوط اقتصادی قرار دارند.

رئیس صندوق بین المللی پول با بیان اینکه نهاد ذیربطش انتظار دارد بهبود اقتصاد جهانی ادامه یابد، تاکید کرد که روند بهبود اقتصادی در حال از دست دادن شتاب خود است.

وی پیشنهاد کرد که تصمیم سال نو برای سیاستگذاران باید «انعطاف پذیری در سیاست» باشد و با توجه به خطراتی مانند افزایش تورم، همه‌گیری کووید-۱۹ و سطوح بالای بدهی، ادامه داد: «سال ۲۰۲۲ مانند عبور از یک مسیر پر از مانع است».

صندوق بین المللی پول در ماه دسامبر (آذر) هشدار داده بود که بدهی جهانی در سال ۲۰۲۰ به ۲۲۶ تریلیون دلار رسید که بزرگترین افزایش یک ساله بدهی از زمان جنگ جهانی دوم است.

این در حالی است که قیمت ها در تعدادی از کشورها با سرعت شگفت انگیزی در حال افزایش هستند؛ تورم منطقه یورو در دسامبر به رکورد پنج درصد رسید، نرخ تورم بریتانیا در همان ماه به بالاترین حد خود در ۳۰ سال گذشته رسید و شاخص قیمت مصرف کننده ایالات متحده با سریع ترین سرعت خود از ژوئن ۱۹۸۲ افزایش یافته است.

برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا صندوق بين المللی پول نرخ تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا صندوق بين المللی پول نرخ تورم ایالات متحده آمریکا صندوق بين المللی پول نرخ تورم صندوق بین المللی پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۵۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته

صندوق بین المللی پول از رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته خبر داد و پیش بینی کرد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش حدود ۶ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به ۳۱.۳ میلیارد دلار برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صندوق بین المللی پول در گزارش  منطقه ای خاورمیانه و آسیای مرکزی که به تازگی منتشر شده پیش بینی کرده ارزش تولید ناخالص داخلی ایران 61 میلیارد دلار در سال 2024 نسبت به سال 2023 افزایش یابد و به 464 میلیارد دلار برسد. اقتصاد ایران در این سال 3.3 درصد رشد خواهد کرد که  از رشد متوسط 20 ساله طی سال های 2000 تا 2020 که 3 درصد گزارش شده بیشتر خواهد بود.

این گزارش رشد اقتصاد غیر نفتی ایران در سال 2023 را  3.8 برآورد و پیش بینی کرده است این رقم در سال جاری به 3.3 درصد برسد. بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته رشد قابل توجه 15 درصدی را به ثبت رساند. پیش بینی شده است در سال 2024 نیز رشد این بخش به 2.9 درصد برسد.

نرخ تورم در کشور طی سه سال گذشته نزولی بوده است و به پیش بینی صندوق بین المللی پول انتظار می رود این روند حداقل طی دو سال آینده ادامه پیدا کند. نرخ تورم ایران در سال 2023 به 41.5 درصد کاهش یافته و پیش بینی می شود در سال 2024 به 37.5 درصد و در سال 2025 به 32.5 درصد برسد.

نرخ رشد نقدینگی در سال 2023 بالغ بر 34.7 درصد بوده و انتظار می رود این رقم در سال 2024 به 32.9 درصد کاهش یابد. متوسط رشد نقدینگی طی سال های 2000 تا 2020 بالغ بر 26.5 درصد محاسبه شده است.

*پیش بینی تراز مثبت 16.7 میلیارد دلاری حساب های جاری در 2024

صندوق بین المللی پول تراز حساب های جاری ایران در سال 2024 را مثبت 16.7 میلیارد دلار پیش بینی کرده است. در سال 2023 نیز تراز حساب های جاری ایران مثبت 17.8 میلیارد دلار برآورد شده بود.

*عبور ذخایر ارزی در دسترس ایران از 30 میلیارد دلار

ذخایر ارزی در دسترس ایران بر اساس برآورد صندوق بین المللی پول در سال گذشته 25.1 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای سال قبل از آن 19.7 میلیارد دلار اعلام شده بود. بر اساس پیش بینی این نهاد بین المللی ذخایر ارزی در دسترس ایران طی سال جاری با افزایش حدود 6 میلیارد دلاری نسبت به سال قبل به 31.3 میلیارد دلار خواهد رسید.

بر اساس این گزارش ذخایر ارزی ایران بسیار بیشتر از این ارقام و بالای 100 میلیارد دلار است که بنا به ادعای صندوق بین المللی پول به دلیل تحریم ها در دسترس ایران قرار ندارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • هشدار هواشناسی کرمان نسبت به احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸