Web Analytics Made Easy - Statcounter

الشَمَّری گفت که دولت آمریکا برای تحمیل اراده خود بر عراق، در صدد به قدرت رساندن شخصیت‌های سیاسی ضعیف به‌ویژه در جایگاه نخست‌وزیری است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سخنگوی رسمی مقاومت اسلامی نُجَباء تسلط بر حاکمیت عراق را نخستین دغدغه واشنگتن دانست و از تلاش آمریکایی‌ها برای قرار گرفتن چهره‌های ضعیف در رأس مدیریت سیاسی این کشور خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهندس «نصر الشَمَّری» از هم‌گرایی احزاب سنی و کرد عراق با ایالات‌متحده، اسرائیل، ترکیه و کشور‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس به‌عنوان چالشی برای تضعیف گروه‌های شیعی و ایجاد تفرقه میان آنان یاد کرد.

وی با تأکید بر اینکه سفارت آمریکا یک پادگان نظامی و هدفی مشروع برای گروه‌های فعال ضد اشغالگری است، در عین حال تصریح کرد که اعضای کمیته هماهنگی مقاومت این مکان را از فهرست اهداف خود خارج کرده‌اند.

متن کامل این گفتگو به شرح ذیل است:

رابطه بین حضور آمریکا و اوضاع سیاسی جدید عراق چیست؟ آیا تلاشی برای توجیه کردن بقاى نیرو‌های آمریکایی در عراق است؟

حضور نظامی در عراق، دغدغه اول آمریکا از سال ۲۰۰۳ تا به امروز نبوده است؛ اگرچه برایش بسیار مهم است و برای دستیابی به اهداف زیادی، بر آن اصرار دارد؛ اما اولین دغدغه آمریکا، تسلط بر اراده و حاکمیت سیاسی، اقتصادی، امنیتی عراق است.

شاید مهمترین نیاز آمریکا به حضور نظامی، به‌منظور تقویت سلطه بر اراده حاکمیتی عراق است؛ و شاید آنچه به افزایش هیمنه آمریکا کمک کرد، وجود شخصیت‌های ضعیف در رأس مدیریت سیاسی عراق است.

بنابراین، ایالات‌متحده تلاش می‌کند تا اطمینان یابد که شخصیت‌های ضعیف به مقام نخست‌وزیری برسند و این شخصیت‌ها از مردم جدا بمانند، به‌طوری که برای محافظت و تضمین بقای خود در قدرت، از کمک آمریکا استفاده کنند. این به ایالات‌متحده اجازه می‌دهد تا بقای نیرو‌های خود در عراق و تداوم کنترل خود بر اراده حاکمیتی، بخش‌های مهم داخلی عراق، به‌ویژه بخش نفت و برق، و همچنین روابط خارجی را توجیه کند.

اما در هر صورت، این توجیهات و مواضع ضعیف با افزایش توانمندی نیرو‌های عراقی و ناامیدی مردم کشور از ارائه هرگونه راه‌حلی برای مشکلات باقی‌مانده در طول ۲۰ سال، دیگر قانع‌کننده نیست.

اخیرا شاهد چندین حمله برنامه‌ریزی‌شده و هدفمند به سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد بودیم. چه‌کسانی و با چه هدفی پشت این حملات هستند؟

در ابتدا باید توجه داشت که سفارت آمریکا در واقع یک پادگان بزرگ نظامی و لانه جاسوسی براى تسلط بر اوضاع عراق و بازی با سرنوشت، اراده و حتی بافت اجتماعی آن است. آیا هیچ عاقلی تصور می‌کند که سفارت یک کشور دارای بیش از یازده‌هزار کارمند باشد که اکثر آن‌ها پرسنل نظامی حرفه‌ای هستند؟! علاوه بر تسلیحات زرهی، باند‌های پرواز، هلی‌کوپتر‌های جنگی و سیستم‌های دفاع هوایی نیز در آنجا وجود دارد.

همه این امور ثابت می‌کند که مکان یادشده صرفا یک سفارتخانه نیست و لذا در صورتی که هریک از گروه‌های مقاومت تصمیم به مقابله با این پادگان نظامی داشته باشند، حق طبیعی و مشروع آن‌هاست.

با این وجود، گروه‌های عضو کمیته هماهنگی مقاومت اعلام کردند که این پادگان را به‌عنوان یک سفارتخانه فرض کرده و از فهرست اهداف خود خارج می‌کنند؛ اما بعید نیست که نیرو‌های اشغالگر آمریکا یا عوامل آن‌ها خودشان با اغراض سیاسی ـ تبلیغاتی چنین حملاتی را ترتیب دهند.

البته ما تأکید و تکرار می‌کنیم که این مکان، یک پادگان نظامی و لانه جاسوسی بوده و هدف قرار دادنش، حق طبیعی مقاومت است.

در اوضاع کنونی، هدف از حمله به دفاتر احزاب سیاسی به‌ویژه دفتر ائتلاف "عزم" و دفتر حزب "تقدم" [تشکل‌های سیاسی اهل‌سنت]چیست؟

واضح است که اتحاد بین ائتلاف عزم و تقدم، اتحادی شکننده و شبیه داروی مخلوط عطار است که تحت فشار آمریکا، کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، ترکیه و اسرائیل شکل گرفت.

تنها نقطه هم‌گرایی آن‌ها، هدف قرار دادن وحدت شیعیان در ازای تقسیم غنایم ناشی از تفرقه شیعیان است. بسیار طبیعی و تقریباً مسلم به‌نظر می‌رسد که اگر یکی از طرفین تعهدات خود را نسبت به دیگری زیر پا بگذارد، این ائتلاف از هم می‌پاشد.

همه می‌دانند که روابط بین آن‌ها در دوره انتخابات، بدترین شکل را داشت و رهبران دو ائتلاف با زشت‌ترین و بدترین تعابیر، یکدیگر را توصیف کردند و ممکن است این درگیری به‌زودی به سطح خطرناکی برسد.

چه جریان‌هایی به‌دنبال اختلاف‌افکنی در بین گروه‌های شیعه هستند؟ اگر شیعیان متحد نباشند، روند سیاسی در عراق موفق خواهد شد؟

احزاب اصلی که برای تضعیف وحدت گروه‌های شیعه و تبدیل آن‌ها از اکثریت به اقلیتى در روند سیاسی تلاش می‌کنند، شرکای سیاسی کردها، سنی‌ها و کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس هستند که به دستورات آمریکا عمل می‌کنند. البته آمریکا به‌عنوان بازیگر اصلی و پشت سرش هم رژیم صهیونیستی و دولت ترکیه ایستاده‌اند که هرکدام با هدف خاص خود حرکت می‌کنند، اما یک هدف مشترک هم دارند که تضعیف شیعیان است.

شرکای سیاسی در عراق خواهان یک شریک ضعیف هستند که بتوانند اراده خود را به او دیکته کنند؛ چراکه ضعف او، تداوم سیطره آن‌ها و امکان فعالیت خارج از حاکمیت دولت مرکزی را برایشان تضمین می‌کند.

انگیزه کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس، نفرت مذهبی و طایفه‌ای از یک‌سو و دستورات آمریکایی ـ صهیونیستی از سوی دیگر است.

هدف آمریکا، تضعیف عراق و تفرقه داخلی برای حفظ کنترل خود بر اراده سیاسی و طولانی کردن حضور و بقای نیرو‌های اشغالگر است.

رژیم اسرائیل هم قصد دارد عراق را بر اساس عقیده صهیونیستی، تضعیف و تجزیه کند؛ زیرا این رژیم، عراق را خطرناک‌ترین دشمن دولت جعلى اسرائیل می‌داند.

ترکیه نیز با رویکرد ترسیم مجدد نقشه منطقه و الحاق بخش‌هایی از خاک عراق به سرزمین خود، عمل می‌کند.

همه این اغراض تنها با تضعیف شیعیان و تفرقه آنان محقق می‌شود؛ زیرا شیعیان بزرگ‌ترین وزنه و در عین حال مخالف اصلی اینگونه جاه‌طلبی‌ها هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آمریکا عراق اسرائیل نخست وزیر عراق حاشیه خلیج فارس بر اراده شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۶۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتش کره جنوبی به دنبال ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون

به نقل از پایگاه خبری استریتس تایمز، منابع متعددی گفته‌اند ارتش کره جنوبی به تازگی در حال بررسی ممنوعیت گسترده آیفون در ساختمان‌های نظامی به دلیل افزایش نگرانی‌ها نسبت به نشت احتمالی اطلاعات حساس از طریق ضبط صدا است.

این منابع یعنی گروهی از افسران درجه دار که نخواسته‌اند نامشان فاش شود، گفته‌اند که فرماندهی نیروی هوایی کره جنوبی ۱۱ آوریل (۲۳ فروردین) اطلاعیه‌ای داخلی در سرور اینترانت خود منتشر و در آن استفاده از هر دستگاهی که قابلیت ضبط صدا دارد و به برنامه‌های شخص ثالث اجازه نمی‌دهد که کارکرد‌های اصلی را کنترل کنند را از تاریخ ۱ ژوئن (۱۲ خرداد) ممنوع اعلام کرد. گوشی موبایل‌های آیفون نیز مشمول این ممنوعیت هستند.

بر اساس این اطلاعیه، تصمیم ممنوعیت استفاده آیفون در ارتش کره جنوبی در جلسات مشترک ستاد ارتش، نیروی دریایی و نیروی هوایی این کشور واقع در «گه ریونگ ده» در استان «چونگ چونگ جنوبی» اتخاد شده است.

در این اطلاعیه آمده است: ممنوعیت هر نوع ضبط صدا، نه تنها ارتباطات رسمی شامل جلسات، مکالمات اداری، اعلامیه‌های کاری و شکایات و مشاوره با مردم، بلکه برای ارتباطات غیررسمی مانند تماس‌های تلفنی خصوصی (داخل ساختمان‌های نظامی) را شامل می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، تعمیم دادن احتمالی این ممنوعیت به تمام واحد‌های تابعه درحال بررسی است. فرماندهی ارتش کره جنوبی این ممنوعیت را از آوریل (فروردین-اردیبهشت) به صورت آزمایشی اجرایی کرده است. اگر این ممنوعیت تعمیم یابد، احتمالا از «گه ریونگ ده» فراتر می‌رود و همه واحد‌های دیگر در سرتاسر کره جنوبی را در بر می‌گیرد.

دستگاه‌هایی که قرار است ممنوع شوند، انواع ساعت‌های هوشمند را نیز شامل می‌شوند.

در حال حاضر، تخمین زده می‌شود که حدود ۱۰ هزار کادر نظامی شامل حدود ۶ هزار افسر در مرکز دفاع «گه ریونگ ده» مشغول به کار باشند. به دلایل امنیتی، تعداد دقیق آنها فاش نمی‌شود.

اگر این ممنوعیت به تمام واحد‌های تابعه تعمیم پیدا کند، تقریبا ۵۰۰ هزار کادر نظامی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند
  • پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است
  • حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است
  • ببینید | موشک‌ ها و پهپادهای ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی امنیت و دفاع در عراق
  • ارتش کره جنوبی به دنبال ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی