Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@02:16:19 GMT

سه میلیون واحد صنفی؛ نیازمند بررسی ایمنی

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۹۷۱۳۰

سه میلیون واحد صنفی؛ نیازمند بررسی ایمنی

بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار، سه میلیون واحد صنفی در سطح کشور وجود دارد که نیازمند بررسی مسائل ایمنی، اجرای قانون کار و طبقه بندی مشاغل هستند.

گزارش ایسنا، موضوع ایمنی به عنوان حفاظت انسان و کارآیی او از صدمات و پیشگیری از صدمه دیدن انسان تعریف می شود.

هدف از اجرای مقررات ایمنی و دستورالعملهای مربوط در محیط کار، امکان به وجود آمدن محیط سالم است به نحوی که کارگران بدون دغدغه خاطر و بدون ترس از خطرات صنعت به کار خود ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در دیدگاه جدید مدیریتی، مهارت کارگر خط تولید و شرایط تولید و محیط کارخانه و کیفیت محصول است که تعیین کننده فروش و سود شرکت است.
علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزیر کار تاکید دارد که بنگاهها و واحدهای اقتصادی زیرمجموعه وزارت کار باید جلودار اجرای قانون کار باشند.
وی ضمن اشاره به ضرورت رعایت ایمنی در محیط کار می گوید: با توجه به آمار حوادث ناشی از کار که به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی به وجود می آید و علیرغم اینکه این آمار از میانگین جهانی کمتر است، باید تلاش کنیم همین تعداد کاهش یابد و از نیروی کار صیانت شود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صیانت از حوزه کار و ارتقای ایمنی، کاهش حوادث کار و آموزش نیروهای کار را در صدر برنامه های این وزارتخانه دانسته و می گوید: بازرسین کار باید به تجهیزات و لوازم آنلاین برای صدور اخطار و ابلاغ مجهز شوند تا با ایجاد این زیرساخت ضمن گسترش شفافیت در امور، دست دخالت های نابجا نیز کوتاه شود.
بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ ایمنی کار، معتقدند صیانت و حفظ سلامت نیروهای کار موجب اثربخشی و افزایش بهره وری در بنگاه‌ها و بخشهای اقتصادی کشور می شود.
علی اصلانی، عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفت وگوبا ایسنا، می گوید: عدم رعایت نکات ایمنی در محیط های کار و عدم آشنایی نیروهای کار با برخی تجهیزات باعث بروز فجایع و خسارت‌های انسانی و مادی بسیاری شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین حوادث و مشکلات ایمنی را در کارگاههای کوچک و متوسط شاهد هستیم، می افزاید: موضوع بهداشت و ایمنی کار باید رعایت و آموزش کارگران در محیط کار تقویت شود.
اصلانی، بر استفاده از ظرفیت تشکل‌های کارگری، شوراهای اسلامی کار، انجمن های صنفی کارگران و مجامع کارگری که آمادگی همکاری در این زمینه را دارند. تاکید دارد.
وی درعین حال نقش آموزش در ترویج فرهنگ ایمنی کار را موثر دانسته و می افزاید: در بحث ترویج فرهنگ ایمنی باید فعالیتها را افزایش دهیم و از سطوح پایین در مدارس اجرایی کنیم.
گزارشها نشان می دهند که هر ساله در جهان، بیش از یک میلیون نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند و این وضعیت در کشورهای در حال توسعه از میزان و شدت بیشتری برخوردار است.
برابر آمارها در دهه های اخیر حوادث ناشی از کار به عنوان سومین عامل مرگ و میر در جهان به شمار آمده و علت آن وجود خطرات محیط کار و عدم رعایت مسائل ایمنی بوده است.
به گزارش ایسنا، بی تردید بهداشت و امنیت محیط کار یکی از عوامل کلیدی پیشرفت و ارتقای کارکنان و کارفرمایان در تمام مجموعه ها و محیط های کار است. مطابق ماده ۹۱ قانون کار، کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار افراد قرار دهند و کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل های مربوطه در محیط کاری خود هستند.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايمني کارگران وزارت کار رفاه و تامین اجتماعی ایمنی پلاسکو کارفرمایان طبقه بندی مشاغل واحد صنفی بازرسان کار قانون کار بنگاه های تولیدی حوادث ناشی از کار محیط کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۷۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰۰ واحد صنفی گناوه برای دریافت شناسه «یکتا» اقدام کنند

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمهدی شاهین زاده بعد از ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از سیاست‌های دولت، انجام خدمات الکترونیک است و در این راستا مجوزها بویژه پروانه کسب اصناف از سوی درگاه ملی مجوزها صادر می‌شود که به همین منظور تمام کسانی که دارای مجوز کسب و کار هستند برای دریافت تسهیلات و خدماتی که دولت ارائه خواهد داد، باید کد شناسه یکتا داشته باشند.

سرپرست اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان گناوه افزود: کد یکتا به حساب بانکی افرادی که فعالیت اقتصادی دارند متصل می‌شود.

وی گفت: تا پیش از این، افراد باید از مجوز فیزیکی استفاده می‌کردند یا استعلامی از نهادهای مربوطه انجام می‌گرفت تا اعتبار پروانه کسب آنها بررسی شود، اما با الکترونیکی شدن و ایجاد بستر جهت دریافت کد یکتا دیگر نیازی به موارد ذکر شده نیست.

شاهین زاده با بیان اینکه مهم‌ترین موضوعی که در حال حاضر اتاق اصناف و اتحادیه‌های صنفی به دنبال آن هستند اخذ شناسه یکتا توسط بازاریان و کسبه است، افزود: متقاضیان می‌توانند با ورود سه کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه یا کد مجوز و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها، به سرعت و به صورت رایگان و غیرحضوری مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) خود را دریافت کنند.

شاهین زاده تاکید کرد: با هوشمند شدن خدمات دولت در آینده نزدیک، کسبه‌ای که مجوز الکترونیک نداشته باشد و نام آن‌ها در بانک اطلاعات کسب و کار کشور نباشد، برای دریافت خدمت در ادارات دولتی و بانک‌ها دچار مشکل خواهند شد.

سرپرست اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان گناوه گفت: اتاق اصناف شهرستان و اتحادیه‌های صنفی آماده پاسخگویی در این مورد به کسبه و بازاریان است.

کد خبر 6098535

دیگر خبرها

  • رانندگان با سامانه ۱۴۱ از آخرین وضعیت جاده‌ها مطلع شوند
  • ۶۰۰۰ واحد صنفی گناوه برای دریافت شناسه «یکتا» اقدام کنند
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • پرونده تخلف برای ۵ واحد صنفی در ایرانشهر تشکیل شد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • برقراری بیش از ۴۷ هزار تماس با سامانه ۱۲۵ / نجات ۴۸۳ نفر از حوادث رخ داده
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد