Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا، این پایگاه خبری تحلیلی آمریکایی، عملیاتِ نظامی به رهبری روسیه در وقایع اخیر قزاقستان را نشان دهنده آزمایشی مهم برای ارزیابی روابط چین و روسیه دانست. 

در این گزارش تحلیلی آمده است: اوایل ماه ژانویه جاری قزاقستان محل اعتراضات سراسری مردم علیه دولت این کشور در پی افزایش قیمت سوخت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی که واکنشِ روسیه به این اعتراضات کاملا مستقیم و روشن بود. مسکو با دستوری فوری سازمان پیمان امنیت جمعی (سستو) را برای کمک به دولت توکایف برای آرام کردن و ثبات قزاقستان بسیج کرد. اعزام ۲ هزار و ۵۰۰ سرباز از روسیه، ارمنستان، تاجیکستان، بلاروس و قرقیزستان که از اعضای این سازمان بودند مناقشه برانگیز شد و این سوال را در اذهان متبادر کرد که  واکنش چین به این اقدام که با نقش برجسته روسیه انجام می شود چگونه خواهد بود. 

بدین ترتیب بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران باور داشتند چنین پیشروی در آسیای میانه به آسانی می تواند منجر به تنش و اختلاف بزرگی میان دو قدرت این منطقه یعنی چین و روسیه شود. اما در ادامه مشخص شد درمورد پتانسیل قطع روابط دوجانبه میان این دو کشور اغراق شده بوده است و چنین اتفاقی نیفتاد بلکه برعکس این ناآرامی ها منجر به تحکیم روابط میان روسیه و چین شد.

برپایه این گزارش، واکنش چین به ناآرامی های قزاقستان از این جهت حائز اهمیت است که قزاقستان کشوری کلیدی و مهم برای چین است. از آنجا که قزاقستان یکی از کشورهای کلیدی در پروژه ابتکار راه و جاده چین در منطقه آسیای میانه به شمار می رود. پکن سرمایه گذاری های مهمی از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ به ارزش ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در این کشور انجام داده است و در این مدت به تقویت روابط خود با «نور سلطان» پرداخته است. 

علاوه بر آن دو کشور چین و قزاقستان از طریق سازمان همکاری شانگهای (SCO) روابط چندجانبه خود را با تاسیس کارگروهی در سال ۲۰۰۱ از طریق همکاری های  اقتصادی و امنیتی در قلب اورآسیا توسعه دادند. 

به نوشته این رسانه،واکنش چین به ناآرامی های اخیر قزاقستان نه در تائید و نه در مخالفت با حرکت نظامی روسیه بود. با این حال در بیانیه ای تند و غیرمتعارف «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین از  «قاسم جومارت توکایف» رئیس جمهوری قزاقستان حمایت کرد و ناآرامی ها را تلاشی برای انقلابی رنگی در این کشور دانست. 

در ادامه، چین همچنین در بیانیه ای رسمی که از طریق سازمان همکاری شانگهای منتشر کرد از اراده خود برای ایفای نقشی مثبت در برقراری ثبات در قزاقستان سخن گفت. در همین حال «وانگ ونبینگ» سخنگوی وزارت امورخارجه این کشور در سخنانی تاکید کرد که «حفاظت از امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و ثبات منطقه ای همواره از اولویت های اصلی و ماموریت این سازمان بوده است.»

این مطلب می افزاید: در میان توافقی خاموش میان  چین و روسیه، واکنش ها از سوی هر دو کشور در مسئله قزاقستان نشان داد هر کدام نقشی تعیین کننده در منطقه آسیای میانه را به عهده گرفته اند. روسیه به مسائل امنیتی، برگزاری رزمایش های نظامی، توسعه پایگاه های نظامی و مبادله اطلاعات مهم امنیتی در منطقه مشغول است و از سوی دیگر چین به دنبال رشد و توسعه اقتصادی در این منطقه می باشد. 

در پایان این گزارش آمده است روسیه به چین اعتماد دارد و مطمئن است پکن منافع اساسی این کشور را به مخاطره نمی اندازد. از سوی دیگر چینی ها هم از حضور روسیه و حفظ ثبات در منطقه آسیای میانه راضی به نظر می رسند.  علاوه بر آن همکاری میان این دو قدرت برپایه احترام متقابل است و در نهایت منطقه آسیای میانه به مثابه محلی برای آزمایش و راستی آزمایی برای ایجاد روابط دوجانبه بیشتر است.

برچسب‌ها روسیه قزاقستان چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه قزاقستان چین روسیه قزاقستان چین منطقه آسیای میانه چین و روسیه ناآرامی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان

وزیر دفاع روسیه در سفر به آستانه برای شرکت در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای با همتای قرقیزستانی خود دو توافقنامه همکاری امضا کرد.

به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه، امروز(جمعه) اعلام کرد که "سرگئی شویگو" وزیر دفاع این کشور و "باکتیبک بکبولوتوف" همتای قرقیزستانی خود دو توافقنامه همکاری امضا کردند.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که شویگو، امروز برای شرکت در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای وارد آستانه شد و دیداری کاری با بکبولوتوف داشت.

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است: این دو توافقنامه بین وزارت‌خانه‌های دو کشور در زمینه تبادل اطلاعات و تعامل و همکاری در حوزه کاوش و ارزیابی تشعشع و محیط شیمیایی و بیولوژیکی انجام شد.

وزرای دفاع دو کشور همچنین درباره مسائل مرتبط با همکاری نظامی و چشم‌انداز ترسیم‌شده همکاری‌های بیشتر گفت‌وگو کردند.

شویگو در این دیدار  گفت: در شرایط نظامی-سیاسی فعلی، همکاری بین کشورهای ما عامل مهمی در حفظ ثبات و امنیت در آسیای مرکزی و منطقه به طور کلی است. ما در چارچوب دوجانبه و در سازمان همکاری شانگهایی و کشورهای مستقل متحدالمنافع و سازمان پیمان امنیت جمعی تعامل نزدیکی داریم. برنامه توسعه شراکت راهبردی بین روسیه و قرقیزستان در حوزه دفاعی را، ثابت قدم اجرا می‌کنیم.

به گفته وزیر دفاع روسیه، قرقیزستان همواره  یکی از شرکای راهبردی و متحدی قابل اطمینان برای روسیه بوده است و این دو کشور در حال بروزرسانی و اصلاح قوانین خود در زمینه همکاری‌های نظامی هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه