Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه محتوا‌های درسی مورد تایید شورای تحول علوم انسانی هنوز وارد چرخه آموزش عالی نشده است.

حجت الاسلام شاطری، دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به کارکرد شورای تحول علوم انسانی و ورود محتوای تایید شده از سوی این شورا به چرخه آموزش عالی کشور گفت: این موارد یکی از بحث‌های آسیب شناسی است که با وجود اینکه شورای تحول علوم انسانی تلاش می‌کند؛ اما تحول علوم انسانی اتفاق نمی‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تغییراتی که تحول علوم انسانی را با مشکل مواجه کرد

وی افزود: بعضی وقت‌ها در انقلاب چیز‌های خوبی را ایجاد کردیم؛ اما به دلیل مشغله‌های مختلف و غفلت آن را از خود محروم می‌کنیم و به دنبال علوم انسانی غربی می‌رویم. شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها که از سال ۷۶ شکل گرفت، یکی از اولویت‌های اصلی را تحول علوم انسانی و اسلامی قرار داد، اما نه با این عنوان، یک کمیته در شورای اسلامی شدن دانشگاه داشتیم که به ریاست وزیر علوم و دبیری، دبیر شورای اسلامی شدن بود که ذیل شورا بود که کار آن ارتقای علوم انسانی و دینی بود که نه تنها علوم انسانی را در نظر داشت؛ بلکه زمینه سازی و عینی سازی مبانی روز را در دستور کار قرار داد که سوابق و مدارک آن موجود است.

شاطری اضافه کرد: جلسات آن مصوباتش با امضای وزیر علوم ابلاغ می‌شد که آن را جابه جا کردند برای اینکه تمرکز بیشتر ایجاد کنند و شورای تحول علوم انسانی را به وجود آوردند. پیشنهاد‌ها در شورای تحول علوم انسانی بررسی و به تصویب می‌رسد و پس از آن به وزیر علوم ابلاغ می‌شود؛ در صورتی که وزیر علوم موافق مصوبات باشد، دستور بررسی محتوا‌های مصوب شده به شورای گسترش وزارت علوم می‌دهد که در این شورا بررسی شود.

 


وی یادآورشد: شورای تحول کار کارشناسی انجام می‌دهد که محتوا‌هایی باید از کتاب درسی حذف و محتوا‌های جدید اضافه شود که باید این محتوا در شورای گسترش تایید و بعد از آن ابلاغ می‌شود.

شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز به یک مدیریت منسجم دارد

شاطری خاطرنشان کرد: این اختلال مختصر که باعث کاهش انگیره‌ها و فقدان سرعت لازم و جامعیت لازم برای تحول علوم انسانی است با طراحی یک شورای نامناسب می‌تواند این کار را ایجاد کند. در اواخر دوره دبیر قبل یکی از ضرورت‌ها این بود که انسجام شورای‌های مختلف بود که مدیریت درستی نداشت که آن را کنار گذاشتند و به ستاد علم وستاد فرهنگ تغییر پیدا کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


محتوای شورای تحول علوم انسانی وارد چرخه آموزش نمی‌شود


دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها اظهار داشت: اگر مدیریت منسجمی در شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شود، هدف گذاری‌هایی که برای این شورا طراحی شد، می‌توانند با سرعت بیشتری تحقق پیدا کند.

 

وی در خصوص ورود محتوا‌های تایید شده در شورای تحول علوم انسانی به کتب درسی گفت: قاعدتا باید محتوا‌هایی که شورای تحول علوم انسانی کار کارشناسی بر روی آن انجام می‌دهد وارد چرخه آموزش عالی شود، اما اینگونه نیست.

مخالفت اساتید با ورود محتواهای شورای تحول علوم انسانی به چرخه آموزش

شاطری اضافه کرد: مثلا در خصوص علوم سیاسی که محتوا‌های کامل از سوی شورای تحول علوم انسانی تدوین و ابلاغ شد، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با آن مخالفت کردند و اجازه ورود این محتوا به کتب درسی را ندادند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 


وی ادامه داد: دانشگاه‌ها برای تدریس سرفصل دارند و اساتید در تدریس آزاد هستند که با حریت علمی این کار را بکنند. اگر سرفصل‌های اساتید با سیاست‌های اجرایی یک شورا‌های بالا دستی همفکر و منطبق باشند، قطعا ضمانت اجرایی این محتوا افزایش پیدا می‌کند؛ که برای این کار سیاستی لازم است که دانشگاه و اساتید سرجای خود قرار دارند، اما نیاز به سیاستی است که مثلا وزیر علوم این سیاست‌ها را ابلاغ و در مدت کوتاهی ضرورت اجرای آن را داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی شورای اسلامی شدن دانشگاه ها شورای تحول علوم انسانی دبیر شورای اسلامی شدن چرخه آموزش عالی وارد چرخه آموزش علوم انسانی وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ضرغام بروجنی ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه از آموزش گردشگری در سطح دانشگاه آزاد کشور برخی اهداف را انتظار داریم، تاکید کرد: در این ارتباط اهم مشکلاتی که استادان و پژوهشگران عرصه گردشگری و میراث و هتل داری با آن مواجه هستند مورد رصد و احصا قرار گرفت و در نشست‌هایی به آنها پرداخته شده است.

وی با بیان اینکه در راستای رفع کمبودهای ملموس توسعه رشته گردشگری و میراث اقدامات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی کشور صورت گرفته است، ابراز کرد: دیدگاه‌های نوسازی و عملیاتی مهارتی سازی رشته‌های گردشگری و هتل داری در نشست‌های متعدد با حضور اساتید و صاحب نظران مورد تاکید است.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: علیرغم تغییرات بنیادین اقتصادی جهانی، کشور ما گزینه‌های محدودی برای حوزه اقتصادی دارد اما بنا به تحقیقات گردشگری به عنوان یک فاکتور فوق‌العاده برای احیای اقتصاد ملی کشورهای دارای منافع گردشگری بسیار کارآمد است.

ضرغام بروجنی با بیان اینکه ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مملو از ظرفیت‌های عظیم گردشگری است، گفت: گردشگری فعال می‌تواند بسیاری از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های بخش گردشگری سرمایه انسانی توانمند و متعهد است و مهمترین ابزار دستیابی به این امکان نیز آموزش عالی است لذا آموزش گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی باید یک اولویت باشد تا بتوانیم با به کارگیری نیروی متخصص ضمن حفظ هویت و ریشه‌های فرهنگی، کشور را در ارتباط با تحولات قرن بیست و یکم آماده ساخت.

مدیر گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد بیان کرد: دانشگاه‌ها در طول تاریخ خود ثابت کردند که می‌توانند تحول آفرین باشند همچنین دانشگاه‌ها همواره در خط مقدم ایجاد تعادل بین سنت و مدرن سازی بوده‌اند لذا دانشگاه هم حافظ سنت‌ها و هم کاتالیزور تغییر است

ضرغام بروجنی در خاتمه گفت: انتظار می‌رود که آموزش مؤثر و مقرون به صرفه و عادلانه به نیاز مبرم سرمایه انسانی کشورمان در زمینه گردشگری پاسخ دهد و برای بهبود عدالت و رشد اقتصادی و برابری اجتماعی و نیازهای فرهنگی جامعه و دانشجویان، دانش ایجاد شود.

کد خبر 6098485

دیگر خبرها

  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • ثبات مدیریتی باید در آموزش و پرورش حفظ شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • تولید محتوا با هوش مصنوعی جایگزین تولید محتوای انسانی شده است؟
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور