Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@02:40:38 GMT

مکتب فاطمی، سرشار از آموزه‌های زندگی

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۴۸۸۸

مکتب فاطمی، سرشار از آموزه‌های زندگی

ایسنا/قم سوم بهمن‌ماه مصادف با میلاد حضرت زهرا(س) است، بانوی بزرگوار تاریخ اسلام که دارای ابعاد مختلف شخصیتی بودند که هرکدام به نوبه خود درس مفصلی در مکتب تربیتی انسان است.

از زمان زندگی پرخیر و برکت حضرت زهرا(س) تاکنون حدود 1400 سال می‌گذرد، اما اگرچه در طول 40 سال اخیر و بعد از انقلاب اسلامی تحقیقات، کنفرانس‌ها، جلسات و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مختلفی در راستای شناخت ابعاد مختلف زندگی ایشان انجام شده ولی همچنان زندگی ایشان سرشار از نکات آموزنده و تربیتی کشف نشده است.

حضرت زهرا(س) در قرآن

طبق تحقیقات انجام شده از سوی کارشناسان، حدود 135 آیه از قرآن کریم در رابطه با شخصیت حضرت زهرا(س) وجود دارد که با استناد به همین آیات می‌توان گفت ایشان یک الگوی کامل برای نه تنها خانم‌ها بلکه برای تمام مسلمانان هستند.

بر مبنای آموزه‌های اسلامی، هر فردی نسبت به سرنوشت خود و جامعه مسئول است و نمی‌تواند نسبت به حوادث، جریانات و واقعیت‌های پیرامون خود بی‌تفاوت باشد، رهبری و مدیریت سیاسی جامعه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که تاثیر بسیار زیادی بر سرنوشت بشریت دارد.

از این رو می‌توان به کنکاش بعد سیاسی شخصیت حضرت زهرا(س) به عنوان دختر پیامبر اسلام(ص) و همسر امیرالمومنین(ع) پرداخت.

حضرت زهرا(س) با اینکه در غم از دست دادن رسول خدا(ص) سوگوار بودند اما همچنان بر خود واجب می‌دانستند تا در صحنه اجتماع حاضر شده و بانگ عدالت‌خواهی سردهند تاجایی که جان مبارک خویش را در این راه از دست دادند.

ایشان با بینشی آگاهانه و بصیرتی حساب شده مبتنی بر ایمان و عقاید اسلامی و با هدف سعادت انسان‌ها و نجات آن‌ها از بردگی و ذلت به اعتراض و عدم تایید دستگاه حاکمیتی آن زمان پرداختند که همین موضوع موجب شده است تا با قاطعیت بتوانیم بگوییم در تاریخ بشریت هیچ بانویی همانند ایشان تا این حد که جان خود را فدای اسلامی کند در راه دفاع از دین خدا پیش نرفته است.

خطبه تاریخی حضرت زهرا(س) یک نمونه بارز از مجاهدت و مبارزه ایشان است که طی آن شاهد فلسفه و اسرار احکام، تحلیل تاریخ سیاسی اسلام، مقایسه زندگی جاهلیت عرب با زندگی آن‌ها بعد از ظهور اسلام و ... هستیم که هرکدام درس‌های بزرگی برای رهروان راه حق است.

ایشان حتی پس از شهادت نیز با وصیت نامه خود که فرموده بودند: مرا شبانه غسل بده، شبانه کفن و دفن کن، شبانه بر جنازه‌ام نماز بخوان و اجازه نده احدی از آن‌ها که بر من ستم کردند بر من نماز بگذارند، نشان از خشم و نفرت حضرت زهرا(س) نسبت به دستگاه حاکمیت آن زمان بوده و همین موضوع است که طاغوت را به لرزه در می‌آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مکتب فاطمی حضرت زهرا حضرت زهرا س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، ماموستا "رسول احمدسیوچ" امام جمعه موقت شهربانه در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مومنان شهر بانه با اشاره به مشکل و معضل و بلای خانمان سوز یاس و ناامیدی که متاسفانه سایه خود را بعضا بر جامعه ما گسترانده اظهار داشت: یکی از معضلاتی که متاسفانه موجب ویرانی زندگی خانواده ها و از هم گسیختگی و از هم پاشیدگی خانواده ها شده است، یاس و ناامیدی در زندگی است؛خداوند متعال در قرآن کریم در شش جا امر فرموده که ای انسانها مایوس نشوید از رحمت و مغفرت پروردگار متعال.

وی گفت: متاسفانه یاس و ناامیدی در زندگی  موجب نابودی زندگی بسیاری از افراد و جوانان شده و بسیاری از خانواده ها را از هم پاشیده است و جوانان به دلیل اینکه از زندگی خود مایوس و ناامید شده اند و رحمت و الطاف خداوند متعال در دل آنها نفوذ نمی کند به زندگی خود پایان می دهند که از نظر شریعت اسلام کاری بسیار ناروا و ناشایست است.

ماموستا احمدسیوچ در ادامه افزود: صفت یاس و ناامیدی صفت انسان مومن و ایماندار نیست بلکه باید بسیار مواظب باشیم که این صفت انسان‌های گمراه و کافر و بی دین است.

وی به آثار یاس و ناامیدی اشاره کرد و اظهار داشت: عواقب و آثار یاس و ناامیدی که از صفات بارز کفار و گمراهان است یکی از آثار یاس و ناامیدی بی ادبی در حق پروردگار است و طبق نظر اجماع علمای اسلام، مایوس بودن عملی حرام است و فرد مرتکب از اسلام بیرون می شود و از جوانان خواست که خدای نکرده با یاس و ناامیدی در دل و درون خود ، خودشان را از اسلام بیرون نکنند و مایوس نشوند و یکی دیگر از آثار یاس این است که خداوند را به درستی نمی شناسند و همچنین یکی از عواقب یاس، زیاده روی از ترس است که نباید از رحمت و الطاف بیکران خداوند غافل شویم.

خطیب نماز جمعه شهرستان بانه تصریح کرد: عامل و مسبب یاس و ناامیدی رفاقت و دوستی با افراد ناباب و ناسالم است و یکی دیگری تعلقات به مسایل دنیوی است که شکرانه خداوند را به جای نمی آورند.

ماموستا احمدسیوچ خاطر نشان کرد: باید تلاش کنیم صبر پیشه کنیم و از خداوند و توکل به او غافل نشویم و در تنگناها و مشکلات از خداوند یاری بخواهیم و دلبستگی به تعلقات زندگی دنیوی یکی دیگر از مشکلات جامعه بشری است که خود از آثار مهم  یاس و ناامیدی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • اجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس چه بود؟
  • اتفاقی که باعث شد مورایس مسلمان شود
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس چه بود؟
  • ماجرای مسلمان شدن مورایس؛ ازدواج با دختر ایرانی
  • یاس و ناامیدی موجب از هم پاشیدگی بنیان خانواده می شود
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • سیاست ارزی غلط دلیل احساس نشدن درآمدهای سرشار نفتی و رشد اقتصادی در زندگی مردم