Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@06:29:58 GMT

سیمانی ها در معرض تاریکی مطلق

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۵۷۳۵

سیمانی ها در معرض تاریکی مطلق

به گزارش اقتصادآنلاین ؛ مردادماه سال جاری بود که مدیرعامل شرکت توانیر، دستور توقف فعالیت دریافت برق کارخانجات فولاد و سیمان از شبکه برق را به شرکت‌های توزیع برق نیروی برق و شرکت‌های برق منطقه‌ای ابلاغ کرد. پس از این تصمیم، نرخ هر کیسه سیمان تا ۸۹هزار تومان نیز رسید و تولید برخی از واحدهای فولادی، کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال قطع برق صنایع فولاد و سیمان بود که تولید و عرضه محصولات داخلی و صادراتی، به شدت کاهش یافت و عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا به یک سوم در مردادماه رسید. 

این در حالی است که قطع برق صرف‌نظر از اثراتی که بر قیمت سیمان و فولاد بر بازار داشت، منجر به کاهش درآمد شرکت‌های تولید‌کننده این محصول نیز شد. برخی برآورد‌ها نشان می‌دهد اثر قطع برق در صنایع فولاد و سیمان، روزانه تا چند صد میلیارد تومان رسیده بود.

با این حال، محدودیت برق و گاز ایجادشده تنها به فصل تابستان منجر نشد و این محدودیت، در ماه‌های اخیر نیز اعمال شده است. به گفته شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، محدودیت برق ایجاد شده به این شکل بوده است که کارخانه‌های سیمان می‌توانستند در طول روز، میزان مشخصی برق مصرف کنند. 

البته اعمال محدودیت در برق و گاز صنایع، به یک یا دو ماه پیش باز می‌گردد و در حال حاضر، برق بسیاری از واحدهای سیمانی به طور کامل قطع شده و فعالیت این واحدها متوقف شده است. به نحوی که امروز، برق هفت شرکت سیمانی دیگر (سیمان عمران انارک، سیمان آبیک، سیمان شمال، سیمان تهران، سیمان نیزار، سیمان فیروزکوه و سیمان فراز فیروزکوه) قطع شد. یک منبع آگاه در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین، با تایید خبر قطع برق هفت شرکت سیمانی، از ایجاد محدودیت برای شرکت‌های سیمانی در اصفهان خبر داد. به گفته این منبع آگاه، این هفت شرکت سیمانی به حوزه برق منطقه‌ای ارتباط دارند و با قطع برق، جایگزینی برای آن وجود ندارد. بنابراین مجبور به توقف تولید و خاموش کردن کوره‌ها هستند. علاوه بر این شرکت‌ها، محدودیت برق برای شرکت‌های سیمانی منطقه اصفهان نیز اعمال خواهد شد.

به طور حتم قطع برق بسیاری از کارخانه‌های سیمانی، تولید را با مشکل مواجه می‌سازد و می‌توان گفت در حال حاضر، واحدی تولیدی که از تمام ظرفیت خود برای تولید استفاده کند، وجود ندارد. به تبع این موضوع، نه تنها تولیدکننده متضرر خواهد شد، بلکه دسترسی مصرف‌کننده به محصول نیز با مانع همراه خواهد بود. این در حالی است که طبق قانون، تعهداتی وجود دارد که اگر دولت نتواند سوخت و انرژی پایدار را برای کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی فراهم کند، باید ضرر و زیان تولیدکننده را جبران کند.

این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیمان بورس قطع برق شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۵۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر غفاری آثار در دیدار رؤسای ادارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تأمین اجتماعی، صندوق بیمه کشاورزان و عشایر شهرستان و همچنین نماینده کارخانه سیمان اکباتان ضمن تاکید و توجه ویژه به حقوق عامه کارگران افزود: کارخانه‌ها، کارگاه‌ها، شرکت‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی شهرستان موظف به بکارگیری نیروهای بومی شهرستان هستند در غیر این صورت ما ورود می‌کنیم و بر اساس قانون عمل خواهیم کرد

غفاری آثار همچنین پیرامون مشکل دوربرگردان شهرک صنعتی رزن نیز اضافه کرد: ایجاد دوربرگردان در نزدیکی شهرک صنعتی رزن را با جدیت پیگیری کردیم اما نظر کمیته فنی پلیس راهور استان برای ما فصل الخطاب است.

وی ضمن اعلام حمایت از واحدهای تولیدی شهرستان گفت: در سال گذشته بیش از یکصد میلیاردتومان به واحدها تسهیلات پرداخت شده و در حال پرداخته اما همچنان نیاز واحدها بیشتر از این مبالغ هست و به دنبال جذب تسهیلات ویژه و خوبی برای بنگاه‌های اقتصادی شهرستان رزن هستیم.

وی درباره موضوع مشکلات جامعه کارگری کارخانه سیمان اکباتان نیز افزود: مشکلات کارگران کارخانه سیمان به دور از حواشی و از طریق راهکارهای قانونی باید رفع شود.

کد خبر 6090548

دیگر خبرها

  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع