Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@06:03:59 GMT

محل ولادت حضرت زهرا (س) کجاست؟

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۷۵۲۹

محل ولادت حضرت زهرا (س) کجاست؟

حضرت زهرا سلام‌الله علیها در خانه حضرت خدیجه سلام‌الله علیها در مکه مکرمه متولد شد؛ خانه‌ای که چندین بار فرشته وحی در آن نازل شد و پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله نیز تا هنگام هجرت در آنجا سکونت داشتند.

به گزارش قدس آنلاین، حضرت زهرا سلام‌الله علیها فرزند پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله و حضرت خدیجه سلام‌الله علیها است که در کتب تاریخ و احادیث سه تاریخ برای ولادت حضرت زهرا سلام‌الله علیها ذکر شده است: بیستم جمادی‌الثانی سال پنجم قبل از مبعث، دهم جمادی‌الثانی سال پنجم بعد از مبعث پیامبر و بیستم جمادی‌الثانی سال دوم بعد از مبعث.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس منابع تاریخی شیعیان، بانوی دو عالم در بیستم جمادی‌الثانی سال پنجم بعثت متولد شدند.

حضرت زهرا (س) کجا متولد شد؟/ چگونگی ولادت بانوی دو عالم

حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها در مکه مکرمه و در خانه حضرت خدیجه به دنیا آمدند. شیخ صدوق در کتاب امالی درباره نحوه ولادت حضرت زهرا سام‌الله علیها از زبان امام صادق علیه‌السلام چنین نقل کرده است: «هنگامی که خدیجه با رسول خدا صلی الله علیه و آله ازدواج کرد، زنان مکه از وی کناره گیری، رفت و آمد خود را با او قطع کردند. خدیجه از این جهت غمگین شد تا چون فاطمه را حامله شد این جنین در شکم با خدیجه سخن می‌گفت و خدیجه را دلداری می‌داد. چندی از این ماجرا گذشت تا هنگام تولد فاطمه سلام‌الله علیها شد. خدیجه کسی را به نزد زنان قریش فرستاد و از آنها خواست تا به خانه او آیند و هنگام ولادت فاطمه (س) او را کمک دهند. ولی زنان برای خدیجه پیغام دادند که تو به سخن ما گوش نکردی و با یتیم ابوطالب که مالی نداشت ازدواج کردی، ما نیز به کمک تو نخواهیم آمد. خدیجه از این پیغام غمگین شد و در حال غم و اندوه به سر می‌برد که به ناگاه چهار زن گندمگون بلند قامت را که همچون زنان بنی‌هاشم بودند، مشاهده کرد که بر وی وارد شدند. خدیجه از دیدن ایشان نگران شد. اما یکی از آن چهار زن به سخن آمده، گفت: ای خدیجه نترس و محزون مباش که پروردگار تو ما را فرستاده و ما خواهران تو هستیم. من ساره همسر ابراهیم خلیل هستم و این آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون) است که همدم تو در بهشت خواهد بود و آن دیگر مریم دختر عمران و چهارمی کلثوم دختر موسی بن عمران است. خدای تعالی ما را فرستاد تا در وضع حمل به تو کمک دهیم. یکی از آنها طرف راست خدیجه و یکی طرف چپ او و دیگری روبروی او و چهارمی پشت سر او نشستند. در آن حال فاطمه سلام الله علیها متولد شد در حالتی که پاک و پاکیزه بود. چون روی زمین قرار گرفت، چنان نوری از او فروتابید که تمام خانه ‌ا را نور داد و در مشرق و مغرب زمین جایی نماند مگر این که همه را روشن کرد و در آنجا تابید».

مکان‌های احتمالی خانه حضرت خدیجه (س)

خانه حضرت خدیجه چنین مکان پرفضیلتی بود. حتی گفته می‌شود که پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله تا هنگام هجرت در آن خانه سکونت داشتند و در آنجا جبرئیل فرشته وحی چندین بار نازل شده است. البته بر اساس برخی از منابع، پس از هجرت پیامبر صلی الله علیه و آله، عقیل به این خانه رفت و بعدها هم این خانه که قداست خاصی داشت، به مسجد تبدیل شد.

هم‌اکنون اثری از خانه حضرت خدیجه سلام‌الله علیها نیست. با این وجود، ۲ نقطه به عنوان خانه حضرت خدیجه سلام‌الله علیها عنوان شده که یکی نزدیک مروه و در محلی نزدیک مسعی است و دیگری از سمت خیابان غزوه و کمی بالاتر از مروه که به جودریه معروف است. البته در بسیاری از کتب شیعه، اولی به واقعیت نزدیک‌تر است.

درباره دوران کودکی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها اطلاعات کمی وجود دارد. با این حال حضرت زهرا سلام‌الله علیها در سال دوم هجرت با امیرالمؤمنین امام علی علیه‌السلام ازدواج کرد و حاصل این ازدواج فرزندانی چون امام حسن و حسین علیهم‌السلام و حضرت زینب و ام‌کلثوم سلام‌الله علیها است.

میراث معنوی حضرت زهرا (س) چیست؟

 پیامبراعظم صلی‌الله علیها و آله، حضرت فاطمه سلام‌الله علیها را به عنوان برترین زن دو عالم معرفی و حتی در روایتی فرمودند: خشنودی فاطمه سلام‌الله علیها، خشنودی من و خشم او، خشم من است. سوره کوثر، آیه تطهیر، آیه مودت و آیه اطعام و احادیثی چون حدیث بضعه در شأن و فضیلت فاطمه سلام‌الله علیها نازل و نقل شده‌اند. همچنین تسبیحات حضرت زهرا مصحف فاطمه و خطبه فدکیه بخشی از میراث معنوی حضرت زهرا سلام‌الله علیها است.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حضرت زهرا س مدینه حضرت خدیجه سلام الله علیها حضرت زهرا سلام الله علیها فاطمه سلام الله علیها صلی الله علیه و آله سلام الله علیها خانه حضرت خدیجه جمادی الثانی حضرت خدیجه س حضرت زهرا س متولد شد فاطمه س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۷۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین شاکری روز شنبه در نشست خبری همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای که سالن جلسات دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: به عنوان دانشگاه معارف اسلامی وظیفه داریم از ظرفیت اندیشمندان صاحب فکر استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه نسبت به شخصیت رهبر انقلاب غفلت جدی داشته‌ایم، مطرح کرد: رهبری در تبیین دین بسیار موفق بوده و قدرت ارتباط گیری بالایی دارند.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی با بیان اینکه این پژوهش‌ها می‌تواند نگرش امام را گسترش دهد، عنوان کرد: به همین منظور نشست‌های متعددی با مسئولین استانی برگزار شده است که حدود ۸۰ مقاله از این بستر دریافت شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۱۴۶ مقاله پذیرش شده است، خاطرنشان کرد: در کنار ارسال مقالات شاهد ارسال چکیده مقاله‌ها نیز بوده‌ایم که در پایان یک جلد از آن‌ها منتشر خواهد شد.

آقای شاکری با بیان اینکه همایش چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد، تصریح کرد: مهمانان ویژه این همایش نیز آیت الله حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حجت الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و حجت الاسلام والمسلمین محمدیان از اعضای بیت رهبری خواهند بود.

وی اضافه کرد: این همایش در سالن شهید سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر برگزار خواهد شد.

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی هم اظهار کرد: این کنگره از سال ۱۴۰۰ آغاز به کار کرده ولی از سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را به صورت جدی‌تری دنبال کرده است.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی این کنگره ترویج قرآن و آشناسازی جامعه است، مطرح کرد: نسل جوان با جنبه سیاسی رهبر آشنا است اما جنبه‌های قرآنی ناشناخته مانده است که این کنگره تلاش می‌کند این بعد را نیز روشن کند.

دبیر همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این همایش تحکیم نظام اسلامی است، عنوان کرد: این کنگره با بیش از ۱۴۷ مرکز همکار بزرگ‌ترین کنگره تاریخ ایران است.

وی با اشاره به اینکه نزدیک ۱۸۰ نفر در ارزیایی شرکت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: همچنین در طول این زمان ۷۲ کارگاه مقاله نویسی، ۱۸ کرسی علمی ترویجی و نقد، ۱۶ کمیته علمی از شخصیت‌های مختلف و … برگزار شده است.

وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره یک روزه و تنها در یک شهر نیست، تصریح کرد: اجلاس‌های متعددی برای این کنگره در نظر گرفته شده است.

وی از برگزاری ۱۱۶ پیش نشست، ۶۵ کارگاه آموزشی و ۱۲ کرسی مرتبط با محورهای همایش یادکرد و گفت: ۱۳ جلد از مجموعه مقالات در اجلاس‌ها و نرم افزارهای هر اجلاس به صورت جداگانه منتشر می‌شود.

دبیر همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای اضافه کرد: پیش از برگزاری این کنگره حدود ۷۰ مقاله در ارتباط با اندیشه‌های قرآنی رهبر انقلاب وجود داشت که امروز این مقاله‌ها از مرز ۲۰۰ مقاله گذشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان
  • جشن‌های دهه کرامت در همه مساجد و محله‌های لرستان برگزار می‌شود
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • آیت الله مکارم خطاب به سردار رادان : درمورد « طرح نور » سست نشوید و محکم ادامه دهید
  • مامان بگو برای دین و کشور رفتم؛ دست راست اسلحه و دست دیگرم کتاب
  • ماجرای نسبت فامیلی علیرضا قربانی با داور «محفل» از زبان احمد ابوالقاسمی + فیلم
  • پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی