Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@11:31:15 GMT

وضعیت روغن خانوار و صنعت تا پایان سال

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۹۵۹۷

وضعیت روغن خانوار و صنعت تا پایان سال

ایران اکونومیست- دبیر انجمن صنفی روغن نباتی وضعیت تامین روغن خانوار و صنعت را تا پایان سال تشریح کرد.

امیرهوشنگ بیرشگ  در پاسخ به این سوال که آیا کمبودی در تامین روغن وجود دارد یا خیر، گفت: اینکه بگوییم در بازار کمبود روغن داریم، درست نیست. بهترین افرادی که متوجه این کمبود می‌شوند، مردم هستند که خوشبختانه روغن در فروشگاه به اندازه کافی وجود دارد و از این بابت مشکلی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وظیفه ذاتی انجمن‌ها این است که برای تصمیم‌گیری با توجه به شواهد موجود به مسوولان اطلاع‌رسانی کنند تا آنها بهترین تصمیم را بگیرند. ما نیز به عنوان این صنف وظیفه خود می‌دانیم که هشدارهای لازم را به وزارت جهاد کشاورزی و به طور کل دولت منتقل کنیم.

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی اضافه کرد: اخیرا مباحثی درباره حذف ارز و تغییر نرخ ارز ترجیحی مطرح شد که این موضوع کمی تقاضا را بالا برد. به همین دلیل باید در این بخش مدیریت داشته باشیم. اگر صنف‌های مختلف که با روغن به عنوان مواد اولیه سروکار دارند و همچنین مردم از رفتار هیجانی پرهیز کنند، آثار آن در بازار مشاهده خواهد شد.

به گفته وی، در حال حاضر بازار روغن آرامش دارد؛ شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز هر زمانی که بازار دچار تنش شود، وارد بازار شده و برای تنظیم کمک می‌کند. پیش‌بینی می‌کنیم که اگر ارز ترجیحی به واردات روغن تخصیص داده نشود و شرکت بازرگانی دولتی هم برای تخصیص سهمیه روغن خام به کارخانجات ورود نکند، ممکن است تنشی در بازار ایجاد شود.

بیرشک در پاسخ به این سوال که برخی اصناف از گرانی روغن گله‌مند هستند و آیا نظارتی بر فروش روغن وجود دارد یا خیر، افزود: روغن با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور و با قیمت مصوب هم عرضه می‌شود. اگر کارخانه‌ها گرانفروشی می‌کنند، باید اسناد آن را منتشر کنند تا با افرادی که تخلف می‌کنند برخورد شود.

دبیر انجمن صنفی روغن نباتی تصریح کرد: خبرهای خوشی درباره تامین ارز روغن شنیده‌ایم و تا ۱۰ روز آینده ارز روغن‌های ۹۰ درصدی و رسوبی تخصیص داده خواهد شد. شرکت بازرگانی دولتی هم قرار است مقداری روغن به کارخانه‌ها تخصیص دهد. به همین جهت در بخش خانوار و صنف و صنعت هیچ مشکلی نخواهیم داشت و تا پایان سال بازار آرام و خوبی خواهیم داشت.

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۹۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم روز گذشته علی آبادی وزیر صمت، درباره بیشتر بودن ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام، اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.

وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت‌های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت‌ها خواسته ایم که پیش برنامه‌ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.

رانت ارزی مونتاژ کاران زیر نظر رسانه‌ها 

گفتنی است، اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

لازم به ذکر است این موضوع از دید رسانه‌ها دور نماند و با توجه به وضعیت ملتهب بازار خودرو و عدم برقراری ثبات در این بازار، این سوال توسط رسانه‌ها مطرح شد که لزوم تخصیص این میزان ارز به شرکت‌های مونتاژکار در شرایطی که شاهد تاثیر گذاری کم آن‌ها در بازار خودرو هستیم، چیست؟

دیگر خبرها

  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • پیام مشخص از بازار مسکن؛ جمعیت خانه‌ندار‌ها چه می‌گوید؟
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند